Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie
Logo Schalke 04

Schalke 04
Schalke 04

Voetbal | Duitsland | 2. Bundesliga
Schalke 04

Speelschema
Schalke 04
Schalke 04

Wedtips
Schalke 04
Schalke 04

Feit

Stand 2. Bundesliga

Promotie
Play-offs promotie
Degradatie
Play-offs degradatie
Feit

Nieuws Schalke 04

Logo Soccernews

Selectie
Schalke 04
Schalke 04

Het rampseizoen van Schalke 04

De club ontstond in een klein mijnstadje en zou uitgroeien tot een van de clubs die symbool stonden voor de opkomst van de arbeidersklasse in de Duitse voetbalhiërarchie. Westfalen Schalke, een vroege versie van de club, werd opgericht in 1904.

Na twintig jaar bestaan en een paar mislukte fusies en naamsveranderingen, nam de club in 1924 de naam Schalke 04 aan, waarbij de "04" in de titel staat voor het jaar van de oprichting. Samen met de naamsverandering kwamen ook de nieuwe blauw-witte shirts, die als inspiratie dienden voor de meest bekende bijnaam van de club: de Royal Blues. Vier jaar later konden ze hun eerste stadion bouwen, de Glückauf-Kampfbahn, met een capaciteit van 40.000 zitplaatsen.

Zoals in veel andere landen werd de overgang van amateurisme naar professionalisme gekenmerkt door een indirecte salarisovergang. In 1930 werd Schalke zwaar gestraft nadat een onderzoek verborgen professionalisme aan het licht had gebracht, en hij mocht een jaar lang niet meer aan wedstrijden deelnemen.

De tijden zouden echter veranderen. De jaren 1930 waren een periode van grote herstructurering in het Duitse topvoetbal, die resulteerde in de vorming van zestien regionale divisies bekend als Gauligen. Schalke werd ingedeeld in de Gauliga Westfalen en vestigde zich al snel als een kracht om rekening mee te houden. Ze wonnen de titel in alle elf seizoenen en kwalificeerden zich voor de play-offs van het Duitse kampioenschap.

De club bleef van zijn gouden jaren genieten, met het winnen van zes nationale titels en een DFB-Pokal tussen 1934 en 1942. Hoewel ze in de naoorlogse jaren een beetje van de kaart waren geraakt, bleven ze een sterke mededinger. Schalke won haar laatste landstitel in 1958, vijf jaar voordat de Bundesliga werd gevormd.

Na tientallen jaren van inconsistentie, waaronder een aantal degradaties, won Schalke hun eerste en enige Europese kampioenschap in 1997, door Internazionale op strafschoppen te verslaan in de UEFA Cup finale. Deze overwinning markeerde het begin van Schalke's nieuwe, moderne tijdperk, en de club volgde dit op door het winnen van twee opeenvolgende DFB-Pokalen in 2001 en 2002. Ze kwamen ook ongelooflijk dicht bij het veroveren van hun eerste Bundesliga-titel rond de eeuwwisseling, maar verloren de titel in de vierde minuut van de blessuretijd.

Het seizoen 2011 van de club was ook opmerkelijk. Schalke won niet alleen de vijfde DFB-Pokal, maar bereikte ook de halve finales van de Champions League.

Het verloop van seizoen 2020/2021

Degradatie naar de 2. Bundesliga is Schalke 04 tot nu toe wel bespaard gebleven, maar de verwachtingen voor het seizoen 2020/2021 zijn beperkt tot het wegblijven uit de degradatiezone en een zo probleemloos mogelijk jaar in de middenmoot zien te draaien. In de praktijk pakt het dit seizoen lelijk anders uit voor Schalke. Slechts één van de eerste vijftien competitiewedstrijden werd gewonnen en daarmee bevindt zich Schalke 04 zich in een diepe degradatiecrisis.

Trainer David Wagner werd in september 2020 ontslagen en ook diens opvolger Manuel Baum, eerder succesvol bij FC Augsburg, redde de kerstdagen niet. Oud-trainer en clublegende Huub Stevens trad in december aan als interim-trainer, maar nog voor de jaarwisseling werd de Zwitser Christian Gross aangesteld om degradatie te voorkomen.

Wedden op Schalke 04

Wedden op Schalke 04 is dit seizoen vooral lucratief als je inzet op de tegenstander. Schalke 04 odds zijn niet in voordeel van de club uit Gelsenkirchen. Hoe bookmakers Schalke 04 inschalen hangt niet alleen af van de huidige competitievorm, maar wordt ook gebaseerd op de laatste onderlinge resultaten tussen twee clubs. Omdat Schalke 04 al een aantal jaar matig draait, zijn die parameters vaak ook niet in het voordeel.

Bet365 Schalke 04

Ben je benieuwd hoe veel geld wedden op Schalke 04 oplevert bij online bookmakers? Wil je weten of Bet365 Schalke 04 een interessante quotering heeft gegeven? Op Voetbalwedden lees je alles voor de bookmakers Schalke 04, inclusief beoordelingen en reviews, en Schalke 04 weddenschappen.

Schalke 04 odds

staan overzichtelijk per bookmaker vermeldt en je ziet direct welke bookmakers Schalke 04 weddenschappen aanbieden.

Welke weddenschappen kan je op Schalke 04 afsluiten

Op populaire voetbalwedstrijden zijn soms wel duizenden verschillende weddenschappen af te sluiten. Bijvoorbeeld bij bookmakers als

Bet365

is het aanbod enorm. De meest bekende type weddenschappen zijn de "1X2" (1 = winst thuisploeg, X = gelijkspel, 2 = winst uitploeg) en de "Over/Under" (Over 2.5 staat = er worden meer dan 2.5 doelpunten gescoord in de wedstrijd). Je kan ook wedden op welke Schalke 04 speler gaat scoren of wat de exacte eindstand gaat worden (bijvoorbeeld: 2-3). Wij hebben een artikel geschreven met een

overzicht van alle typen weddenschappen

die je op Schalke 04 kan afsluiten.

Denk je dat Schalke 04 kampioen gaat worden?

Aan het begin van ieder seizoen kan ieder team kampioen worden, Schalke 04 dus ook. Vaak zijn de grote machtige clubs met veel geld en mogelijkheden die de meeste kans maken. Soms is daar de uitzondering. Weet je nog dat Leicester in 2016 vanuit het niets kampioen van Engeland werd? De odds aan het begin van het seizoen stonden op 5000 tegen 1. De odds voor de competitie kampioenen wisselen iedere week, afhankelijk van het resterende programma en de stand op de ranglijst.