Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorbeschouwingen review

Beste leden,
Vanavond zijn de uitslagen van de verkiezingen in Nederland, wat mij betreft een zwarte dag wat verder niet relevant is voor dit topic. Want bij deze heb ik mijn eigen uitslag wat betreft de voorbeschouwingen van de maanden juni,juli en augustus. Ik heb hier en daar al wat kritiek geuit op de kwaliteit van de voorbeschouwingen en ja ik weet dat het geen garantie van een goede tip is, maar ik zal met cijfers en bepaalde analyse aantonen dat het op het moment niet om de kwaliteit lijkt te gaan maar om de kwantiteit. Mijn hypothese vooraf was dan ook: "de voorbeschouwing schrijvers zijn niet winstgevend".
Met deze hypothese ben ik begonnen en ik zal beginnen met vertellen wat ik heb gedaan om deze stelling te onderbouwen, ik heb alle voorbeschouwingen tips in excel ingevoerd met de bijbehorende odds, daarna de uitslag ingevoerd en bekeken of de tips goed waren. Dit leverde aan het einde van de rit een ROI op van elke voorbeschouwing schrijver. Hieronder de resultaten die dit opleverden.

7/10 tippers hebben op dit moment een negatieve ROI, wat mijn hypothese in het gelijk stelt. Ik wil nog wel bepaalde dingen opmerken bij de specifieke mensen wat mee is genomen in de berekening.
Battes: sunderland-reading is uitgesteld en is dan ook niet meegenomen.
JeroenUnibet: 2 odds waren onduidelijk, luis fabiano to score en 2-0 bij Atletico Junior - Envigado, deze odds heb ik respectievelijk op 2,5 en 6 gezet.
Vincent129: Sommige voorbeschouwingen hadden een taartmodel andere niet, waar dit niet was heb ik ze op 10/10 gezet.
Onzemichael: BTTS = 1,7
PSVkevin: BTTS=1,7
Twouter: bergen- club brugge geen taartmodel dus 10/10, BTTS =1,7
Tom800: BTTS=1,7
Als er bewijs voor is dat ik er ergens naast zit, wijs mij erop en ik pas het aan graag zelfs!
Mijn mening wat ik later in het bericht verder zal toelichten is dat elke voorbeschouwing tips moet hebben met bijbehorende odds. Een kwalitatief goede tip is afhankelijk van de odd er kan wel doodleuk iets getipt worden maar als de bookies er geen mooie odds voor geven is er totaal geen value, wat een goede tip kan devalueren naar een valueloze tip. Bij deze dan ook de oproep naar bepaalde schrijvers zet altijd de odds erbij.
Resultaten maken is één ding maar deze analyseren is een tweede, dus bij deze mijn mening over de tippers.
Battes: Prima voorbeschouwingen qua opmaak en odds, alleen een te lage ROI.
Jeroenunibet: Een actieve voorbeschouwer, specialiseert zich vooral in zuid-amerika waar ook een positieve ROI wordt gehaald, dit is het voorbeeld wat mij betreft voor de rest van VW. Stel hij krikt zijn ROI met 5 % op dan kan hij wat mij betreft niet meer stuk. Geheime analyse: Colombia sterkste punt
WallieA: Prima voorbeschouwingen qua opmaak en odds, alleen een te lage ROI en Ibrahimiovic is een klasse speler maar dat betekent niet dat hij standaard elke wedstrijd scoort.
Vincent129: Wat mij betreft gaat deze man meer voorbeschouwingen om een meer betrouwbaar beeld te krijgen van zijn kwaliteiten maar het begin is er.
Onzemichael: In Nederland niet zo best, erg sterk in Noorwegen. Plaats aub de odds er voortaan bij
PSVkevin: Plaats de odds erbij, want zo maak je wat mij betreft geen voorbeschouwingen 2 weken van te voren. Het is ook terug te zien in je ROI, terwijl Europa je fantastisch afgaat.
Twouter: Top! jouw taartsysteem hou het vol, het is niet voor niets dat jij en Vincent een hogere ROI hebben dan de rest, maar probeer alle odds erbij te zetten en blijf idd vooral op België, ik ben fan in ieder geval
Fredje87: Zoals ik al eerder heb gezegd, het is niet mogelijk iemand een 1 en een x aan te raden. Nou eigenlijk wel, maar dan bied je een dubbelkans aan en een dubbelkans van 1,2 is geen value, oftewel geen toegevoegde waarde. Ik vind je tacktiek leuk wat betreft met score beide helften en ruststand en eindstand, maar het levert geen winst op dat is één ding dat duidelijk is.
tom800: pas 2 rondes voorbeschouwd voor een niet zo'n populaire league, ik zou zeggen ga door en ik ben benieuwd naar de resultaten in de toekomst, maar ook aan jou geef ik de tip mee zet de odds erbij en laat dit meetellen in je tips.
Jooswillen: wat mij betreft te weinig info om echt iets over te zeggen, ik ben benieuwd wat voor resultaten je haalt in de toekomst. Italië is een uitdagende competitie.
Ik hoop hiermee dat ik voor de leden een peiler heb gegeven om sommige voorbeschouwingen serieuzer te nemen dan andere. Aan de tippers ik waardeer jullie werk, maar onthoud kwaliteit is beter dan kwantiteit en wat mij betreft neem een voorbeeld aan de voorbeschouwingen van twouter qua format het taartmodel is gewoonweg één van de betere systemen om op langere termijn winst te maken, zodat wij straks 10 tippers hebben die elk een ROI kunnen overleggen waar iedereen trots op kan zijn. Aan de crew ik hoop dat ik jullie hiermee heb geholpen en ik blijf hiermee door gaan tot de ROI bij elke voorbeschouwer komt te staan. T
Kritiek of kudo's altijd welkom
tot volgende maand!
Kusjes datel,
Voor de gene die benieuwd zijn naar het excel bestand hier te downloaden, geen account maak erheen of PM je email dan mail ik hem toe.
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AgO-7-ExAMqedDA1Z0dlWThNSVA3ZFB5bTVWZ3lYNFE
0 Vind ik leuk's
Gestart door
Avatar datel13
Country flagdatel13 in 12-09-2012 22:17 Leden topics
in 12-09-2012 22:17 Leden topics
34 reacties
Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (aflopend)
  • Vind-ik-nuttig (aflopend)
10
  • 10
  • 25
  • 50
Echt een fantastisch onderzoek Datel jij hebt erg goed en precies onderbouwd hoe het ervoor staat met de kwaliteit van de voorbeschouwingen/tips. Het zou in de toekomst op de site ingebouwd moeten worden dat de statistieken van de voorbeschouwing tipgevers automatisch berekend worden want dat vanwege deze constatering ook zeker noodzakelijk. Ik ben ook zeer benieuwd naar de reacties van andere leden op dit onderzoek.
0 Vind ik leuk's
Toto Sigarenboer
Heel interessante post. Ik start gelijk meteen van dit weekend met het taartmodel. Toch vind ik momenteel niet dat ik op een bepaald ROI zou mogen beoordeeld worden, aangezien ik nog geen inzet heb weergegeven, gewoon enkele tips om in te zetten.
De odds voeg ik er ook altijd bij, maar we hebben een bepaalde deadline met de voorbeschouwingen en dikwijls staan de odds van de Belgische tweede klasse er ook niet meteen op. Nadien pas ik dit altijd wel aan.
Anderzijds lijkt deze competitie ook dit jaar alle kanten op te kunnen gaan. Iedereen wint werkelijk van iedereen, waardoor het (voorlopig) nog moeilijk is om bepaalde dingen in te schatten, hoewel ik ook effectief naar wedstrijden en samenvattingen kijk.
Vorig seizoen heb ik ook 4-5 rondes kunnen voorbeschouwen, en toen had ik wel veel juist kunnen voorspellen. Dus ik zou zeggen, vanaf nu start ik ook met een ROI (taartmodel) bij mijn voorbeschouwingen en hopelijk kunnen we er allen een mooie winst mee maken :) (y)
0 Vind ik leuk's
Netjes gedaan Datel, goed onderbouwd en data bijgehouden,
alleen zijn bts in bepaalde landen (zoals argentinië) hoger en in landen als noorwegen, zweden, belgië BTS vaak lager dan 1.70 staat, hierdoor zijn sommige resultaten minder of juist meer betrouwbaar.. Al is het natuurlijk zo dat je niet iedere odd wilt opzoeken, dat kost veel tijd
Wat mij betreft komt er ook een roi/lsp klassement, ik pleitte hier ruim een half jaar geleden al voor.
Al wil ik niemand hier afserveren ofzo, maar tips van odd 1.20 zijn idd geen tips en funbets horen niet thuis in voorbeschouwingen, wel als je bv een 0-0 of 1-0 verwacht, maar dat is een heel ander verhaal (y)
EDIT: net als wat tom zegt, de steekproeven mogen in sommige gevallen wel een stuk groter, je alfa (onbetrouwbaarheidsmarge) is nu veel te groot
0 Vind ik leuk's
Retarded gambler
Datel, jouw onderzoek geeft een bepaalde tendens aan maar tegelijkertijd zegt het heel weinig.
Dit kan ook niet anders omdat het aantal deelnemers =n erg laag is. Bovendien heb je niet gebruik gemaakt van een controlegroep waardoor het onmogelijk is iets te zeggen over de statistische significantie van het onderzoek.
Met ande woorden, de kans dat de resultaten van jouw onderzoek te wijten zijn aan puur toeval kan niet berekend worden.
Los van bovenstaande vind ik wel dat je er alleszins wel in geslaagd bent een bepaalde tendens weer te geven. Ik wil enkel zeggen dat we zulke uitslagen met de nodige voorzichtigheid moeten interpreteren.
Greets
0 Vind ik leuk's
Losers are winners without luck
datel13:


7/10 tippers hebben op dit moment een negatieve ROI, wat mijn hypothese in het gelijk stelt. Ik wil nog wel bepaalde dingen opmerken bij de specifieke mensen wat mee is genomen in de berekening.
Vincent129: Sommige voorbeschouwingen hadden een taartmodel andere niet, waar dit niet was heb ik ze op 10/10 gezet.
Onzemichael: In Nederland niet zo best, erg sterk in Noorwegen. Plaats aub de odds er voortaan bij

Datel top dat je dit hebt onderzocht en erg veel tijd in hebt gestoken om dit uit te zoeken. Hierbij ook mijn complimenten en comments zijn ook altijd welkom op de voorbeschouwingen.
Toch heb ik ook wat kanttekeningen bij je bevindingen. Ten eerste de stake die je bij iedereen, behalve Vincent hebt gepakt, namelijk 10/10. Ik speel namelijk nooit een bet 10/10 en snap daarom ook wel dat ik dan snel negatief kom te staan. Ik zal dit vanaf dit weekend toevoegen.
Daarnaast zeg je dat ik in Nederland niet zo best ben, maar vind dit niet correct. Ik maak een tip op basis van mijn voorbeschouwing, maar vind dat er in de eerste 4 speelrondes veel verrassingen zijn gevallen:
RKC - PSV 3-2
Groningen - Willem II 1-1
NEC - Ajax 1-6
Roda JC - PEC 1-1
Hierbij ging ik uit van winst PSV, Groningen, NEC 1X (Ajax draaide toen slecht) en Roda JC, dan zou mij dit bij 10/10 bet 20 stacks (bij gemidd. odd van 1,50) hebben opgeleverd.
Dan zou ik uitkomen op 104,08 + 20 = 124,08 / 118 = 105% roi. Lijkt me sterk dat iemand deze 4 bets goed zou hebben gehad (dan was hij nu wel miljonair ;))
Maare ik vind het top dat je het bij houdt en misschien beter om eind december een nieuwe evaluatie te maken, dan zijn de competities een paar maanden bezig en is er een beter beeld in de competities, want in het begin vallen nogal wat verrassingen! :)
0 Vind ik leuk's
Interessant om terug te lezen Datel. Houdt men scherp. Wel even twee opmerkingen: twee weken van te voren? En alles uitrekenen op 10/10 heeft een (erg) vertekend beeld. Bij deze maar eens starten met inzet erbij te zetten, zodat het 'onderzoek' nog duidelijker is/wordt.
0 Vind ik leuk's
Against Modern Football: Love The Game, Hate The Business!!!!
Knap werk Datel13,
Dit soort leden zijn waardevol voor een community en tillen een nu al hoog aangeschreven website als deze naar nog hogere hoogtes. Praten over ROI op basis van een paar maandjes statistieken vind ik echter altijd erg kort door de bocht en niet realistisch. Betekenisvolle ROI kun je pas meten met statistieken over een jaar naar mijn mening, niet voor niets wordt de maandelijkse tipgevers prijs hier niet op ROI maar op LSP beoordeeld. Daarentegen is je onderzoek in mijn ogen wel waardevol doordat schrijvers eens kritisch beoordeeld worden en op scherp gezet worden. Je kunt natuurlijk een slechte ROI hebben en een inhoudelijk goede voorbeschouwing schrijven. Zelfs de tip van de schrijver kan minder zijn terwijl de voorbeschouwing goed is. Dit doordat iedereen anders met gegevens uit een voorbeschouwing omgaat en je slechts aanvullende feitelijke info rond een wedstrijd in kaart brengt. Ik vind het in ieder geval een mooi overzicht en denk zeker dat de crew en schrijvers hier wat mee kunnen. Top werk, ga door zou ik zeggen!
Wellicht zou het werken om er een kleine schrijvers competitie van te maken om de focus bij de schrijvers te vergroten en de beste schrijver geen gouden griffel maar een andere aanvullende incentive te geven. ;-)
0 Vind ik leuk's
Verliefdheid is als in je broek schijten, niemand ziet het, alleen jij hebt dat speciale warme gevoel...
Mooi onderzoekje Datel, het klopt inderdaad dat ik me stakes aangaf, en dat later eigenlijk ben vergeten. Ik zal dit weer meenemen in me voorbeschouwingen
0 Vind ik leuk's
Eeuwig trouw aan onze liefde FC Groningen. 03/05/2015 mooiste dag in de historie, Winst KNVB Beker
Datel, heel mooi onderzoekje van jou! Prima werk man! Omdat we nu nog vroeg in het seizoen zitten hoop ik dat je het straks in December nog een keer gaat doen (van Aug tot Dec). Ik zal daarom speciaal voor jou dan ook een taartmodel gaan gebruiken, iets wat ik voorheen niet deed en zo niet duidelijk was hoeveel inzet ik tipte.
P.S. Ik hoor wel van vw als er wat veranderd zal moeten worden aan mijn vb ;-)
0 Vind ik leuk's
tom800:

De odds voeg ik er ook altijd bij, maar we hebben een bepaalde deadline met de voorbeschouwingen en dikwijls staan de odds van de Belgische tweede klasse er ook niet meteen op. Nadien pas ik dit altijd wel aan.
Anderzijds lijkt deze competitie ook dit jaar alle kanten op te kunnen gaan. Iedereen wint werkelijk van iedereen, waardoor het (voorlopig) nog moeilijk is om bepaalde dingen in te schatten, hoewel ik ook effectief naar wedstrijden en samenvattingen kijk.
Vorig seizoen heb ik ook 4-5 rondes kunnen voorbeschouwen, en toen had ik wel veel juist kunnen voorspellen. Dus ik zou zeggen, vanaf nu start ik ook met een ROI (taartmodel) bij mijn voorbeschouwingen en hopelijk kunnen we er allen een mooie winst mee maken :) (y)

Ik heb er niet voor niets bijgezet dat ik benieuwd ben naar de toekomst en is het wat om een voorbeschouwing te schrijven en hem te updaten wanneer de odds bekend zijn? Of een risiscio profiel te schrijven, waarna je bij het bekend maken van de odds je uiteindelijke tips plaatst.
thijspronk:
Netjes gedaan Datel, goed onderbouwd en data bijgehouden,
alleen zijn bts in bepaalde landen (zoals argentinië) hoger en in landen als noorwegen, zweden, belgië BTS vaak lager dan 1.70 staat, hierdoor zijn sommige resultaten minder of juist meer betrouwbaar.. Al is het natuurlijk zo dat je niet iedere odd wilt opzoeken, dat kost veel tijd
Wat mij betreft komt er ook een roi/lsp klassement, ik pleitte hier ruim een half jaar geleden al voor.
Al wil ik niemand hier afserveren ofzo, maar tips van odd 1.20 zijn idd geen tips en funbets horen niet thuis in voorbeschouwingen, wel als je bv een 0-0 of 1-0 verwacht, maar dat is een heel ander verhaal (y)
EDIT: net als wat tom zegt, de steekproeven mogen in sommige gevallen wel een stuk groter, je alfa (onbetrouwbaarheidsmarge) is nu veel te groot

Ik heb zelf ook erg getwijfeld wanneer hiermee naar buiten te komen, maar ik weet dat mijn betrouwbaarheidsinterval redelijk laag is en dat door een paar goede speelrondes dit zomaar kan veranderen, maar zoals later wordt opgemerkt ik probeer de zogenaamde trend omhoog te stuwen door middel van eerder bijsturen. Overigens als jij meer representatieve BTTS kan vinden, graag! Maar ik kan geen site vinden met oude odds die deze aanbiedt.
maximus:
Datel, jouw onderzoek geeft een bepaalde tendens aan maar tegelijkertijd zegt het heel weinig.
Dit kan ook niet anders omdat het aantal deelnemers =n erg laag is. Bovendien heb je niet gebruik gemaakt van een controlegroep waardoor het onmogelijk is iets te zeggen over de statistische significantie van het onderzoek.
Met ande woorden, de kans dat de resultaten van jouw onderzoek te wijten zijn aan puur toeval kan niet berekend worden.
Los van bovenstaande vind ik wel dat je er alleszins wel in geslaagd bent een bepaalde tendens weer te geven. Ik wil enkel zeggen dat we zulke uitslagen met de nodige voorzichtigheid moeten interpreteren.
Greets

Die tendens is belangrijk en de controlegroep was het maximale haalbare wat betreft het aantal schrijvers. Daarnaast kunnen de schrijvers zelf kiezen wat voor te beschouwen dus kunnen ze wat mij betreft precies uit kiezen wat wel te doen en niet. Wat wel zo is dat het aantal resultaten klein is, maar dat heb ik hierboven al uitgelegd.
onzemichael:
datel13:


7/10 tippers hebben op dit moment een negatieve ROI, wat mijn hypothese in het gelijk stelt. Ik wil nog wel bepaalde dingen opmerken bij de specifieke mensen wat mee is genomen in de berekening.
Vincent129: Sommige voorbeschouwingen hadden een taartmodel andere niet, waar dit niet was heb ik ze op 10/10 gezet.
Onzemichael: In Nederland niet zo best, erg sterk in Noorwegen. Plaats aub de odds er voortaan bij

Datel top dat je dit hebt onderzocht en erg veel tijd in hebt gestoken om dit uit te zoeken. Hierbij ook mijn complimenten en comments zijn ook altijd welkom op de voorbeschouwingen.
Toch heb ik ook wat kanttekeningen bij je bevindingen. Ten eerste de stake die je bij iedereen, behalve Vincent hebt gepakt, namelijk 10/10. Ik speel namelijk nooit een bet 10/10 en snap daarom ook wel dat ik dan snel negatief kom te staan. Ik zal dit vanaf dit weekend toevoegen.
Daarnaast zeg je dat ik in Nederland niet zo best ben, maar vind dit niet correct. Ik maak een tip op basis van mijn voorbeschouwing, maar vind dat er in de eerste 4 speelrondes veel verrassingen zijn gevallen:
RKC - PSV 3-2
Groningen - Willem II 1-1
NEC - Ajax 1-6
Roda JC - PEC 1-1
Hierbij ging ik uit van winst PSV, Groningen, NEC 1X (ajax draaide toen slecht) en Roda JC, dan zou mij dit bij 10/10 bet 20 stacks (bij gemidd. odd van 1,50) hebben opgeleverd.
Dan zou ik uitkomen op 104,08 + 20 = 124,08 / 118 = 105% roi. Lijkt me sterk dat iemand deze 4 bets goed zou hebben gehad (dan was hij nu wel miljonair ;))
Maare ik vind het top dat je het bij houdt en misschien beter om eind december een nieuwe evaluatie te maken, dan zijn de competities een paar maanden bezig en is er een beter beeld in de competities, want in het begin vallen nogal wat verrassingen! :)

Wanneer jij geen risicoprofiel aangeeft of taartmodel speelt, speel ik gewoon alles 1/10 of 1/1 hoe je het wilt noemen. En tuurlijk zitten er verassingen bij ik had PSV ook nooit op een verlies geschat, maar daarentegen de Johan cruijf schaal zat je er ook totaal naast, maar die was toch wel redelijk te voorspellen wat mij betreft. Dus het één heft het ander ofc op en aan het einde van de rit moet er gewoon een ROI van 100+ staan wat mij betreft.
psvkevin:
Interessant om terug te lezen Datel. Houdt men scherp. Wel even twee opmerkingen: twee weken van te voren? En alles uitrekenen op 10/10 heeft een (erg) vertekend beeld. Bij deze maar eens starten met inzet erbij te zetten, zodat het 'onderzoek' nog duidelijker is/wordt.

Net zoals ik zeg zolang jij er niks bijzit zijn alle tips wat mij betreft evenveel waard of dat 10/10 is of 1/10 maakt niet uit.
sapstaaf:
Knap werk Datel13,
Dit soort leden zijn waardevol voor een community en tillen een nu al hoog aangeschreven website als deze naar nog hogere hoogtes. Praten over ROI op basis van een paar maandjes statistieken vind ik echter altijd erg kort door de bocht en niet realistisch. Betekenisvolle ROI kun je pas meten met statistieken over een jaar naar mijn mening, niet voor niets wordt de maandelijkse tipgevers prijs hier niet op ROI maar op LSP beoordeeld. Daarentegen is je onderzoek in mijn ogen wel waardevol doordat schrijvers eens kritisch beoordeeld worden en op scherp gezet worden. Je kunt natuurlijk een slechte ROI hebben en een inhoudelijk goede voorbeschouwing schrijven. Zelfs de tip van de schrijver kan minder zijn terwijl de voorbeschouwing goed is. Dit doordat iedereen anders met gegevens uit een voorbeschouwing omgaat en je slechts aanvullende feitelijke info rond een wedstrijd in kaart brengt. Ik vind het in ieder geval een mooi overzicht en denk zeker dat de crew en schrijvers hier wat mee kunnen. Top werk, ga door zou ik zeggen!
Wellicht zou het werken om er een kleine schrijvers competitie van te maken om de focus bij de schrijvers te vergroten en de beste schrijver geen gouden griffel maar een andere aanvullende incentive te geven. ;-)

En zoals ik net zelf al aangeef sommige zijn wat mij betreft wel zover om er iets relevants over te zeggen ik noem een Jeroen, twouter, psvkevin
0 Vind ik leuk's
It's not gambling if you always win

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.