Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorbeschouwing: Jelle Klaasen - Kevin Burness (WK, Eerste Ronde)

Gepubliceerd 12/12/2019, 00:34 | Aangepast op 02/08/2022, 13:50

De openingswedstrijd van het WK 2020 gaat tussen Jelle Klaasen en Kevin Burness. De winnaar van deze wedstrijd neemt het enkele uren later in de tweede ronde op tegen Michael van Gerwen. Klaasen lijkt de beste papieren te hebben om de volgende ronde te halen, hij won in juli nog met 6-0 van Burness op een Players Championship.

Beste keuze!
Country flag Beschikbaar
 • Populairste bookmaker in Nederland
 • Livestreams beschikbaar
 • Duidelijke website
Speel nu
18+ | Wat kost gokken jou? Stop op tijd | Algemene voorwaarden
Logo Jelle Klaasen
Jelle Klaasen

Jelle Klaasen: Verloor zijn laatste negen televisiewedstrijden

Jelle Klaasen won als 22-jarige het WK bij de BDO maar behoort tegenwoordig niet eens meer bij de beste 32 spelers van de wereld. Hij kende in 2016 een opleving en haalde toen de halve finale van het PDC-WK en het UK Open maar ook dat lijkt alweer lang geleden als je hem nu ziet spelen. Hij staat momenteel op plaats 48 van de Order of Merit maar haalde maar net het WK omdat hij op de ProTour slechts 57e eindigde. Hij haalde op de dertig Players Championships slechts één keer de kwartfinale en kwam daarnaast nog vier keer tot de laatste zestien. Op de EuroTour waren zijn prestaties dit jaar al helemaal niet om over naar huis te schrijven. The Cobra deed mee aan dertien kwalificatietoernooien maar wist zich slechts één keer daadwerkelijk te kwalificeren. In september deed hij mee aan het International Darts Open maar verloor in de eerste ronde van Joe Murnan.Klaasen is dus een speler met veel podiumervaring die nauwelijks nog op het podium verschijnt. Het is al ruim drie jaar geleden dat hij de kwartfinale op een televisietoernooi haalde. In 2018 en 2019 deed hij nog aan acht grote toernooien mee waarbij hij iedere keer in de eerste ronde sneuvelde.

Statistieken 2019

Gemiddelde: 88.3


Dubbels: 29%


180ers per leg: 0.20


Statistieken over 20 legs

Logo Kevin Burness
Kevin Burness

Kevin Burness: Verliest zijn Tour Card

Kevin Burness wist zich op het laatste moment te kwalificeren voor het WK via het Tour Card houders toernooi eind november. Hij gaf zelf aan dat men vorig jaar zei dat hij via de achterdeur was binnengekomen omdat hij zich toen had gekwalificeerd via de Tom Kirby memorial Irish Matchplay, dit jaar komt hij zoals hij het zelf noemt via de voordeur op dit WK binnen. Burness versloeg op het kwalificatietoernooi achtereenvolgens Niels Zonneveld, Reece Robinson, Mario Robbe, Robert Thornton en Bradley Brooks.


het WK, daarnaast kwam hij bij de World Masters nooit voorbij de laatste 80. Sinds vorig jaar heeft hij een Tour Card bij de PDC en wist hij dus in zijn eerste jaar al het WK te bereiken. Daar won hij in de eerste ronde met 3-0 in sets van Paul Nicholson maar werd vervolgens uitgeschakeld door Gary Anderson (3-1). Dit is het enige hoogtepunt in twee jaar voor de Noord-Ier. Hij kwam op zestig Players Championships nooit voorbij de laatste 32 en wist maar op één van de 24 EuroTour kwalificatietoernooien daarwerkelijk de eindronde te bereiken. We vinden


De 54-jarige Burness mag een laatbloeier genoemd worden. Hij speelde tien jaar bij de BDO maar haalde daar nooit Iron Man dan ook terug op de 87e plaats van de Order of Merit en tenzij hij op dit WK tot de vierde ronde komt zal hij zijn Tour Card verliezen. Gezien de zwakke prestaties dit jaar lijkt hij dus alvast de data van Q-School 2020 in zijn agenda te kunnen zetten om te proberen een nieuwe Tour Card te verdienen.

Statistieken 2019

Gemiddelde: 84.1


Dubbels: ?


180ers per leg: 0.15


Statistieken over 314 legs (Players Championships)

Beste keuze!
Country flag Beschikbaar
 • Populairste bookmaker in Nederland
 • Livestreams beschikbaar
 • Duidelijke website
Speel nu
18+ | Wat kost gokken jou? Stop op tijd | Algemene voorwaarden

Preview informatie

Voorbeschouwing en voorspellingen zijn handig om op de hoogte te blijven. Ze geven een beeld over wat je van een wedstrijd kan verwachten. Heb je een directe vraag over de aanstaande wedstrijd? Onderstaande veelgestelde vragen geven je direct inzicht in opstellingen, vorm en andere nuttige informatie over de wedstrijd.
 • Voor welke wedstrijden worden voorbeschouwingen geschreven?

  Wij schrijven tientallen voorbeschouwingen per week. Dit is niet genoeg om alle wedstrijden van een week te belichten, maar ruim genoeg om dagelijks nieuwe te plaatsen. Wij schrijven voorbeschouwingen voor wedstrijden waar mogelijke winstgevende weddenschappen op geplaatst kunnen worden. Denk aan de Eredivisie, Champions League, Premier League of Jupiler Pro League.


 • Wie schrijft de voorbeschouwingen?

  Onze voorbeschouwingen worden door verschillende tekstschrijvers geschreven. Alle tekstschrijvers kennen de sportwereld van binnenuit en hebben jaren ervaring met het plaatsen van winstgevende weddenschappen.


 • Welke website schrijft de beste voorbeschouwingen?

  Wij zijn ervan overtuigd dat Voetbalwedden.net de beste voorbeschouwingen schrijft. Om dit te bewijzen laten we per auteur de statistieken zien. Je kan bijvoorbeeld bijhouden hoeveel winstgevende voorspellingen de auteur heeft gegeven. En hoeveel winst de auteur hiermee gemaakt zou hebben.


 • Bevat elke voorbeschouwing een voorspelling?

  Bijna elke voorbeschouwing bevat een voorspelling. Wanneer dit niet zo is, is hier altijd een goede reden voor. De schrijver van de voorbeschouwing ziet dan geen mogelijkheden tot een winstgevende weddenschap.


 • Wanneer worden voorbeschouwingen geplaatst?

  Ons doel is om uiterlijk 24 uur voor een wedstrijd de voorbeschouwing te plaatsen. Zo krijgen liefhebbers genoeg tijd om zich op de wedstrijd voor te bereiden. En hebben onze schrijvers de meest actuele informatie.