Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op doelpunten

Vind je wedden op de uitslag van een wedstrijd net iets te onvoorspelbaar? Waarom niet wedden op doelpunten? Zo kan je wedden op het aantal doelpunten, wie er scoort en wanneer er gescoord wordt. 

Bookmakers voor wedden op doelpunten

Voetbal is wellicht de meest populaire sport om op te wedden. Iedere wedstrijd heeft dan ook een ruim aanbod aan weddenschappen waaronder het wedden op doelpunten. Vrijwel iedere bookmaker zoals Ladbrokes, Betway en Bwin bieden weddenschappen aan op doelpunten. 

Odds voor wedden op doelpunten

Er zijn verschillende manieren om te wedden op doelpunten. De eenvoudigste is wedden of een bepaald team zal scoren. Uiteraard liggen de odds hier vaak lager dan wanneer je bijvoorbeeld kiest voor beide teams scoren. Hou je van meer risico, dan kan je inzetten op wie het doelpunt zal maken.

 

Doelpunten

Wedtips voor wedden op doelpunten

Wedden op doelpunten is vaak veiliger dan wedden op een uitslag. Toch laat je je best niet verrassen. Ga altijd na of een bepaald team wel aanvallend zal spelen. Wie houdt van wat meer risico kan ervoor kiezen om in te zetten op de underdog die moet scoren of wanneer een eerste doelpunt valt. 

Voor het wedden op doelpunten zijn er verschillende bonussen beschikbaar. Er is niets beters dan een dikke bonus van een bookmaker voor het plaatsen van een weddenschap. Hieronder een overzicht met de beste bonus die beschikbaar is op dit moment!

Over/under weddenschap met wedden op doelpunten

Over het algemeen is het lastig om het exacte aantal doelpunten van een wedstrijd te voorspellen. Het gevolg is hier wel van dat de quoteringen hoog zijn, maar het risico is ook aardig groot. Als je liever wat minder risico neemt maar nog wel wil inzetten op het aantal doelpunten, kan je dit doen met behulp van een over/under weddenschap!

Hier hoef je niet in te zetten op het exacte aantal goals, het gaat er om dat je voorspelt of er nou juist veel of weinig doelpunten vallen. De over/under is de meest populaire vorm van een doelpuntenweddenschap. Het is dus aan jou te bepalen of er meer (over) of minder (under) doelpunten vallen dan de gestelde norm. De bookmaker biedt verschillende normen aan zodat jij je beste keuze kunt maken.

Meer/minder dan 0.5 doelpunten: Zet je in op minder dan 0.5 doelpunten? Dan kies je voor een wedstrijd die doelpuntloos blijft. Of neem je weinig risico en ga je voor de meer dan 0.5 doelpunten? Hier zit je bij de meeste wedstrijden wel veilig. Wel is het zo dat hier vaak ook de quoteringen vrij laag zijn.

Meer/minder dan 1.5 of 2.5 doelpunten: Een van de meest voorkomende weddenschap is de 2.5, veel fanatieke wedders kiezen voor deze optie. Ook al neem je een risico heb je bij deze weddenschap een redelijke kans dat je hem wint. Nu is het alleen nog zaak om te bepalen of er minimaal 3 doelpunten worden gemaakt of dat beide ploegen lastig tot scoren komen. 

Meer/minder dan 3.5 of hoger: Het komt wel eens voor dat er ontzettend veel gescoord wordt in een wedstrijd. Neem bijvoorbeeld een topclub als Ajax die tegen een hekkensluiter als VV Venlo speelt. Hier kan het wel is verstandig zijn om over 3.5 doelpunten in te zetten, want dit is regelmatig voorgekomen. Spelen er twee aanvallende ploegen tegen elkaar? Dan kan je ook inzetten op over 4.5 doelpunten! Speel je liever voor safe? Dan kan je het beste inzetten op minder dan 4.5 of 5.5 doelpunten. Echter zijn hier de quoteringen wel aanzienlijk laag. 

Alternatieven voor over/under weddenschap

De over/under weddenschap is een leuke manier om op wedstrijden in te zetten. Er zijn ook alternatieve manieren om op aantal doelpunten te wedden. De meest voordehand liggende weddenschap is de Both Teams To Score (BTTS) weddenschap.

Met een Both Teams To Score weddenschap heb je twee simpele opties: ja of nee. Denk je dat 1 van de twee ploegen een sterke verdediging of keeper heeft? Dan is de kans aanwezig dat deze de nul houden. Je kunt dan inzetten op een nee.

Both Team To Score en over/under weddenschappen zijn tweeluiken. Mocht dit te weinig spanning en risico meebrengen, dan is de correct score weddenschap een perfect alternatief. Met een Correct Score weddenschap moet je namelijk de uitslag helemaal goed voorspellen. Dit brengt mooie odds met zich mee.

Andere mooie weddenschap die je kan spelen zijn:

  • Aantal goals - even/oneven;
  • Totaal aantal doelpunten;
  • Alle bovenstaande weddenschappen alleen dan per wedstrijdhelft.

 

Wat is xG: Expected Goals?

De xG is een methode om te kijken naar het aantal doelpogingen en de kwaliteit van die doelpogingen die door een bepaald team of door een bepaalde speler worden ondernomen. Bij iedere doelpoging wordt gekeken hoe groot de kans is dat een speler uit die hoek normaal gesproken zou scoren gebaseerd op duizenden schoten uit eerdere seizoenen die geanalyseerd zijn. Deze kans wordt berekend aan de hand van enkele gegevens en vervolgens een waarde toegekend tussen de 0 en de 1. Zo zal een intikker voor open goal bijvoorbeeld een waarde van 0,90 hebben terwijl een schot van ver buiten de zestien meter een waarde van 0,03 kan hebben.

Zoals je kunt zien kan je met Expected Goals alle kanten op. Op deze pagina van Tussen de Linies vind je bijvoorbeeld de ‘eindstand’ van het afgebroken Eredivisie seizoen 2019-2020 met daarbij het aantal verwachte goals en tegengoals per ploeg, en daarop gebaseerd het aantal verwachte punten per ploeg. Zo zien we dat Willem II vijfde is geëindigd maar daarmee boven haar stand leefde, het had eigenlijk achtste moeten staan.

Hoe gebruiken we xG: Expected Goals bij weddenschappen?

Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden te bedenken waarbij we deze statistieken kunnen gebruiken. We kunnen bijvoorbeeld zien dat een underdog de bovenliggende partij was qua gecreëerde kansen in de eerste wedstrijd van een Champions League-tweeluik. Het kan daardoor interessant zijn om in de return op doelpunten van deze ploeg in te zetten.

Ook zouden we in de winterstop kunnen zien dat een ploeg onder haar stand leeft. De ploeg staat bijvoorbeeld twaalfde, maar zou op basis van het aantal kansen achtste moeten staan. We kunnen dan een weddenschap afsluiten dat deze ploeg het seizoen afsluit in de top tien, zeker als zij bijvoorbeeld in de winterstop een spits in vorm kopen!

Nog meer wedden op sport?

Vind hier een overzicht van alle wedden op sport pagina's