Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

null

EK 2024 Duitsland

Het Europees kampioenschap (EK) voetbal zal in 2024 weer plaatsvinden in de zomer. Gastland Duitsland en Frankrijk worden gezien als grote favorieten voor de overwinning. Italië hoopt haar titel te kunnen verdedigen, maar moet zich wel zien te kwalificeren voor het toernooi.

Duitsland is als gastland automatisch geplaatst voor het toernooi en wordt gezien als de grootste favoriet voor de overwinning. De lage quotering van Duitsland kan te maken hebben met het thuisvoordeel, maar het komt maar zelden voor dat het gastland ook daadwerkelijk Europees Kampioen wordt. Duitsland heeft echter wel een indrukwekkende staat van dienst op Europese eindtoernooien. Van de zes EK-finales waar Duitsland in speelde, wist het er drie te winnen.

Favorieten EK 2024

Frankrijk en Duitsland topfavoriet

Frankrijk wordt ook gezien als een grote kanshebber. Het Franse elftal won in 2018 het WK en beschikt over een sterke selectie. Engeland, Spanje en Italië worden ook gezien als kanshebbers voor de overwinning. Nederland, Portugal, België, Denemarken, Kroatië, Zwitserland, Polen, Oostenrijk en Turkije hebben volgens de bookmakers minder kans om het toernooi te winnen.

Het EK 2024 belooft een spannend toernooi te worden. De favorieten Duitsland en Frankrijk zullen de druk voelen om te presteren en de andere landen zullen er alles aan doen om te verrassen. Italië zal zich eerst moeten kwalificeren, maar als de regerend kampioen het toernooi haalt, kan het zomaar weer een grote rol gaan spelen. We zullen moeten afwachten hoe het EK 2024 gaat verlopen.

EK 2024 favorieten

Outsiders voor de titel

Een outsider is een kandidaat of team dat in principer niet wordt beschouwd als een van de favorieten voor de winst, maar die toch een realistische kans heeft om de overwinning te boeken. Het wordt wel eens door elkaar gehaald met de underdog maar een outsider heeft op voorhand een realistische kans om te winnen. Een underdog daarentegen wordt juist beschouwd als een team dan in principe niet in staat is om de titel te winnen. We kunnen de top 4 landen die kans maken op de EK titel beschouwen als favorieten. De nummers 5 tot en met 8 zouden we kunnen zien als outsiders; goede teams, maar op voorhand lijken deze niet sterk genoeg voor de eindzege. Outsiders voor het EK 2024 zijn dan ook:

 • Portugal
 • Italië 
 • België
 • Nederland

 

Spelers om in de gaten te houden

Individuele kwaliteiten kunnen het verschil maken tussen een wedstrijd verliezen en een wedstrijd winnen. Kijk bijvoorbeeld naar Erling Braut Haaland of Kylian Mbappé. Ook tijdens het EK zullen indivduele kwaliteiten van spelers uiterst belangrijk zijn voor de uitkomst van een wedstrijd. Je kunt tijdens het EK ook bepaalde speler weddenschappen aangaan. Bijvoorbeeld de speler die de meeste aantal doelpunten maakt of de meeste assists geeft. Als je van plan bent om speler bets te gaan plaatsen tijdens het EK is het belangrijk om de spelers goed te analyseren.

Enkele aspecten waar je op moet letten bij het bepalden van spelers om in de gaten te houden:

 1. Resultaten uit de EK kwalificatie
  Kijk altijd naar de resultaten uit de EK kwalifcatie rondes. Spelers die tijdens het EK kwalificatie toernooi veel doelpunten of assists maken, krijgen het vertrouwen van de bondscoach en zullen zeer waarschijnlijk ook tijdens het EK in de zelfde rol worden ingezet. 
 2. Jonge en opkomende spelers
  Jonge, opkomende spelers die mee worden genomen naar het EK zijn ontzettend gretig. Echter is niet elke coach bereid jonge, onervaren spelers op een eindronde in te zetten. Kijk dus altijd naar welke bondcoach een team heeft en of deze bondscoach in het verleden ook jong talent een kans geeft. Als dit zo is kan het aantrekkelijk zijn om dit mee te nemen in je weddenschap. De quoteringen op jonge spelers liggen namelijk aanzienlijk hoger.
 3. Langdurige blessures
  Zijn belangrijke spelers voor een langere tijd geblesseerd waardoor ze niet meegaan naar het EK? dan moet er een vervanger worden gezocht. Bookmakers zijn niet altijd op de hoogte van langdurige blessures en daarom kan het zeer voordelig zijn om hier op in te spelen. Als jij weet dat een belangrijke spits niet meegaat naar het EK dan zal de nummer 2 spits waarschijnlijk meer minuten gaan maken. Pak de hoge odd op deze speler mee voordat de bookmakers dit aanpassen.
 4. Prestaties in clubverband
  Spelers die goed presteren bij hun club krijgen veelal ook de voorkeur bij het nationale elftal. Als spelers uberhaupt niet spelen zul je dit terugzien in het spel bij de nationale ploe (als deze speler uberhaupt wordt opgesteld). Vertrouwen is erg belangrijk en neem dit dan ook zeker mee bij je weddenschappen. Kijk naar de huidige vorm van spelers in clubverband en als dit goed is, zal deze speler zeer waarschijnlijk ook goed presteren op het EK.
 5. Stijl van spelen
  Er kan altijd een groot verschil zitten in de stijl van spelen wat spelers gewend zijn tussen club en nationaal team. Kijk bijvoorbeeld naar Erling Braut Haaland; wereldspits bij Manchester City met overwegend veel kansen, hoog baltempo en veel balbezit maar tegelijkertijd heeft Noorwegen een totaal andere manier van spelen. Afwachtender, meer op de counter en vaak minder balbezit. De stijl van een coach kan dermate invloed hebben op prestaties van spelers. Spelers die zowel bij hun club als hun nationale elftal ongeveer dezelfde stijl spelen, zullen normaal gesproken ook beter presteren.