Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Strategie: toetsen aan de hand van statistiek en resultaten uit het verleden

Hallo!


Ik heb me de laatste maanden uit grote interesse flink verdiept in wedden op voetbalbets. Nog geen stuiver ingezet, maar heb een tijd geleden een strategie uitbedacht waarvan ik natuurlijk hoop dat hij succesvol gaat zijn.

Nu wil ik volgende maand mijn eerste slag gaan slaan. Heb al 4 bookmakers uitgezocht waarop ik verspreid 100 euro op wil storten en me focussen op bets op winnende voetbalteams dmv 2x1 betting. Hierbij hanteer ik 1 euro per unit, zodat ik in totaal 100 wedstrijden per week hoop te pakken. De wedstrijden en teams waarop ik bet selecteer ik aan de hand van mijn strategie en van de 4 bookmakers pak ik gewoon degene die de beste odds geeft.

Ik verwacht dan ook niet gelijk rijk te worden: het is puur bedoeld om te kijken of het werkt en als ik wat verlies zal het hoogstens een paar euro zijn. Statistiek is de enige leidraad die ik wil gebruiken voor mijn betkeuzes.


Nu heb aan de hand van mijn strategie 2 seizoenen eredivisie in excel neergeplemd met daarbij odds van bookmakers uit het verleden (bron https://www.oddsportal.com/) om te onderzoeken hoe goed deze het in vergelijking met elkaar doen. In theorie heb ik alle informatie om te backtracken of de strategie zal werken of niet. Nu de grote vraag: hoe? Hoe berekenen ik mijn verwachte winst/verlies? Standaarddeviatie en dergelijke? Ik hoor het graag!

1
1
1 likes
Gestart doorCountry flagneoking
30-10-2019 23:29 in Hulp en advies
36 reacties

Je gaat bets plaatsen op winnende voetbalteams. Bedoel je daarmee teams die een hele streak aan overwinningen hebben of bedoel je clubs als Ajax waarvan het aannemelijk is dat ze veel winnen? Je hebt geen enkele garantie dat als ajax 9x wint, dat dat de 10de keer ook zo is. Zelfde voor clubs die in een winning streak zitten.

ik denk dat je enorm lang op de hoogste odd van winnende teams moet spelen om minimale winst te kunnen maken. Maar dat zal je uitgewerkte excel wel voor je kunnen bepalen.


ik snap niet echt wat je bedoelt, maar je moet je inleg vermenigvuldigen met de hoogste odds die jij zou spelen. Dan heb je een uitkomst en daar haal je de inleg van af. Dat is je pure winst. Bijv. 1 (inleg) *1,3 (hoogste odd)= 1,3. 1,3 - 1 = 0,3 pure winst. Houd er wel rekening mee dat sommige bookies commissies rekenen.

Je vraag over de standaarddeviatie snap ik even niet al weet ik uiteraard wel wat daarmee bedoeld wordt. Waarom zou je de afwijking willen weten? Je kunt net zo goed over heel veel seizoenen de stats uitzoeken, dan heb je minder foutmarge.


0
0
0 likes

Welkom op VW!


Ik heb de naam van je topic even aangepast, aangezien deze behoorlijk lang was.0
0
0 likes
You only sing when you're winning!

ksnap ook ni wat ie bedoelt

als het kan helpen, heb ooit eens artikel gezien over hoe je kan statistisch software integreren in je betten ergens op het net (ging over R, is open source denk ik, was toch zo in verleden)

0
0
0 likes

Zal proberen uit te leggen wat ik bedoel aan de hand van een klein voorbeeld. Stel ik heb voor het gemak 5 wedstrijden uit de premier league:

 1. Manchester City - Leichester City
 2. Manchester United - Burnley
 3. Chelsea - Tottenham Hotspur
 4. Liverpool - Swansea
 5. Arsenal - West Ham


Deze wedstrijden staan los van elkaar en hebben niks te maken met een streak. Man City, Man United , Chelsea, Liverpool en Arsenal krijgen allemaal precies odds van 2 om te winnen van hun tegenstander. Dit komt overeen met een kans van 50 procent. Ik heb aan de hand van mijn strategie reden om aan te nemen dat de winstkansen van al deze ploegen echter hoger is dan 50 procent en ik in elk van deze wedstrijden een edge heb op de bookies. Ik zet dan ook per wedstrijd 1 unit van 10 euro in op Man City, Man United, Chelsea, Liverpool en Arsenal voor de winst en spendeer dus in totaal 50 euro voor deze wedstrijden.


Alle ploegen waarop ik heb ingezet winnen uiteindelijk, behalve Arsenal. Zodoende is mijn opbrengst in totaal 80 euro (10x2 = 20 euro per wedstrijd) en mijn totale winst 30 euro (80-50=30). Mijn winstpercentage ligt nu op 60 procent na een sample van 5 wedstrijden. Uiteraard zal ik dit winstpercentage niet kunnen volhouden, maar hoe reken ik in dit voorbeeld aan de hand van binominale verdeling de standaarddeviatie uit? En hoe reken ik dat uit met verschillende odds (ik heb in dit voorbeeld voor het gemak odds van 2 genomen, maar de praktijk ligt natuurlijk anders). Interessant wordt het pas als de sample (de n) groter en representatiever wordt. Zo zou ik namelijk moeten kunnen checken aan de hand van backtesting of een gegeven strategie werkt. of niet.


Ik hoop dat ik het duidelijk genoeg heb uitgelegd wat ik bedoel. Zo niet, dan hoor ik het graag natuurlijk!

Die 'R' lijkt trouwens een schot in de roos te zijn betreft wat ik nu zoek, dank daarvoor!

Bericht gewijzigd door neoking op Thu 31 Oct 2019, 22:44.
1
0
1 likes

ik heb werkelijk geen idee. Je bent wel bekend met de Poisson-verdeling?


Ik hoop dat een groter wiskundig licht dan ik, je vragen kan beantwoorden :-)


0
0
0 likes

ik ben goed in statistiek, maar het zit te ver en ga er mijn hoofd niet over breken

0
0
0 likes

heb je al een strategie of niet


wat wil je doen met die standaarddeviatie ed? kijken welke bookies 'beter' scoren?

0
0
0 likes
Op do. 31 okt. 2019, 23:59 schreef gilles00:

heb je al een strategie of niet


wat wil je doen met die standaarddeviatie ed? kijken welke bookies 'beter' scoren?

Ik heb zeker een strategie, en wou juist de standaarddeviatie gebruiken om na een eventuele winst na bv.300 wedstrijden uit te rekenen hoe groot de kans is dat dit gebeurt. Ongeacht of mijn strategie gaat werken of niet (dus of ik uberhaupt winst ga maken) denk denk ik dat het ontzettend nuttige info kan zijn hoe deze materie te gebruiken, niet alleen voor mij. Het probleem is alleen dat de wiskunde erachter best mals is, maar ik hoopte dan ook dat er op een serieus voetbalwedforum als hier vast wel wat gasten zitten die hier nuttige input over zouden kunnen geven hehe

0
0
0 likes

Ja voor de meer diepergaande wiskunde zijn google, gratis boeken en youtube wellicht toch je best friend.

ik heb het idee/bestaan van de Poissonverdeling hier opgedaan. De uitwerking heb ik mezelf buiten dit forum geleerd. Daar heb ik wel aantal dagen over gedaan.

Maar ik hoop uiteraard dat zich hier nog een student van de TU of soortgelijk meldt, die je kan helpen. Leren wij er ook nog wat van.


1
0
1 likes

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.
Beste keuze!
Country flag Beschikbaar
 • Populairste bookmaker in Nederland
 • Livestreams beschikbaar
 • Duidelijke website
Speel nu
18+ | Wat kost gokken jou? Stop op tijd | Algemene voorwaarden
Country flag Beschikbaar
 • Enorm aanbod
 • Veel live streams
 • Goede reputatie
Speel nu
18+ | Wat kost gokken jou? Stop op tijd | Algemene voorwaarden
Country flag Beschikbaar
 • Mooie promoties
 • Kambi odds
 • Jack's Specials
Speel nu
18+ | Wat kost gokken jou? Stop op tijd | Algemene voorwaarden
Country flag Beschikbaar
 • Geweldige bonus van €250
 • Goed aanbod voetbalweddenschappen
 • Mooi design
Speel nu
18+ | Wat kost gokken jou? Stop op tijd | Algemene voorwaarden
 • Nieuwste reacties

  Maak favoriet

  Prijsvraag El Clásico, voorspel en maak kans op €50!

  Zondag is het weer zo ver, dan staat één van de mooiste voetbalwedstrijden van het jaar op het programma, El Clásico! Lukt het jou om de correcte eindstand te voorspellen? Dan maak je kans op een cadeaubon van €50!

  Hoe werkt het?

  Plaats vóór zondag 16 okt. 16:15 jouw voorspelling met de juiste eindstand als reactie op dit forum topic. Reacties die geplaatst zijn na dit tijdstip tellen helaas niet mee voor de prijsvraag. Een voorbeeld van een voorspelling kun je hieronder zien. 


  Voorbeeld: Real Madrid 3-2 Barcelona


  Hoe wordt de winnaar gekozen?

  Eerst wordt er gekeken of exact de juiste eindstand is voorspeld. In het geval dat dit door meerdere leden gedaan is, zal de uiteindelijke winnaar door middel van loting worden bepaald. 


  Als er niemand is die exact het juiste antwoord heeft voorspeld, wordt er gekeken naar wie het dichtst bij zit. In het geval dat meerdere leden bijvoorbeeld slechts 1 doelpunt naast het juiste antwoord zitten, zal de winnaar ook hier bepaald worden door middel van loting. 


  Wat kun je winnen?

  De winnaar van deze prijsvraag kan een €50 bol.com cadeaubon winnen. 


  Wie kunnen er meedoen? 

  Alle leden van Voetbalwedden.net mogen meedoen, dubbelaccounts zijn niet toegestaan. Je kunt tot zondag 16/10 16:15 een voorspelling plaatsen. Alle voorspellingen die zijn geplaatst na dit tijdstip, komen niet in aanmerking voor de prijs.  Prijsvraag El Clásico, voorspel en maak kans op €50!
  Maak favoriet

  De WK Game 2022 komt eraan!


  De inschrijving opent op 18 oktober! 


  Over ongeveer een maand begint het WK alweer, en met overwinningen tegen België en Polen in de Nations League lijkt het vooruitzicht voor Ons Oranje positief. Ben jij er ook klaar voor?


  Uiteraard kun je voor dit WK weer bij ons terecht voor de leukste WK Game van Nederland! Gedurende het hele WK kun je door het plaatsen van tips kans maken op mooie prijzen. Ben jij de beste WK-voorspeller? Bewijs het door mee te spelen! Een korte uitleg over het spel kun je alvast vinden op de WK Poule pagina!


  De prijzenpot zal gegarandeerd staan op €10.000, maar kan oplopen tot maar liefst €25.000! Hoe meer mensen er mee doen, hoe groter de prijzenpot! Nodig daarom al jouw vrienden en familie uit en speel gelijk mee in het referral-klassement voor extra prijzen! Neem het ook op tegen vrienden door jouw eigen subleagues aan te maken!


  Aanmelden kan al vanaf 18 oktober dus houd de website en het forum in de gaten voor updates!  

  De WK Game 2022 komt eraan!
  Maak favoriet

  Tipcompetitie: vragen en/of opmerkingen

  05.07.2011 Excelsior - Feyenoord 2 8/10 €1.75 +6.00
  27.07.2011 Borrusia Dortmund - Hamburger SV 1 10/10 €1.70 +7.00
  De 2 bovenstaande tips die ik heb gespeeld staan beide op de verkeerde datum (vorige maand).
  De wedstrijden zijn vandaag en gisteren gespeeld maar tellen niet mee voor deze maand als ik het goed zie.
  Kan dit gefixt worden?

  Tipcompetitie: vragen en/of opmerkingen
  Maak favoriet

  777 geen aanrader

  vreemd dat deze site, geen negatieve reacties krijgt.uitbetalen duurde bijna een week bij mij,ik had laatst een 6 wedstrijden bet gedaan en na de 3de bet was de optie " cashout " niet meer beschikbaar:.hun uitleg was:.ligt aan de bookmaker,kunnen we helaas niks aan doen":..ben bij 5 sites lid:..maar dit is wel met voorsprong de allerslechste !!!! ook de reclame met vandamme:.waarbij de speler van 100 naar 10 euro gaat om te wedden:..en zelf moet je minstens 20 euro storten...snap dit ook niet goed.site gaat ook traag...blijf ervan weg is mijn advies !!!!


  777 geen aanrader
  Maak favoriet

  Bookie Review: Unibet

  Ga naar Unibet


  Update: De problemen met de welkomstbonus zijn inmiddels opgelost! Bij het aanmaken van een account kun je dus zonder problemen gebruik maken van de welkomstbonus.

  We hebben er even op moeten wachten, maar Unibet is inmiddels weer beschikbaar voor Nederlanders. Deze bekende bookmaker was vroeger erg populair onder leden, dus zijn we erg benieuwd hoe het tot nu toe bevalt. Het is ons wel opgevallen dat de lancering niet geheel vlekkeloos ging, door veel problemen met de welkomstbonus.


  Een aantal bonussen op een rijtje:


  Europese Voorrondes

  Je kunt na het inzetten van €10 op een wedstrijd uit de voorrondes van de grootste Europese competities, een free bet van €5 ontvangen. Let op, deze free bet is wel alleen live te gebruiken en de minimale quotering voor de kwalificerende weddenschap is 1.40. Ook dien je minimaal 24 jaar of ouder te zijn.

  Bekijk de bonus


  EK 2022 +50% Profit Boost

  Voor de knock outfase van het EK Vrouwenvoetbal heeft Unibet een 50% profitboost. De minimale odds zijn 1.40 of hoger en de maximale potentiële extra winst zal op je wedformulier staan. Ook voor deze promotie dien je minimaal 24 jaar of ouder te zijn.


  Welkomstbonus

  Unibet heeft een prima welkomstbonus. Bij een inzet van minimaal €10, kun je voor €40 aan free bets ontvangen. Dit is verdeeld onder vier free bets van €10 elk:

  • €10 Pre-match free bet
  • €10 Live free bet
  • €10 Combinatie free bet
  • €10 Bet Builder free bet

  Lees hier meer over de welkomstbonus

  Bookie Review: Unibet
 • Nieuwe onderwerpen

  Maak favoriet

  De WK Game 2022 komt eraan!


  De inschrijving opent op 18 oktober! 


  Over ongeveer een maand begint het WK alweer, en met overwinningen tegen België en Polen in de Nations League lijkt het vooruitzicht voor Ons Oranje positief. Ben jij er ook klaar voor?


  Uiteraard kun je voor dit WK weer bij ons terecht voor de leukste WK Game van Nederland! Gedurende het hele WK kun je door het plaatsen van tips kans maken op mooie prijzen. Ben jij de beste WK-voorspeller? Bewijs het door mee te spelen! Een korte uitleg over het spel kun je alvast vinden op de WK Poule pagina!


  De prijzenpot zal gegarandeerd staan op €10.000, maar kan oplopen tot maar liefst €25.000! Hoe meer mensen er mee doen, hoe groter de prijzenpot! Nodig daarom al jouw vrienden en familie uit en speel gelijk mee in het referral-klassement voor extra prijzen! Neem het ook op tegen vrienden door jouw eigen subleagues aan te maken!


  Aanmelden kan al vanaf 18 oktober dus houd de website en het forum in de gaten voor updates!  

  De WK Game 2022 komt eraan!
  Maak favoriet

  Prijsvraag El Clásico, voorspel en maak kans op €50!

  Zondag is het weer zo ver, dan staat één van de mooiste voetbalwedstrijden van het jaar op het programma, El Clásico! Lukt het jou om de correcte eindstand te voorspellen? Dan maak je kans op een cadeaubon van €50!

  Hoe werkt het?

  Plaats vóór zondag 16 okt. 16:15 jouw voorspelling met de juiste eindstand als reactie op dit forum topic. Reacties die geplaatst zijn na dit tijdstip tellen helaas niet mee voor de prijsvraag. Een voorbeeld van een voorspelling kun je hieronder zien. 


  Voorbeeld: Real Madrid 3-2 Barcelona


  Hoe wordt de winnaar gekozen?

  Eerst wordt er gekeken of exact de juiste eindstand is voorspeld. In het geval dat dit door meerdere leden gedaan is, zal de uiteindelijke winnaar door middel van loting worden bepaald. 


  Als er niemand is die exact het juiste antwoord heeft voorspeld, wordt er gekeken naar wie het dichtst bij zit. In het geval dat meerdere leden bijvoorbeeld slechts 1 doelpunt naast het juiste antwoord zitten, zal de winnaar ook hier bepaald worden door middel van loting. 


  Wat kun je winnen?

  De winnaar van deze prijsvraag kan een €50 bol.com cadeaubon winnen. 


  Wie kunnen er meedoen? 

  Alle leden van Voetbalwedden.net mogen meedoen, dubbelaccounts zijn niet toegestaan. Je kunt tot zondag 16/10 16:15 een voorspelling plaatsen. Alle voorspellingen die zijn geplaatst na dit tijdstip, komen niet in aanmerking voor de prijs.  Prijsvraag El Clásico, voorspel en maak kans op €50!
  Maak favoriet

  777 geen aanrader

  vreemd dat deze site, geen negatieve reacties krijgt.uitbetalen duurde bijna een week bij mij,ik had laatst een 6 wedstrijden bet gedaan en na de 3de bet was de optie " cashout " niet meer beschikbaar:.hun uitleg was:.ligt aan de bookmaker,kunnen we helaas niks aan doen":..ben bij 5 sites lid:..maar dit is wel met voorsprong de allerslechste !!!! ook de reclame met vandamme:.waarbij de speler van 100 naar 10 euro gaat om te wedden:..en zelf moet je minstens 20 euro storten...snap dit ook niet goed.site gaat ook traag...blijf ervan weg is mijn advies !!!!


  777 geen aanrader
  Maak favoriet

  WK Game 2022, laat jouw stem horen!


  Het WK komt steeds dichterbij en wij zijn volop bezig met de voorbereiding van de WK Game 2022! Ook voor deze WK Game zal er weer een flinke prijzenpot beschikbaar worden gesteld. Deze zal bestaan uit een deel Free Bets, maar ook uit fysieke prijzen. Wij zijn erg benieuwd naar jullie voorkeur dus horen we graag wat voor prijzen jullie graag willen winnen! 


  Daarom kun je hieronder een poll invullen, met een aantal voorbeelden van prijzen. Het is uiteraard ook mogelijk om andere suggesties te geven in de reacties. Zie je een suggestie van een ander lid waar je het helemaal mee eens bent? Dan kun je dit laten weten door deze reactie te liken!


  De uitslagen van deze poll zijn enkel bedoeld om een indicatie te geven van een mogelijke voorkeur en de uiteindelijke prijzen kunnen dus verschillen met de uitslag van deze poll.

  WK Game 2022, laat jouw stem horen!
  Maak favoriet

  Wedden op NFL 2022/2023

  Afgelopen donderdag is het nieuwe NFL seizoen begonnen. Dit jaar belooft het weer een spannend jaar te worden. Pakt Tom Brady op 45 jarige leeftijd zijn 8ste ring of gaat het dit jaar naar iemand anders?


  Voor vanavond heb ik de volgende picks:

  • Saints -5,5 @1.90 (Unibet)
  • Lions - Eagles under 48.5 @1.89 (Unibet)
  • Colts - 6,5 @1.82 (Unibet)

  Wedden op NFL 2022/2023

Onze moderators