Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Een kerstgroet, dankwoord en verwachtingen voor 2015!

Hooggeëerde leden van VW,

Zoals (bijna) ieder jaar sluiten we weer af met een korte vw-video met (een soms pikante) kerstgroet en een terugblik op het afgelopen jaar. Het was weer een jaar vol ontwikkelingen voor, en ook achter de schermen bij VW. Een jaar waarin onze App live is gegaan na hard werken, bookmakers tijdelijk verdwenen en zoveel meer. Het is onrustig in weddenland.

Gezien de vele ontwikkelingen op de markt met betrekking tot de regulering van online kansspelen staan we samen met jullie op de vooravond van wat een historische gebeurtenis zal zijn voor Nederland; een aangepast beleid voor de wet op kansspelen. In België is het al zover, Nederland komt er nu ook achteraan. De verwachting is dat in 2016 (ja, dan pas) voor het eerst in de geschiedenis der mensheid, de brave burger van Nederland is toegestaan om online een gokje te wagen voor het plezier, in plaats van dit alleen maar bij een staatsbedrijf te mogen doen. Best een grote stap!

En bij grote stappen komen vaak ook grote veranderingen om de hoek kijken, wat verwachten wij hiervan? Wij verwachten kort gezegd dat..

* Zo'n 35 tot 40 aanbieders als Unibet en Bwin, voor een licentie zullen gaan in Nederland.
* Dat de voorgestelde kansspelbelasting van 20% voor online aanbieders in 2015 nog meerdere malen 'herzien' zal worden, een uiteindelijke verlaging lijkt ons essentieel wanneer het doel is om spelers bij aanbieders met een licentie te doen registreren.
* Straks vele grote sport clubs stukken meer bestedingsruimte krijgen door sponsor contracten met aanbieders/operators.
* Het legaliseren van de online kansspelmarkt in NL de sportsector bijna € 100 miljoen kan opleveren in drie jaar tijd .
* Dat het toezien op en bestrijden van kansspelverslaving niet bij de aanbieder kan komen te liggen gezien belangen verstrengeling.
* Dat voor het aanmelden bij een bookmaker in 2016 meer nodig zal zijn dan een ID-kaart i.v.m. fraude gevoeligheid.
* Dat het plan tegen kansspelverslaving genaamd CRUKS (Centraal Register Uitsluiting Kans Spelen) tegen veel technische hobbels aan gaat lopen om goed te kunnen slagen in huidige opzet.
* Dat er geen significante correlatie bestaat tussen de wijze van marktregulering en de omvang van de eventuele verslavingsproblematiek.
* Er binnen 10 jaar ook fysieke wedkantoren in het straatbeeld gaan verschijnen in grotere steden.
* Er rondom sport evenementen op de televisie reclame rondom kansspelen zal komen, hetzij op gezette tijden.
* En zo zijn er meer te bedenken... Ik ben erg benieuwd wat jullie als wed-experts verwachten van deze veranderende markt!

Voor nu willen we een ieder alvast hele fijne dagen wensen en een knallende jaarwisseling, wees lief voor elkander, voorzichtig met vuurwerk en hopelijk tot volgend jaar! Met minder grof taalgebruik in de chat dan Tiny en Lau doen in onze hilarische kerstspecial.. Dank voor jullie kennis en inbreng, delen is nog altijd vermenigvuldigen! Samen sterk.

[youtube]t3UxysoS01U[/youtube]

Cappie en de gehele voetbalwedden crew!

(y) (y) (y)
0 Vind ik leuk's
Gestart door
Avatar vw-capitano
Country flagvw-capitano in 21-12-2014 10:18 Offtopic
in 21-12-2014 10:18 Offtopic
14 reacties
Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (aflopend)
  • Vind-ik-nuttig (aflopend)
10
  • 10
  • 25
  • 50
Wat sta je nou daar :d

Fijne kesssemus!
0 Vind ik leuk's
Fijne kessemus Knight, haha!! :d

Welke veranderen verwachten jij/jullie te gaan ondervinden rondom regulering in 2016, kijken jullie er naar uit of juist niet?
0 Vind ik leuk's
Be the best possible version of yourself. Never settle.
Jullie ook fijne dagen (y)
0 Vind ik leuk's
Fijne dagen en thanks voor de informatie! (y) Ik ben vooral benieuwd welke aanbieders er voor Nederlanders zullen zijn en hoe die 20% ingehouden gaat worden.
0 Vind ik leuk's
thyvadon:
Fijne dagen en thanks voor de informatie! (y) Ik ben vooral benieuwd welke aanbieders er voor Nederlanders zullen zijn en hoe die 20% ingehouden gaat worden.


Klopt, dat blijft een van de grote vraagstukken Thyvadon.. Ik geloof haast niet dat het realistisch is om 20% 29% te blijven hanteren, op die manier gaan spelers alsnog bij illegale aanbieders spelen via een omweg en loopt de staat eigenlijk volledig mis waar het in eerste instantie voor is gaan pleiten.. Namelijk het spekken van de staatskas met geld wat anders buiten het NL belastingstelsel blijft en het bestrijden van goed anti kansspelverslavings-beleid.

Strakke wetten maken niet dat mensen de illegale wegen niet meer bewandelen, het aanbieden van een (beter) legaal alternatief doet dat wel. Kijk naar de film- en muziek industrie.. mensen zijn niet minder gaan downloaden omdat er meer toezicht is..mensen zijn betere alternatieven gaan gebruiken die legale oplossingen bieden zoals een Spotify en Netflix. Voorwaarde blijft dat de consument dat niet teveel wil betalen ;)

Erg benieuwd naar de stukken die we begin 2015 gaan lezen :)
0 Vind ik leuk's
Be the best possible version of yourself. Never settle.
Hopelijk doet bet365 ook een gooi als aanbieder van bookmaker voor Nederlanders, ze hebben al een tijdje ook een Nederlandse vorm van de site gemaakt d.m.v 't taal aspect toe te passen op hun site. Het lijkt er dus wel te komen, maar 't is nog niet officiëel bekend gemaakt. Hoop houden dus. :)
Voor jullie ook fijne dagen en een knallend 2015!
We weten hoe 't nu is afgelopen met Tiny en Lau, dus hopelijk lijdt VW er ook niet onder. ;)

(y) (y) (y).
0 Vind ik leuk's
Moooooooooooooooooooooooi!
0 Vind ik leuk's
Hakuna Matatttta.
Ook gewenst vanuit het prachtige zuiden natuurlijk aan iedereen. Ik heb geen mening over de nieuwe wet, aangezien ik me er totaal nog niet mee bezig heb gehouden. Laten we het hopen dat het gewoon een leuk spelletje voor ons kan blijven en dat niet de winsten niet zover worden afgepakt dat de lol ervan af gaat...
0 Vind ik leuk's
http://imaginary.blogabet.com/
Meer aanbieders = meer bonussen! Zou mooi zijn als we hier, net zoals in bv UK, continu van kunnen profiteren :) (dmv reload bonusses etc.. of ben ik nu te optimistisch?)
0 Vind ik leuk's
Wij verwachten dat: "Er binnen 10 jaar ook fysieke wedkantoren in het straatbeeld gaan verschijnen in grotere steden."

Unibet ook bij de sigarenboer dus.. (en bij de Albert Heijn natuurlijk)
0 Vind ik leuk's

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.