Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorbeschouwing: Jonny Clayton - Michael van Gerwen (PDC Premier League)

Door
Avatar donnynedved
Avatar donnynedved
donnynedved 1476 voorbeschouwingen
Gepubliceerd 22-04-2021 12:00
Aangepast op 02-08-2022 11:50
Jonny Clayton beleeft misschien wel zijn minste week van het jaar. Kan Michael van Gerwen daarvan profiteren en zijn plek in de top vier verstevigen?

Prijzenpakker in 2021

Het jaar is pas vijf maanden onderweg maar Jonny Clayton weet nu al dat dit zijn beste jaar tot nu toe zal zijn. De Welshman won zijn eerste grote titel door in januari The Masters te winnen en haalde daarnaast de finale in vier van de acht Players Championships, waarvan hij er twee won.


Ook zijn debuut in de Premier League begon voorspoedig. Zo won Jonny vorige speelweek al van Jose De Sousa, Glen Durrant en Gary Anderson. Deze week verloopt het nog wat stroef bij The Ferret. Hij verloor een topduel met 7-3 van Dimitri van den Bergh, speelde gelijk tegen Nathan Aspinall en verloor gisteren met maar liefst 7-2 van James Wade. Hierdoor is Clayton weggezakt uit de bovenste regionen en staat hij nu op acht punten, net als drie andere spelers met wie hij moet uitvechten wie de vierde plaats van James Wade zal overnemen. Hij zal daarvoor zijn huidige scorend vermogen moeten aanhouden, van alle deelnemers heeft hij namelijk het hoogste gemiddelde deze Premier League: 101.08 per beurt.


Topwedstrijd tegen De Sousa

Michael van Gerwen wisselt dit toernooi geniale wedstrijden af met hele matige. Vaak lijkt hij hierbij mee te gaan in het niveau van zijn tegenstander. Dat zorgde ervoor dat hij tegen Glen Durrant een zeer slechte partij speelde maar nog wel met 7-3 won, maar hij gisteren tegen Jose de Sousa juist een topwedstrijd speelde. De Nederlander stond te brullen bij elke uitworp alsof het een WK-finale was en ging mee met het normale niveau van De Sousa op de 180s. Van Gerwen is normaal geen speler die veel 180ers gooit, deels omdat hij graag naar de triple-19 wisselt. Hierdoor gooide hij dit toernooi in zes wedstrijden nul tot twee 180ers en gooide hij er één keer vier. Gisteren kwam hij tot maar liefst zeven stuks, evenveel als De Sousa. Veel belangrijker nog was dat hij hiermee een knappe 7-4 overwinning pakte.


Voorspelling van onze expert "Zeer onvoorspelbare wedstrijd"

Dit is een lastige wedstrijd om te voorspellen. Jonny Clayton gooide in de afgelopen dagen niet slecht qua gemiddelden, maar hij gooide in zijn laatste twee wedstrijden slechts twee maximale scores en verloor ruim van James Wade. Aan de andere kant gooide Van Gerwen gisteren voor zijn doen heel veel 180's wat wellicht komt omdat hij met nieuwe pijlen gooide. Er valt eigenlijk zowel over 1X2 voorspellingen als over het aantal 180s weinig te zeggen over deze partij, ik plaats daarom geen bet.