Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorbeschouwing: Michael van Gerwen - Jonny Clayton (PDC Premier League Final Stages)

Door
Avatar donnynedved
Avatar donnynedved
donnynedved 1476 voorbeschouwingen
Gepubliceerd 28-05-2021 09:19
Aangepast op 02-08-2022 11:50
Michael van Gerwen is na een jaar afwezigheid terug in de play-offs. Pakt hij vanavond zijn eerste titel van het jaar of kan Jonny Clayton zijn goede vorm doorzetten?

Eindigt weer bovenaan in de competitie

Michael van Gerwen eindigde in elk van zijn eerste zeven deelnames aan de Premier League op de eerste plaats in de reguliere competitie, waarbij hij ook nog eens vijf keer de titel pakte. Vorig jaar was daarom een erg bijzonder jaar, Michael eindigde zesde in de competitie en Glen Durrant eindigde bovenaan de competitie. Dit jaar heeft Mighty Mike zijn plek terugverdiend en eindigde hij bovenaan met een voorsprong van drie punten op nummer twee Jose De Sousa.


Eind april leek het ook dit jaar spannend te kunnen worden voor de Nederlander, niet alleen was hij niet op zijn best in de Premier League, op de vier vloertoernooien die hij speelde was zijn spel ronduit matig. Hij heeft zich vervolgens volledig herpakt. In de eerste speelweek won hij alle drie zijn wedstrijden waaronder een 8-5 zege op Jonny Clayton. Deze week was de start niet overtuigend met een 8-3 nederlaag tegen Nathan Aspinall maar herpakte Michael zich met overwinningen op Gary Anderson, Jose De Sousa en Peter Wright. Het vlak waar de Nederlander de laatste weken in uitblinkt is de hoge finish: hij gooide respectievelijk 2, 2, 3, 2, 2, 1 en 3 finishes van honderd punten of meer per wedstrijd deze maand.


Play-offs na beslissende wedstrijd

Voor Jonny Clayton stond er gisteren al een soort play-off op het programma, het onderlinge duel met Dimitri van den Bergh zou namelijk uitmaken wie van de twee naar deze finaledag zou gaan. Clayton had daarbij een mooi voordeel, de Welshman zou aan een gelijkspel voldoende hebben. Clayton startte sterk door zijn eerste eigen leg uit te gooien vanaf 121 en pakte daarna meteen een break voor een 2-1 voorsprong. In het vervolg van de wedstrijd gingen alle legs met de darts mee, Clayton boekte dus de zege op deze ene break waardoor hij zich in zijn debuutjaar kwalificeert voor de finaleronde. Jonny is dit jaar in absolute topvorm en toonde dat aan door The Masters te winnen en meerdere Players Championship finales te bereiken, vandaag zou hij zijn grootste titel ooit binnen kunnen halen


Ook voor The Ferret zijn de hoge finishes een wapen deze maand. Hij gooide er gisteren twee, zijn gehele reeks deze maand is 2, 0, 1, 1, 3, 0 en 2.


Voorspelling van onze expert "Van Gerwen gooit opnieuw hoge finishes"

Michael van Gerwen is de favoriet in deze wedstrijd bij de bookmakers met odds van 1.57, wat gezien hij deze maand zichzelf heeft herpakt denk ik correct is, zeker gezien het lange format best of 19 legs. Het meest interessant vind ik hier Michael van Gerwen 2 or more 100+ finishes @ 2.70 (Pokerstars, Low). Hij haalde deze line in zes van de zeven wedstrijden die hij deze maand speelde en dat was nog over een korter format (best of 14 legs). Ook speelbaar bij Unibet tegen odds van 2.63.