Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorbeschouwing Napoli - Genk (10 december 2019)
Afgelopen
4 - 0
Country flag Champions League Grp. E , Internationaal , 10 dec. 17:55

Voorbeschouwing: SSC Napoli - Genk (Champions League Grp. E)

Door
Avatar larso
Avatar larso
larso 856 voorbeschouwingen
Gepubliceerd 09-12-2019 22:01
Aangepast op 02-08-2022 11:50
Napoli heeft aan een punt in eigen huis tegen het reeds uitgeschakelde Racing Genk genoeg om zich te plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League. Wat kan er nog misgaan voor de Italianen?

Napoli: heeft nog een puntje nodig

De kans dat we Napoli na de winterstop terug gaan zien in de Champions League is levensgroot. Alleen wanneer Napoli in eigen huis verliest van hekkensluiter Racing Genk, dat nergens meer voor speelt, en Red Bull Salzburg tegelijkertijd weet te winnen op bezoek bij Liverpool eindigt het Europees avontuur van de Italianen. Bij een gelijkspel en een zege van Salzburg eindigen alle drie de teams op tien punten en in dat geval is het onderlinge resultaat in het voordeel van Napoli.

In de huidige vorm van de ploeg van Carlo Ancelotti zal het zelfs nog een hele opgave worden om Genk te verslaan. De Napolitanen zijn namelijk al 9 (!) wedstrijden zonder zege. De laatste zege dateert van 23 oktober, toen er op bezoek bij Salzburg met 2-3 werd gewonnen. De laatste competitieoverwinning dateert van het weekend daarvoor. Van de zegeloze reeks eindigden overigens wel zeven wedstrijden in een overwinning. Door de slechte reeks is Napoli in de Serie A afgezakt naar de zevende plaats en is het kampioenschap definitief verkeken, want de achterstand op Juventus is al opgelopen tot 17 punten.

 


Racing Genk: kent een matig seizoen

Net als Napoli heeft ook Racing Genk het in eigen land erg moeilijk. Na 18 wedstrijden vinden we de Limburgers terug op de achtste plaats. Het ligt niet in de lijn der verwachting dat Genk haar titel van vorig jaar kan verdedigen, want de achterstand op koploper Club Brugge is al zeventien punten. De slechte prestaties van Genk de laatste maanden kostten trainer Felice Mazzu half november de kop. Onder leiding van zijn opvolger Hannes Wolf werd er een einde gemaakt aan een reeks van maar liefst acht wedstrijden zonder overwinning. In een niet al te fraaie ontmoeting werd hekkensluiter Cercle Brugge met 1-2 verslagen.  Cercle had pas acht punten, dus die prestatie moet niet overdreven worden.

In de Champions League sloeg Genk dit jaar een modderfiguur. Het enige punt in de vijf tot dusverre gespeelde groepswedstrijden werd in de thuiswedstrijd tegen Napoli gehaald. Van Red Bull Salzburg kreeg Genk tot twee keer toe een flink pak slaag (6-2 uit en 1-4 thuis)  en ook tegen Liverpool kwam Genk twee keer te kort (2-1 uit en 1-4 thuis). Zodoende maakt Genk geen kans meer op de Europa League. 


Voorspelling van onze expert "Genk +2.5"

Het zou een enorme verrassing zijn als Napoli in eigen huis niet weet te winnen van Racing Genk. Echter verkeert Napoli in een dramatische vorm en heeft het aan een puntje genoeg om de volgende ronde veilig te stellen. Dit lijkt me daarom ook geen recept voor een ploeg zonder vertrouwen om een ruime overwinning te boeken. Ik ben daarom geneigd om met een ruime handicap op Genk te gaan wedden. Zelfs met drie goals voorsprong hebben de bookies nog een prima quotering over voor Genk. 

Genk +2.5 @ 1.7 (BetVictor, medium stake)

H2H Stand

TeamGSWGVPVorm
6 3 3 0 12
6 0 1 5 1

Napoli - Genk

Op 10 december 2019 gaat Napoli de strijd aan met Genk. De wedstrijd wordt afgetrapt om 17:55 en wordt gespeeld in de Champions League.

Stadion: Diego Armando Maradona
Scheidsrechter: C. Cakir
Feit
Join de community en win fantastische prijzen!