Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op honkbal

Honkbal is een sport die erg populair is in de VS, maar ook spelers hier wedden graag op deze wedstrijden. Om succesvol te zijn met gokken op honkbal zijn drie types weddenschappen interessant: wedden op de uitslag, under/over aantal punten of runs en voorspellen wie de competitie wint. 

Bookmakers voor wedden op honkbal

Bij wedden op honkbal denken we meteen aan de MLS competitie in de VS. Daarnaast is er ook nog het EK en WK honkbal en uiteraard de World Series. Bookmakers als Bwin en Unibet bieden vaak weddenschappen aan op al deze toernooien. Vaak kunt u inzetten op verschillende zaken zoals aantal runs of punten. 

Odds voor wedden op honkbal

Honkbal is een sport waarbij er steeds een winnaar is. Hierdoor zijn de odds erg interessant terwijl de kan op winst 50/50 is. Wat kennis omtrent de teams is vereist voor succes. Naast wedden op uitslag zijn de odds voor under/ over een aantal runs vaak winstgevend. 

Wedtips voor wedden op honkbal

Honkbal is een sport waarbij je het best laat in het seizoen inzet op wedstrijden. Niet gemakkelijk voor de impulsieve speler, maar wel belangrijk om succesvol te zijn. Zo is het makkelijker om aan de hand van de statistieken van het huidige seizoen een juiste inschatting te maken. 

Pitcher

De pitcher is ongetwijfeld één van de belangrijkste personen op het veld. Hij kan de wedstrijd met één slechte worp doen kantelen. Bij de pitcher wordt er vooral gekeken naar zijn ERA (Earned Run Average). De ERA van een pitcher wordt berekend door het aantal runs dat hij tegen krijgt te delen door het aantal geworpen innings en dat vermenigvuldigd keer negen. Hoe lager de ERA, hoe beter de pitcher werpt.

Natuurlijk is de ERA niet de enige factor die bij een pitcher meespeelt. Als je de sport echt een beetje leert kennen, wordt het bijvoorbeeld interessant om te kijken naar wat voor soort ballen hij gooit, hoeveel walks hij weggeeft, het aantal strikeouts, etc.

 

Honkbal

Bullpen

Als de starting pitcher zo rond de honderd pitches heeft gegooid, wordt hij meestal vervangen om zijn arm niet te veel te belasten en zo kans op blessures klein te houden. In de Bullpen, dat is een kleine trainingskooi, warmen zich van tevoren de relieving pitchers en closing pitchers op. 

De relievers lossen de starting pitcher af en de closer komt meestal pas in de laatste inning het veld op. De Bullpen kan vaak heel veel invloed hebben op het resultaat van een wedstrijd. Het komt namelijk zat voor dat een reliever een wedstrijd die redelijk close is uit handen geeft. Reken je dus nog niet rijk in de laatste innings en leer de kwaliteiten van de relievers en closers kennen.

Tijdsbestek

Honkballers hebben gedurende het seizoen een druk leven. In zes maanden tijd speelt elke club minimaal 162 wedstrijden. Nu is honkbal niet de meest fysiek zware sport, maar een wedstrijd duurt wel gewoon gemiddeld zo'n drie á vier uur. 

Veel tijd tussen de wedstrijden door zit er dus niet, daarbij moeten de teams soms lange vliegreizen maken als ze bijvoorbeeld uit spelen. Het is dus niet gek dat er op een gegeven moment tekenen van vermoeidheid tevoorschijn komen en dat de concentratie wat wegzakt. Als een team net een lange vliegreis heeft gemaakt en meteen weer aan de bak moet, kan het dus verstandig zijn om je bet op dat team even te laten schieten.

Weer

Het weer is van levensbelang op het verloop van een honkbalwedstrijd. Is het koud? Is het warm? Staat er veel wind? Regent het? Dat zijn allemaal aspecten die je in je achterhoofd moet houden bij het plaatsen van je weddenschap. 

Als er bijvoorbeeld veel wind staat, kan dit grote gevolgen hebben op de ballen die de pitcher gooit. Staat er bijvoorbeeld een pitcher die veel curve ballen gooit, dan gaat hij ongetwijfeld beïnvloed worden door de wind. Als het koud is kan het zijn dat de pitcher wat minder losjes gooit. Regen kan weer de grip op de bal verminderen.

Vorm

Het is ook essentieel dat je naar de recente vorm van de pitcher en de slagmannen kijkt. Weet de pitcher een beetje de juiste bal te gooien, weten de slagmannen de bal te raken en weet het team zijn wedstrijden te winnen? 

Als je op alle drie de vragen 'ja' kan beantwoorden, wordt het interessant om over een weddenschap na te denken. Mocht er een team nou verschrikkelijk uit vorm zijn, wordt het weer interessant om tegen hen te wedden. Hoe beter de vorm, hoe groter de kans op een overwinning.

Soorten weddenschappen

Wedden op honkbal is in het aantal soorten van weddenschappen enigszins beperkt. De drie belangrijkste weddenschappen zijn de moneyline, runline en over/unders.

Bij de moneyline zet je je geld op het team waarvan jij verwacht dat ze winnen. De runline is een handicap weddenschap, waarbij je verwacht dat bijvoorbeeld één team met meerdere runs verschil wint.

 De over/under weddenschappen gaan meestal over het totale aantal (team)runs. Het kan bijvoorbeeld interessant zijn om naar de quoteringen voor een over te kijken als er twee mindere pitchers met een hoge ERA tegenover elkaar staan en beide teams de bal wel weten te raken.

MLB-seizoen

Na de Spring Training begint in de eerste week van april altijd het MLB-seizoen. Het officiële seizoen eindigt de eerste week van november nadat elk team zijn 162 wedstrijden heeft gespeeld.

De MLB is opgedeeld in twee competities: de American League en de National League. Halverwege het seizoen wordt de All-Star game gespeeld, waarbij de beste spelers uit de American League en National League tegen elkaar strijden. Beide competities zijn weer opgedeeld in drie divisies.

Na het seizoen vinden de World Series plaats. Alle zes winnaars van de divisies zijn verzekerd van een plaats. Uit beide competities spelen nog twee teams (de twee beste teams die geen divisie hebben gewonnen) tegen elkaar voor een wildcard. Uiteindelijk mag één van de acht deelnemende teams zich tot winnaar noemen.

Voor het wedden op honkbal zijn er verschillende bonussen beschikbaar. Er is niets beters dan een dikke bonus van een bookmaker voor het plaatsen van een weddenschap. Hieronder een overzicht met de beste bonus die beschikbaar is op dit moment!

Live wedden op honkbal

Bij honkbal denken de meeste mensen direct aan Amerika, toch wint het steeds meer populariteit in Europa. Ook in Nederland dit komt vooral door het goed presterende nationale honkbalteam. 

Wie slaat de eerst volgende homerun? Of welk team gaat er met de eindoverwinning vandoor? Het bekijken van een honkbalwedstrijd is al leuk, maar hiernaast nog live wedden geeft nog meer plezier!

Het live inzetten op honkbal is mogelijk bij bookmakers als Bwin en Unibet. 

Nog meer wedden op sport?

Vind hier een overzicht van de wedden op sport pagina's