Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie
Logo Inter Miami CF

Inter Miami CF
Inter Miami CF

Voetbal | USA | Major League Soccer
Inter Miami CF

Wedtips
Inter Miami CF
Inter Miami CF

Feit
Feit

Nieuws Inter Miami CF

Selectie
Inter Miami CF
Inter Miami CF

Over Inter Miami

Inter Miami, volledig bekend als Club Internacional de Fútbol Miami, is een professionele voetbalclub gevestigd in Miami, Florida. De club maakte zijn debuut in de Major League Soccer (MLS), de hoogste voetbalcompetitie in de Verenigde Staten, in het seizoen 2020.

Inter Miami werd officieel aangekondigd als een expansieclub van de MLS in januari 2018. Het was een historisch moment omdat het de eerste keer was dat een voetbalclub in Miami werd toegevoegd aan de competitie sinds de Miami Fusion FC in 2001 werd opgeheven. De toetreding van Inter Miami tot de MLS wekte veel enthousiasme op bij zowel lokale voetbalfans als wereldwijd bekende spelers en investeerders.

Geschiedenis Inter Miami

Inter Miami werd opgericht in 2018 en is eigendom van een groep investeerders onder leiding van de voormalige Engelse voetballer David Beckham. Beckham heeft altijd al de wens gehad om een voetbalclub te bezitten en zijn visie was om een team te creëren dat de passie voor voetbal naar Miami zou brengen. Samen met mede-eigenaren Marcelo Claure, Jorge Mas en Masayoshi Son heeft Beckham de club opgebouwd vanaf het begin.

De clubnaam, Club Internacional de Fútbol Miami, weerspiegelt zowel de internationale allure van Miami als de sterke invloed van de Spaanse taal en cultuur in de regio. Het logo van Inter Miami bestaat uit een roze en zwarte schildvormige badge met een witte reiger in het midden. De reiger, een inheemse vogel in Miami, symboliseert elegantie, kracht en trots. Het logo is ontworpen om een moderne uitstraling te hebben en tegelijkertijd de lokale identiteit van Miami te vertegenwoordigen.

Stadion van Inter Miami

Het Inter Miami Stadium, officieel bekend als DRV PNK Stadium vanwege sponsorovereenkomsten, is gelegen in Fort Lauderdale, Florida. De keuze voor Fort Lauderdale als locatie voor het stadion was strategisch, omdat het Inter Miami de mogelijkheid bood om snel een thuisbasis te hebben terwijl de bouw van een permanent stadion in Miami nog aan de gang was. Het heeft slechts een capaciteit van ongeveer 18.000 toeschouwers. 

Het nieuwe stadion van Inter Miami, genaamd Freedom Park, is gepland om in 2025 te openen. Het stadion zal naar verwachting een capaciteit hebben van ongeveer 25.000 zitplaatsen, waardoor het meer fans kan verwelkomen en een levendige sfeer kan creëren tijdens de wedstrijden. Het is opwindend nieuws voor de fans van Inter Miami, omdat het nieuwe stadion een permanent thuis zal bieden voor de club.

Wat betreft het ontwerp van het stadion, zijn er enkele opvallende kenmerken gepland. Het dak van het stadion zal versierd worden met palmbomen, waardoor een iconisch beeld van Miami wordt gecreëerd en tegelijkertijd schaduw en bescherming biedt aan de toeschouwers. Bovendien zal het stadioncomplex ook een hotel, een winkelcentrum en diverse restaurants en cocktailbars bevatten, waardoor fans en bezoekers een complete ervaring kunnen beleven. Het stadion kost naar verluidt zo’n 900 miljoen euro.

Messi bij Inter Miami

Inter Miami heeft grote ambities en doelstellingen voor de toekomst. De club streeft ernaar om een leidende rol te spelen in het Amerikaanse voetbal en een gevestigde kracht te worden in de Major League Soccer (MLS). Ze streven naar sportieve successen, zoals het winnen van kampioenschappen en het behalen van hoge klasseringen in de competitie.

Een opwindend toekomstperspectief voor Inter Miami is de komst van Lionel Messi naar de club. Messi, volgens velen de beste voetballer aller tijden,  heeft in het verleden nauw contact gehad met David Beckham. Messi heeft ervoor gekozen om het grote geld naast zich neer te leggen en dichter bij huis te gaan voetballen in de Verenigde Staten. Hij is transfervrij overgekomen van Paris-Saint Germain.

De komst van Lionel Messi bij Inter Miami is een enorme boost voor het team en de hele Amerikaanse voetbalwereld. De aantrekkingskracht en zichtbaarheid van de club wordt vergroot, evenals de interesse en betrokkenheid van fans en sponsoren. Bovendien is Messi's aanwezigheid een geweldige bijdrage aan de ontwikkeling van het Amerikaanse voetbal.

Rivaliteit

Inter Miami heeft in zijn korte bestaan al rivaliteiten ontwikkeld met bepaalde teams binnen de Major League Soccer. Deze rivaliteiten voegen een extra dimensie toe aan de wedstrijden en creëren een intense en gepassioneerde sfeer tussen de clubs en hun supporters.

De grootste rivaal is zonder meer Orlando City SC, gevestigd in Orlando, Florida. De rivaliteit tussen beide clubs is bekend als "The Florida Derby" en is ontstaan vanwege de geografische nabijheid en de rivaliteit tussen de steden Miami en Orlando. De confrontaties tussen Inter Miami en Orlando City SC trekken grote aantallen supporters en zorgen voor een intense en levendige sfeer in en buiten het stadion. Deze wedstrijden hebben de potentie om uit te groeien tot een van de meest gepassioneerde en felbevochten derby's in de MLS.