Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorbeschouwing: Rob Cross - Nathan Aspinall (PDC Premier League)

Door
Avatar donnynedved
Avatar donnynedved
donnynedved 1476 voorbeschouwingen
Gepubliceerd 20-04-2021 23:11
Aangepast op 02-08-2022 11:50
Het openingsduel van deze achtste dag van de Premier League gaat tussen Rob Cross en Nathan Aspinall. Waar Aspinall vooral kijkt naar een plaats in de top vier moet Cross zich zorgen maken over degradatie.

Dreigt te kelderen op de wereldranglijst

Voorafgaand aan dit toernooi waren de verwachtingen niet hoog rondom Rob Cross. Op sommige momenten zien we nog iets van de wereldkampioen terug, over het algemeen is hij echter niet een speler die in de top vijf van de wereld hoort te staan. Het zal waarschijnlijk ook niet lang duren voordat Cross deze positie kwijtraakt. Prijzengeld van 24 maanden geleden wordt telkens weggestreept en de Engelsman verdiende in 2019 maar liefst vier keer zo veel als in 2020.


Hoewel deze Premier League geen prijzengeld voor de Order of Merit oplevert zal het Voltage ook geen enorme boost in zelfvertrouwen geven. Hij verdiende slechts vijf punten in de eerste zeven wedstrijden en verloor gisteren met 7-4 van Dimitri van den Bergh. Wie naar de statistieken kijkt ziet dat Cross het niet slechter deed dan Van den Bergh, hij gooide namelijk 99.95 gemiddeld per beurt en raakte 67% van de finishes. Het verschil was echter dat Cross veel wisselvalliger was gedurende de wedstrijd en maar liefst negen pijlen minder op een dubbel kreeg dan de Belg.


Keurige tweede plaats

Nathan Aspinall haalde vorig jaar bij zijn debuut de finale van dit toernooi, sindsdien was hij in minder grootse vorm. Hij behoorde dan ook niet tot de favorieten om de play-offs te bereiken maar is goed op weg om te bewijzen dat hij hier opnieuw thuis hoort. The Asp verdiende al negen punten en boekte zeges op Peter Wright, James Wade en Glen Durrant. Gisteren speelde hij niet zijn beste wedstrijd van dit toernooi maar wist hij toch knap een punt te pakken tegen Jonny Clayton, die in goede vorm is. Nathan maakte onder meer het verschil met een knappe uitgooi van 124. Hij is dit toernooi één van de beteren op dat vlak, in zes van de zeven wedstrijden gooide hij een finish van 102 of hoger.


Voorspelling van onze expert "Aspinall gooit opnieuw een hoge checkout"

Ik vind het erg lastig hier een 1X2 voorspelling te kiezen, waarbij ik het wel met de bookmakers eens ben dat Aspinall hier favoriet hoort te zijn. Ik vind het vooral interessant om te spelen op de finishes gezien Aspinall hierin een goed reeks heeft neergezet en speel Aspinall over 101.5 highest checkout @ 1.85 (Unibet,Low).