Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op Olympische Spelen

Dit jaar is het weer zo ver, namelijk de olympische spelen gaan weer plaatsvinden. Uiteindelijk  is Tokio uit de drie kandidaten (Rome, Madrid en Istanbul) gekozen door het internationale olympisch comité als gastland voor de zomerspelen. 

Er zijn een tal van mogelijkheden voor het wedden op de olympische spelen, dit maakt het juist zo’n mooi evenement voor fanatieke sportwed liefhebbers. Vind hier alle informatie omtrent het wedden op de olympische spelen. Het evenement gaat plaatsvinden van 23 juli tot en met 8 augustus 2021. 

Wedden op de olympische spelen 

Zoals al eerder genoemd zijn er heel veel verschillende manieren voor het wedden op de olympische spelen. Dit komt vanwege het feit dat er deze editie in totaal 33 verschillende sporten zullen uitgeoefend gaan worden. Hier moet je denken aan van judo tot skateboarden en van skateboarden tot rugby.

Een populaire weddenschap is het betten op het medailleklassement ofwel de medaillespiegel genoemd. Hier wordt er gekeken naar het aantal gouden, zilveren en bronzen medailles dat een land heeft behaald. Vaak doen landen als de VS, Rusland, Engeland en Duitsland het erg goed tijdens de olympische zomerspelen. 

Een andere mogelijkheid is het wedden op individuele atleten, bijvoorbeeld of Dafne Schippers de 100 meter sprint voor vrouwen gaat winnen. Een goede graadmeter is de kijken naar wie er bij welk onderdeel favoriet is en wie het in het verleden al goed heeft gepresteerd tijdens de spelen. 

Bookmakers 

Vanwege dat de olympische zomerspelen maar 1 keer in de 4 jaar plaatsvindt, is het erg populair onder de sportwed liefhebbers om dan een weddenschap te plaatsen. Bookmakers waar het mogelijk is om te wedden op de olympische spelen zijn bijvoorbeeld Unibet en Bwin. Als u twijfelt bij welke bookmaker jij je weddenschappen moet gaan plaatsen, bekijk dan onze bookmakers pagina. 

De geschiedenis van de olympische spelen

De Grieken zijn de stichters van de olympische spelen, zo’n 700 jaar voor christus heeft de eerste editie plaatsgevonden. Toen bestond het echter nog maar uit 1 onderdeel, namelijk hardlopen. 

In de loop der jaren kwamen er steeds meer sporten bij als worstelen en boksen. 1500 jaar na de eerste editie werd de spelen weer het leven in geroepen door de fransman Pierre de Coubertin. De eerste moderne spelen vond plaats in 1896 met 22 landen, sindsdien worden de zomerspelen om de 4 jaar gehouden. 

Voor het wedden op de olympische spelen zijn er verschillende bonussen beschikbaar. Er is niets beters dan een dikke bonus van een bookmaker voor het plaatsen van een weddenschap. Hieronder een overzicht met de beste bonus die beschikbaar is op dit moment!

Wedden op olympische spelen