Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorbeschouwing: Peter Wright - Glen Durrant (PDC Premier League)

Door
Avatar donnynedved
Avatar donnynedved
donnynedved 1476 voorbeschouwingen
Gepubliceerd 20-04-2021 22:35
Aangepast op 02-08-2022 11:50
Peter Wright bevind zich in de gevarenzone, hij loopt risico om samen met de al uitgeschakelde Glen Durrant donderdag het toernooi te moeten verlaten. Kan hij twee kostbare punten pakken?

Premier League-succes lijkt ver weg

Peter Wright kreeg in 2017 meerdere matchdarts in de finale van de Premier League en haalde vorig jaar de halve finale. Dit jaar lijkt een plaats in de play-offs ver weg en moet Wright vooral oppassen dat hij niet degradeert. De Schot staat achtste met zes punten, zijn concurrenten zijn Rob Cross (vijf punten) en James Wade (zeven punten). Een overwinning op Glen Durrant is een must gezien de voorgaande zeven tegenstanders allen van Durrant wonnen en Rob Cross op de slotdag tegen de al uitgeschakelde Durrant speelt.


De generale repetitie van Wright was niet fantastisch maar biedt hoop, gezien hij de 7-4 nederlaag vooral te wijten was aan het sterke spel van James Wade. Peter was zelf scorend in orde en gooide vier van de zeven kansen op een checkout raak, een niveau waarmee hij makkelijk van Durrant zou moeten winnen. Echter hebben we al gezien dat veel spelers niet hun normale niveau halen tegen Durrant, daar kunnen Jose De Sousa en Michael van Gerwen over meepraten.


Een pijnlijk toernooi

Glen Durrant reisde als regerend Premier League kampioen af naar deze nieuwe editie maar was toch favoriet bij de bookmakers om te degraderen. Sinds hij in oktober vorig jaar het coronavirus opliep en daar een tijdlang doodziek van was is hij geen schim van de major winnaar van 2020. Zijn pijlen staan niet goed in het bord en hij moet elke pijl opnieuw richten, terwijl normaliter spelers na een triple-20 de juiste hoogte hebben gevonden en de volgende twee pijlen in dezelfde beweging door kunnen gooien. Het teleurstellende niveau dat Durrant nu haalt zorgde ervoor dat hij al zijn zeven partijen verloor. Er is één klein lichtpuntje: Hij begin de nieuwe week door voor het eerst vier legs te winnen in een partij én gooide zijn hoogste gemiddelde tot nu toe (98.32).


Voorspelling van onze expert "Ook Wright wint van Durrant"

Gezien de vorm van Durrant is het logisch dat Wright de grote favoriet is met odds van 1.30 voor een overwinning. Wright verloor dan wel van Wade gisteren maar speelde absoluut niet slecht, als hij dat niveau opnieuw haalt moet ook hij een makkelijke zege kunnen boeken op Durrant. Scorend heeft Wright pas één keer verzaakt dus ik neem wat risico en ga voor Wright -4.5 legs @ 2.75 (Betway,Low). Hiervoor moet hij twee keer breaken en de eigen legs behouden, hij mag namelijk de wedstrijd beginnen.