Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorbeschouwing AZ - Groene Ster (18 december 2019)
Afgelopen
Country flag KNVB Cup , Nederland , 18 dec. 18:45

Voorbeschouwing: AZ Alkmaar - Groene Ster (KNVB Cup)

Door
Avatar martinha11
Avatar martinha11
martinha11 887 voorbeschouwingen
Gepubliceerd 17-12-2019 19:13
Aangepast op 02-08-2022 11:50
In het tweede bekerduel van de woensdagavond krijgt AZ in eigen stadion bezoek van de amateurs van Groene Ster. Moeten we rekening houden met een bekerstunt, of zijn de krachtsverschillen echt te groot?

AZ: Herpakt zich na nederlaag in Europa

Afgelopen weekend kwam AZ sinds lange tijd weer in actie in het AFAS stadion en de ploeg van Arne Slot kon de rentree op eigen bodem opluisteren met een 1-0 overwinning op Ajax. Het was een knappe prestatie van de Alkmaarders die een aantal dagen ervoor nog de deksel op de neus kregen op bezoek bij Manchester United: 4-0. Het was clubtopscorer Myron Boadu die zijn ploeg in de laatste minuut van de officiële speeltijd op de ranglijst naast de tegenstander kopte en dus was het groot feest in de Noord-Hollandse stad. 

De afgelopen jaren waren de Alkmaarders uitstekende cupfighters, sinds het seizoen 2012/2013 stond de club maar liefst drie keer in de finale en werd de beker één keer gewonnen. Verder zal trainer trainer Slot zijn elftal woensdag op enkele posities gaan wijzigen ten opzichte van het duel met Ajax, maar de opstelling wordt niet helemaal omgegooid. De 41-jarige oefenmeester gaf op de clubsite aan een aantal spelers de kans te zullen geven die dicht tegen de basis aan zitten, Groene Ster is daar naar eigen zeggen een geschikte opponent voor.

 


Groene Ster: Versloeg VVV-Venlo

Een klein wonder dat we Groene Ster in de tweede ronde van de beker tegenkomen mag het gerust genoemd worden. De club uit het Limburgse Heerlerheide wist in de eerste bekerronde namelijk VVV-Venlo na penalty's te verslaan. Een grote blamage voor de Eredivisionist, maar op sportpark Pronsenbroek was het groot feest tot in de late uurtjes. Net als vorig seizoen treft Groene Ster ook nu een Eredivisieclub in de tweede ronde, vorig jaar was Heerenveen met 1-3 te sterk voor de Limburgers.

In de eigen competitie gaat het de ploeg van trainer Maurice Verbunt de laatste weken niet meer zo goed af als in de openingsfase van het seizoen, de afgelopen vier wedstrijden werden namelijk niet gewonnen. De groen-witten komen uit op in de Derde Divisie Zondag nadat ze vorig jaar promoveerden uit de Hoofdklasse, met 21 punten staat de Limburgse formatie in de middenmoot. 


Voorspelling van onze expert "AZ AH -2"

AZ is woensdagavond uiteraard de grote favoriet en de kans op een bekerstunt lijkt vrijwel nihil. Hoewel de Alkmaarders niet in dezelfde opstelling aan de aftrap zullen verschijnen als tegen Ajax, heeft Arne Slot al door laten schemeren dat de kern blijft staan en aangevuld wordt met spelers die "dicht tegen een basisplek aanzitten". Zeker in de tweede helft verwacht ik dat de thuisploeg een aantal treffers gaat maken als de vermoeidheid bij de Groene Ster opspeelt, ik waag een gokje op AZ AH -2 Tweede helft @1.91 (Marathonbet, low)


H2H Stand

TeamGSWGVPVorm

AZ - Groene Ster

Op 18 december 2019 gaat AZ de strijd aan met Groene Ster. De wedstrijd wordt afgetrapt om 18:45 en wordt gespeeld in de KNVB Beker.

Stadion: Onbekend
Scheidsrechter: Onbekend
Feit
Join de community en win fantastische prijzen!