Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie
Logo Atletico Madrid

Atletico Madrid
Atletico Madrid

Voetbal | Spanje | LaLiga
Atletico Madrid
Feit

Nieuws Atletico Madrid

Logo Soccernews

Selectie
Atletico Madrid
Atletico Madrid

Vind alle informatie voor het wedden op Atletico Madrid

Atletico Madrid werd altijd beschouwd als het kleine broertje van Real Madrid, maar een kleine tien jaar geleden kwam het uit de schaduw van de stadsrivalen getreden. Het won in totaal al tien keer de Spaanse landstitel, waarvan de laatste dateerde van 2014. Het is vooral onder de leiding van coach Diego Simeone dat Atletico een grootmacht is geworden in Spanje
Bookmakers voor Atletico Madrid

Atletico Madrid is een van de grootmachten in Spanje en bookmakers die voetbalweddenschappen aanbieden hebben dan ook bijzondere aandacht voor Atletico Madrid. Bet365 is populaire bookmakers voor spelers die graag een gokje wagen op het voetbal. 


Odds voor Atletico Madrid

Interesse in een gokje te wagen op een wedstrijd van Atletico Madrid? Meridianbet biedt vaak erg voordelige odds wanneer je geneigd bent om Atletico de overwinning toe te eigenen. Ook Bet365 zijn goede bookmakers voor hoge odds in wedstrijden van Atletico Madrid. 

Diego Simone Tijdperk

Met de aanstelling van Diego Simeone als hoofdtrainer in 2011 keerde de club terug naar haar oude glorietrajecten, zonder echt grote sterren, maar met het idee van collectivisme. Onder zijn leiding won de club een Europa League in 2012, en volgde dit op met een Copa del Rey in 2013 en zijn tiende La Liga in 2014. Na de overwinning van het team in de UEFA Super Cup 2018, werd Simeone de meest succesvolle manager in de geschiedenis van de club.


Atletico Madrid in het seizoen 2020/2021

Atletico Madrid is een van de drie sterke teams in Spanje die La Liga domineren. Hun doelstelling is dan ook steeds het behalen van de Spaanse titel. Dit jaar zou het wel nog eens hun jaar kunnen worden. Nu Real en Barcelona het wat laten afweten, staat Atletico Madrid stevig aan de leiding. Ook op Europees vlak hoopt Atletico Madrid eindelijk eens aan het langste eind te trekken nadat het al twee keer een finale van de Champions Leagueverloor tegen stadsrivaal Real Madrid. Met het aantrekken van Luis Suarez van Barcelona lijkt het stevige troeven te hebben hiervoor. 


Historie van Atletico Madrid

De club werd opgericht in 1903. Athletic club de Madrid van drie Baskische studenten die in Madrid woonden. Zij waren een club van de jeugdtak van Athletic Bilbao. Na het einde van de Spaanse burgeroorlog in 1939 werd Athletic samengevoegd met een in datzelfde jaar opgerichte voetbalclub uit Zaragoza, Aviación Nacional. De nieuwe club kreeg de naam Athletic Aviación de Madrid. De fusie bleek al snel een succes, want Athletic Aviación wist in 1940 zijn eerste La Liga te winnen en in 1941 de titel te verdedigen. In 1947 veranderde de club voor de laatste keer van naam; voortaan droeg de club de huidige naam Club Atlético de Madrid. 


De jaren '50 begonnen goed voor Atlético Madrid, want de club won nog twee La Liga-titels onder leiding van de Argentijn Helenio Herrera. Na zijn vertrek in 1953 moest de club de rest van het decennium genoegen nemen met de derde plaats, achter het ongenaakbare Real Madrid en Barcelona. 

De volgende twee decennia werden gedomineerd door een hevige rivaliteit tussen twee Madrileense clubs, Real en Atlético. Beide clubs beleefden hun hoogtijdagen en de Madrileense derby werd gezien als een strijd tussen de gegoede burgerij en de arbeidersklasse. In deze twee decennia won Atlético vier La Liga's (1966, 1970, 1973 en 1977), vijf Copa del Rey trofeeën (1960, 1961, 1965, 1972, 1976) en een Beker voor Bekerwinnaars in 1962.