Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie
Logo Anderlecht

Anderlecht
Anderlecht

Voetbal | België | First Division A
Anderlecht
Feit

Nieuws Anderlecht

Logo Soccernews

Selectie
Anderlecht
Anderlecht

RSC Anderlecht wil weer kampioen worden

Als het gaat om het meest succesvolle team in België, is er geen discussie over dat RSC Anderlecht de beste club in het Belgische voetbal aller tijden is. De Belgische ploeg heeft 34 Belgische titels, 9 Belgische bekers, 13 Belgische supercups en heeft 5 Europese trofeeën gewonnen. Daarmee staat de Belgische ploeg op de 13e plaats van meest succesvolle clubs in de geschiedenis van de UEFA clubcompetities. De club werd in 1908 opgericht door een handvol voetballiefhebbers die samenkwamen in een café in de Rue d'Aumale. Na een succesvolle 11 - 8 overwinning bij het debuut tegen het Institut Saint-Georges het jaar daarop in 1909, werd de club lid van de Belgische voetbalbond. In 1917 verhuisde de club naar een gloednieuw stadion in het Astridpark, waar ze een eeuw zouden blijven. De volgende 14 jaar waren echter niet de gunstigste momenten voor Anderlecht, want de club degradeerde en promoveerde 4 keer. Dit had tot gevolg dat de rivaliserende clubs; Daring club de Bruxelles en Union Saint Gilloise de club bespotten. Sinds 1935, toen de club terugkeerde naar de Eerste Klasse, zijn ze nooit meer gedegradeerd. In 1976 wonnen ze hun eerste Winners Cup door West Ham United te verslaan en opnieuw in 1978 tegen Austria Wien waardoor ze 2 UEFA Super Cups wonnen. In de jaren '80, toen Paul Van Himst werd aangesteld als de nieuwe coach in 1982, won Anderlecht hun laatste Europese trofee; de UEFA Cup. Sindsdien hebben ze slechts één keer de finale bereikt in 1990, maar ze werden verslagen door het Italiaanse Sampdoria. Sindsdien zijn ze niet meer succesvol geweest op het Europese podium, maar van 1984 tot 1995 domineerde de club in de binnenlandse competitie met 7 titels en 3 bekers. In 2010 behaalde Anderlecht hun 30ste Belgische titel.

Rivalen van RSC Anderlecht

Het feit dat de Brusselse club zo succesvol is, met name door veel transfers te plegen en vorstelijke salarissen te betalen, leidt tot nijd bij andere clubs. Daarom heeft RSC Anderlecht in eigen land de nodige rivaliteit met mede-topclubs. Vooral de strijd met het Waalse Standard Luik is op het scherpst van de snede en gaat verder dan een voetbalwedstrijd van twee keer vijfenveertig minuten. Het is de Luikse mijnwerkersmentaliteit tegen de hoofdstedelijke flair. Ook met

Club Brugge

bestaat de nodige rivaliteit wanneer het gaat om mentaliteit. Met

Racing Genk

en

AA Gent

heeft Anderlecht voornamelijk een sportieve rivaliteit omdat de kleine provincieclubjes het grote Anderlecht meer sportieve uitdaging bieden dan de recordkampioen lief is.

RSC Anderlecht in het seizoen 2020/2021

Voor het seizoen 2020/2021 telt voor RSC Anderlecht maar één ding: Revanche. Revanche op het verloren seizoen 2019/2020 toen de club van speler/trainer Vincent Kompany, een kind van de club die na een succesvolle buitenlandse carriere terugkeerde in het Contstant Vander Stock Stadion van Manchester City en de aldaar opgedane kennis van de werkwijze van Pep Guardiola meebracht. Het combineren van het trainerschap met het zelf nog spelen van wedstrijden bleek voor Kompany als beginnend trainer lastig. De resultaten waren slecht en in de ervaren Franky Vercauteren werd een trainer gevonden die het roer tijdelijk van Kompany overnam.

Serieuze investeringen bij Anderlecht

Het was niet voldoende om het tij echt te keren. Toen de competitie vanwege de Coronapandemie voortijdig beëindigd werd stond Anderlecht nog altijd slechts op de achtste plaats. Dit seizoen moet daarom de plek in de top terug ingenomen worden. Daartoe werd er aan het begin van het seizoen door clubeigenaar Marc Couke, maar ook, bizar genoeg, door trainer Kompany flink geïnvesteerd in de club. Daarmee werd er een kwaliteitsimpuls aan de selectie gegeven én werd het contract van doelman Herman van Crombrugge ondanks serieuze interesse van Ajax verlengd. De Nederlanders Warner Hahn en Michel Vlap maken deel uit van de selectie van Anderlecht.

Wedden op Anderlecht

Wedden op Anderlecht is wedden op een club in de steigers. Het kan vriezen en het kan dooien bij Anderlecht. Daarom is het belangrijk om, voordat je een weddenschap afsluit je eens te verdiepen in de Anderlecht odds die de club krijgt toebedeeld van de

bookmakers

. Ziet

Bet365 Anderlecht

winnen en zo ja, welk rendement staat dan tegenover mijn ingelegde euro? Hoe hoger het rendement hoe onwaarschijnlijker een overwinning is op basis van de statistieken.

Anderlecht kampioen

Zie jij Anderlecht kampioen worden? Ben je benieuwd of Bet365 Anderlecht ook goede titelkansen toedichten? Op Voetbalwedden.net vind je alle informatie die je nodig hebt om tot een goede weddenschap te komen op Anderlecht. Van Anderlecht odds tot historische informatie, alles om wedden op Anderlecht interessant te maken.