Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op politiek

Wie wordt onze volgende premier? Wie wordt de volgende president van de Verenigde Staten? Ongetwijfeld heb je er een antwoord op waar je van overtuigd bent. Tegenwoordig kan je ook makkelijk wedden op politiek. 

Bookmakers voor wedden op politiek

Wedden op politiek is niet bij iedere bookmaker mogelijk. Wil je echter kunnen wedden op politiek, dan ga je best eerst na waar dit mogelijk is vooraleer je je ergens registreert. Unibet, Bwin en Betway zijn voorbeeld van bookmakers waar je wel kan wedden op politieke situaties. 

Odds voor wedden op politiek

Wedden op politiek is niet heel erg populair in vergelijking met wedden op bijvoorbeeld voetbal. Mensen weten er niet altijd heel veel van af. Net daarom zijn er vaak hoge odds te vinden voor dergelijke weddenschappen. Tegelijk is winstkans vaak erg klein. 

Wedtips voor wedden op politiek

Wedden op politiek is vaak onvoorspelbaar. In tegenstelling tot sport waar er een fysieke krachtmeting aan te pas komt, is dat bij politiek helemaal anders. Zo kan een favoriet voor de winst enkele weken later helemaal als underdog uitkomen. Let dus op met de zogezegd te voorspelbare overwinningen. 

Wedden op politiek

Waarom politiek en sport te vergelijken zijn

Jerry Seinfeld, de komediant die bekend staat om zijn Netflix serie ‘Cars Getting Coffee’ heeft ooit een interview met Barack Obama gedaan. Seinfeld vroeg Obama met welk spel hij de politiek het beste kon vergelijken. Obama liet weten dat veel mensen denken dat het vergelijkbaar is met schaken, omdat de politiek sluw is en mentale berekeningen vereist, maar dat het eigenlijk meer weg heeft van American football. Dit omdat het een ingewikkeld spel is, waarbij je slim en gecoördineerd moet bewegen om de bal te kunnen verplaatsen. 

Door er zo naar te kijken, is er geen reden waarom men geen sportweddenschappen zou kunnen toepassen op een politieke gebeurtenis. Bij een weddenschap kijken we naar verschillende variabelen; we onderzoeken clubrecords, speler records, de conditionele vorm en het laatste nieuws op en buiten het veld. 

De mensen die geïnteresseerd zijn in de politiek zullen deze variabelen ook herkennen bij een verkiezingsstrijd. Politici hebben platformen, stemverslagen, goedkeuring beoordelingen en (im)populaire demografische ontwikkelingen. Verder is er ook geen tekort aan pers die een oordeel vellen over wie er gaat winnen. Ook vereist het wedden op politiek dezelfde objectiviteit als sportweddenschappen. Het is belangrijk om gedisciplineerd te blijven en niet emotioneel betrokken te raken. 

Waarom zou je op politiek moeten wedden

Het klopt dat politieke weddenschappen meer vallen onder het wedden op novelties, dan op sporten. Maar dit betekent niet dat je er geen waarde uit kunt halen. Hieronder enkele beweegredenen; 

Lage populariteit = Hoge kansen

Juist omdat wedden op politiek niet echt populair is en professionele wedders niet echt letten op deze odds, kun je goede weddenschappen vinden. Deze novelty’s worden niet onder de loep genomen en daardoor zijn de odds vaak hoger. Houd er wel rekening mee dat bookmakers zich conservatief op kunnen stellen en alleen lage odds kunnen aanbieden, omdat ze niet goed weten hoe groot de kans is dat iemand wint. 

Variable kansen = Surebets

Politiek is heel onvoorspelbaar. Een koploper kan toch keihard neergaan en een underdog kan naar de top van de peilingen stijgen. Vooral bij een-op-een verkiezingen kan het plaatsen van een weddenschap op de underdog in plaats van op de favoriet resulteren in een latere surebet als er dingen veranderen. Neem de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020. 

In maart van dit jaar waren de kansen op Biden allemaal boven de 2.00, zelfs 2.70, met Trump als de favoriet, met een odd van 1.6. In september 2020 is dit al volledig omgekeerd. Een goede wedder zou hierdoor een ‘surebet’ kunnen plaatsen, door een nieuwe weddenschap op de underdog, deze keer Trump, te plaatsen en zo gegarandeerd winst te maken. 

Bewezen records & voorspellingen

Net als in de sport, weet je nooit 100% zeker wie er gaat winnen, maar misschien zijn de resultaten in de politiek wel wat beter te voorspellen dan in de sport. Er zijn politieke analisten die bekend staan om het correct voorspellen van elke Amerikaanse presidentsverkiezing in hun volwassen leven. Bovendien hebben deze jongens, in tegenstelling tot betaalde tipgevers, de neiging om hun informatie gratis weg te geven. 

Hoe kun je op politiek wedden? 

Ook al wordt wedden op de politiek geaccepteerd, je moet wel rekening houden met bepaalde dingen wanneer je een weddenschap wil plaatsen; 

Wees op je hoede

De uitslag van sommige novelty weddenschappen worden niet op korte termijn bekend  gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan; Zal de Brexit worden ingetrokken? 

Blijf uit de buurt van ‘open races’

Als veel kandidaten strijden om een positie, is de kans dat je de uitslag goed hebt, redelijk klein. Dit is vergelijkbaar met het voorspellen van de kampioen aan het begin van een voetbalseizoen. Als de bookmakers een top 3 zouden samenstellen, zou het wat makkelijker zijn, maar hier is te weinig interesse voor. De odds zijn wel zo hoog, dat je heel veel geld kunt winnen met een lage inzet. Je moet het dan niet erg vinden om een grote kans te hebben de weddenschap te verliezen. 

Blijf uit de buurt van te voorspelbare weddenschappen

Het is niet erg interessant om een weddenschap af te sluiten of een president die al 7 presidentiële termijnen zit, mag blijven zitten. Het is vaak zo dat nieuwe kandidaten een hele kleine kans hebben om te winnen. Wanneer je geld inzet op deze underdog, kun je veel winst maken. Maar houd er weer rekening mee dat er een grote kans is dat je deze weddenschap verliest. 

Wed op kleinere verkiezingen en partijen

Hoe kleiner en minder belangrijk de verkiezing is, hoe minder data er is om door te spitten en hoe minder variabelen er zijn wat betreft de positie van de politicus volgens de publieke opinie. Aan de andere kant zullen grote verkiezingen misschien minder interessant zijn, omdat bookmakers deze gebeurtenissen goed in de gaten zullen houden en ervoor zullen zorgen dat je nooit veel geld kunt winnen. 

Conclusie

Wedden op politiek zal niet voor iedereen zijn. Er zijn weinig opties en weinig bookmakers die deze weddenschappen aanbieden. Verder vereisen deze weddenschappen veel onderzoek in een hele andere categorie dan weddenschappen op sporten. Toch is het geen waardeloos of willekeurig tijdverdrijf. Er is zeker geld te winnen voor de wedders die hard op zoek gaan naar de juiste odds.

Voor het wedden op politiek zijn er verschillende bonussen beschikbaar. Er is niets beters dan een dikke bonus van een bookmaker voor het plaatsen van een weddenschap. Hieronder een overzicht met de beste bonus die beschikbaar is op dit moment!