Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op Basketbal: NBA 2018/2019

NBA 2018/2019



We hebben er vier maanden op moeten wachten maar in oktober begint het nieuwe seizoen in de NBA eindelijk weer. Afgelopen jaar wisten de Golden State Warriors zich tot kampioen te kronen door de Cleveland Cavaliers te verslaan met 4-0. De matchup tussen de Warriors en Cavaliers is inmiddels een ware ?€˜rivalry?€™ geworden aangezien de teams de laatste vier jaar hebben gestreden voor de titel. Dit jaar lijkt die matchup niet meer te gebeuren aangezien de Cavaliers hun sterspeler LeBron James zagen vertrekken naar de Los Angeles Lakers. Andere in het oog springende transfers zijn die van DeMarcus Cousins naar de Golden State Warriors en Kawhi Leonard naar de Toronto Raptors.?Ondanks alle veranderingen vinden de bookmakers nog altijd dat de Golden State Warriors de grote favoriet zijn om uiteindelijk met de beker in hun handen te staan aan het einde van de rit. Met Houston Rockets, Philadelphia 76ers, Boston Celtics en Los Angeles Lakers zijn er in ieder geval genoeg uitdagers om het Golden State moeilijk te maken.


Western Conference

Op basis van de eindklassering van vorig jaar (regulier seizoen).


Houston Rockets (65W-17L)

Belangrijkste spelers: James Harden en Chris Paul.

Het beste reguliere seizoen in de geschiedenis van de franchise leverde de Houston Rockets de nummer 1 seed op in de Western Conference. Er werd maar liefst 65 keer gewonnen in de competitie en de bookmakers gingen dan ook twijfelen of de Rockets de Warriors van de troon konden stoten. De twee titelfavorieten namen het tegen elkaar op in de Western Conference Finals maar Houston moest toch hun meerdere erkennen tegen de latere kampioen (3-4). De ploeg van Mike D?€™Antoni had de pech dat sterspeler Chris Paul in de vijfde wedstrijd geblesseerd raakte en zonder hem kreeg James Harden te veel last op zijn schouders. Harden kende overigens een uitstekend seizoen en hij werd daarvoor beloond met de MVP-titel. Dit jaar krijgen Paul en Harden steun van Carmelo Anthony al moet het nog maar blijken hoe belangrijk de veteraan kan zijn. Afgelopen jaar vertrok Anthony met veel verwachtingen naar Oklahoma City Thunder maar hij werd een van de grootste ?€˜miskopen?€™ van het seizoen in de NBA.



Golden State Warriors (58W-24L)

Belangrijkste spelers: Stephen Curry, Kevin Durant en DeMarcus Cousins.

Wie dacht dat de Golden State Warriors niet sterker konden worden hebben het mis. De Warriors werden afgelopen jaar kampioen en dat betekende het derde kampioenschap in vier jaar tijd. Er werd in de Finals overtuigend gewonnen van de Cleveland Cavaliers (4-0) terwijl ze in de Conference Finals veel meer moeite hadden met de Houston Rockets (4-3). Met Stephen Curry, Draymond Green, Klay Thompson en Kevin Durant kan Steve Kerr al over vier All-Stars beschikken maar ze hadden blijkbaar nog een grote ster nodig. Begin juli werd namelijk bekend gemaakt dat DeMarcus Cousins de Warriors kwam versterken met een contract voor één jaar, hij was transfervrij na zijn vertrek bij de New Orleans Pelicans. Cousins wordt al jaren gezien als een van de beste centers in de NBA en laat die positie nu net de achilleshiel van Golden State zijn. De bookmakers weten in ieder geval zeker dat de Warriors hun titel gaan prolongeren met een quotering van ongeveer 1.65.


Portland Trail Blazers (49W-33L)

Belangrijkste spelers: Damian Lillard en C.J. McCollum

Ondanks een knappe derde plek in de reguliere competitie kijken de Portland Trail Blazers terug op een enigszins teleurstellend seizoen. De derde plaats was ontzettend knap maar als je vervolgens met 0-4 wordt uitgeschakeld in de eerste ronde van de Playoffs is die prestatie van het reguliere seizoen een stuk minder waard. Portland zal dit seizoen mikken op een betere ?€˜run?€™ in de Playoffs en daar zullen ze hun sterspelers C.J. McCollum en Damian Lillard hard voor nodig hebben.


Utah Jazz (48W-34L)

Belangrijkste spelers: Ricky Rubio en Donovan Mitchell

Rookie Donovan Mitchell wist het afgelopen jaar de show te stelen in het shirt van Utah Jazz. De jongeling speelde een uitstekend seizoen en moest alleen Ben Simmons (76ers) voor zich duiden in de race om de ?€˜Rookie of the Year?€™ award. Met Mitchell als belangrijkste man wist Utah als vijfde te eindigen in de Western Conference en daarmee de Playoffs te bereiken. In de Playoffs was de ploeg van Quin Snyder te sterk voor Oklahoma City Thunder (4-2) maar moesten ze hun meerdere erkennen in de Houston Rockets (1-4).


Oklahoma City Thunder (48W-34L)

Belangrijkste spelers: Russell Westbrook en Paul George

Na een teleurstellend seizoen gaat Oklahoma City Thunder dit seizoen op zoek naar succes. Er zijn geen grote namen aangetrokken dus dus schijnwerpers wederom gericht op Russell Westbrook en Paul George. De twee vormden afgelopen jaar een ?€˜super trio?€™ met Carmelo Anthony maar laatstgenoemde wist niet te overtuigen in Oklahoma City en is inmiddels vertrokken naar de Houston Rockets. In de breedte heeft OKC zich versterkt met Dennis Schröder, Nerlens Noel en Timothe Luwawu Cabarrot in de hoop dat de bank dit jaar meer van zich laat zien. Toch zal OKC wederom afhankelijk zijn van Westbrook en George, coach Billy Donovan zal dan ook zuinig zijn met zijn sterspelers.


New Orleans Pelicans (48W-34L)

Belangrijkste spelers: Anthony Davis en Jrue Holiday

Met het vertrek van DeMarcus Cousins naar de Golden State Warriors hebben de New Orleans Pelicans een steunpilaar verloren. Wel kunnen de Pelicans nog beschikken over superster Anthony Davis die wordt gezien als een van de beste spelers in de NBA. Afgelopen jaar eindigde de Pelicans als zesde in de Western Conference en wisten ze de Portland Trail Blazers te sweepen in de eerste ronde van de Playoffs. In de tweede ronde waren de Golden State Warriors een paar maten te groot (4-1) maar het is natuurlijk geen schande als je wordt uitgeschakeld door de latere kampioen. De Pelicans zullen dus tevreden zijn met de prestaties van afgelopen jaar maar het is nog maar de vraag of ze dit zonder Cousins kunnen herhalen.


San Antonio Spurs (47W-35L)

Belangrijkste spelers: LaMarcus Aldridge en DeMar DeRozan

Gregg Popovich is al jaren de baas bij de San Antonio Spurs maar het seizoen 2017/2018 zal hij toch snel willen vergeten. De Spurs eindigde als zevende in de Western Conference en wisten daarmee maar net een plek in de Playoffs af te dwingen. In de Playoffs was het overigens al snel einde verhaal aangezien er met 4-0 werd verloren van de Golden State Warriors. Sterspeler Kawhi Leonard speelde het hele seizoen maar 9 wedstrijden mee maar er bleek meer te spelen dan alleen een blessure. Inmiddels is Leonard vertrokken naar de Toronto Raptors en hebben de Spurs DeMar DeRozan daarvoor in de plaats gekregen. Samen met LaMarcus Aldridgde zal DeRozan de ploeg van Popovich dit seizoen op sleeptouw moeten nemen.


Minnesota Timberwolves (47W-35L)

Belangrijkste spelers: Jimmy Butler, Andrew Wiggins en Karl-Anthony Towns

2018 had het jaar van de Minnesota Timberwolves moeten worden maar in de Playoffs wist het team van Tom Thibodeau geen potten te breken. In de eerste ronde werd er kansloos verloren van de Houston Rockets, het werd 4-1 voor de nummer 1 seed. De achtste plek in de Western Conference is iets wat beter zal moeten dit seizoen en het is daarom opvallend dat de Timberwolves geen grote veranderingen hebben toegepast. De enige versterking die in het oog springt is de komst van Derrick Rose, de ex-MVP kwam afgelopen jaar ook al in actie voor Minnesota tijdens de tweede seizoenshelft. Rose zal achter Jeff Teague de tweede point guard zijn in de pikorde, het gevaar zal toch echt van Jimmy Butler, Andrew Wiggins en Karl-Anthony Towns moeten komen.


** Jimmy Butler heeft inmiddels aangegeven te willen vertrekken bij de Minnesota Timberwolves.


Denver Nuggets (46W-36L)

Belangrijkste spelers: Jamal Murray en Nikola Jokic

?‰én overwinning kwamen de Denver Nuggets te kort om zich afgelopen seizoen te plaatsen voor de Playoffs. De teleurstelling was daarom groot in Denver want er werd toch wel het nodige verwacht van het team met een mix van veel ervaring én talent. De Nuggets wisten zich in de afgelopen maanden te versterken met Isaiah Thomas die na een teleurstellend seizoen bij de Cleveland Cavaliers en Los Angeles Lakers op zoek gaat naar eerherstel. Hij zal het moeten doen met een reserverol aangezien Jamal Murray wordt gezien als een van de sterkhouders in Denver.


Los Angeles Clippers (42W-40L)

Belangrijkste spelers: Tobias Harris en Danilo Gallinari

Blessures waren afgelopen jaar de reden dat de Los Angeles Clippers geen grootste prestaties neer konden zetten. Chris Paul had de Clippers in de zomer van 2017 al verlaten voor een avontuur bij de Houston Rockets en nu zijn ook Blake Griffin (Pistons) en DeAndre Jordan (Mavericks) vertrokken. Het sterrenensemble van Los Angeles heeft dus een flinke deuk opgelopen want Tobias Harris en Danilo Gallinari zijn nu niet spelers van wereldklasse. Toch zullen de Clippers mikken op een plek bij de beste acht want met Lou Williams, Luc Mbah a Moute, Milos Teodosic en Mike Scott hebben ze voor in de breedte prima spelers.


Los Angeles Lakers (35W-47L)

Belangrijkste spelers: LeBron James en Brandon Ingram

De transfer die het meeste vuurwerk heeft opgeleverd was toch wel die van LeBron James naar de Los Angeles Lakers. Na 4 jaar bij de Cleveland Cavaliers te hebben gespeeld vond James het wel tijd voor een nieuwe uitdaging en het was nooit een geheim dat hij ooit naar Los Angeles wilde verhuizen. Wel werd er verwacht dat de Lakers nog een grote sterspeler naar Los Angeles wisten te halen maar de pogingen om Paul George (OKC) en Kawh Leonard (TOR) over te nemen mislukten. De Lakers moeten het dus doen met James en talenten zoals Kyle Kuzma, Lonzo Ball en Josh Hart. Wel wisten ze zich te versterken met Rajon Rondo, JaVale McGee en Lance Stephenson maar de meeste fans zullen zich afvragen of dit spelers zijn die de Lakers naar succes kunnen leiden.


Sacramento Kings (27W-55L)

Belangrijkste spelers: De?€™Aaron Fox en Bogdan Bogdanovic

Ook dit jaar zullen de Sacramento Kings waarschijnlijk geen rol gaan spelen is de top van de Western Conference. De Kings kwamen afgelopen jaar maar tot 27 overwinningen en de verwachting is dat ze dit niet gaan overtreffen komend seizoen. Sacramento mist sterspelers en moet het daarom hebben van jonge talenten zoals De?€™Aaron Fox en Willie Cauley- Stein. Ik denk zelfs dat de Kings dit jaar onderaan zullen eindigen aangezien de andere teams simpelweg over meer kwaliteiten beschikken.


Dallas Mavericks (24W-58L)

Belangrijkste spelers: Harrison Barnes en DeAndre Jordan

Na de dramatische 13e plek van vorig jaar besloot Mark Cuban in te grijpen bij de Dallas Mavericks. Zo werd DeAndre Jordan overgenomen van de Los Angeles Clippers en kozen de ?€˜Mavs?€™ in de draft voor Luka Doncic. Laatstgenoemde wordt gezien als het grootste Europese talent dat er rond loop ten nu is het aan de Kroaat de taak om te laten zien wat hij kan. Verder beschikt Dallas nog over onder andere Dirk Nowitzki, Dennis Smith Jr, Harrison Barnes en Wesley Matthews. Het zou een schande zijn als de Mavericks met dit team niet in de top 8 eindigt maar in de NBA kan alles.


Memphis Grizzlies (22W-60L)

Belangrijkste spelers: Mike Conley en Marc Gasol

De sterke reeks van 7 opeenvolgende jaren in de Playoffs kwam afgelopen seizoen ten einde voor de Memphis Grizzlies. Het was al vanaf wedstrijd 1 crisis in Memphis en coach David Fizdale werd ook al snel ontslagen. De vervanger deed het niet veel beter aangezien de Grizzlies maar tot 22 overwinningen wisten te komen. Memphis had wel de pech dat Mike Conley te maken had met veel blessureleed terwijl Marc Gasol niet meer zo goed is als in zijn ?€˜prime?€™. Ook dit seizoen zal het weer een zware opgave worden voor de Grizzlies om zich te plaatsen voor de Playoffs.


Phoenix Suns (21W-61L)

Belangrijkste spelers: Devin Booker en Deandre Ayton

Vorig jaar eindigden de Phoenix Suns als laatste in de Western Conference maar dit jaar gaan ze een gooi doen naar de Playoffs. Met Devin Booker beschikken ze over een superster terwijl de Suns ook nog eens de nummer 1 draft pick hadden. Ze kozen ervoor om Deandre Ayton te selecteren maar het is nog maar altijd de vraag of een groot talent het ook waar kan maken in de NBA. Met Trevor Ariza, Tyson Chandler en Brandon Knight is er overigens ook genoeg ervaring in huis en dus kunnen de Suns wel eens gaan verrassen dit seizoen. De bookmakers denken dat de Suns het dit seizoen beter gaan doen dan vorig jaar maar zien ze niet in de top acht eindigen.


Eastern Conference.

Op basis van de eindklassering van vorig jaar.


Toronto Raptors (59W-23L)

Belangrijkste spelers: Kawhi Leonard en Kyle Lowry

De Toronto Raptors wisten afgelopen seizoen als eerste te eindigen in de reguliere competitie maar in de Playoffs vielen ze wederom erg tegen. Net zoals in de twee seizoenen ervoor verloor de ploeg van Dwane Casey van de Cleveland Cavaliers, het was het tweede jaar op rij dat ze zelfs een sweep (0-4) om de oren kregen. Er moest dus iets veranderen bij de Raptors maar het vertrek van sterspeler DeMar DeRozan had niemand aan zien komen. DeRozan werd geruild met Kawhi Leonard van de San Antonio Spurs, een speler die je selectie zeker niet zwakker maakt. Ook Dwane Casey moest plaats maken voor Nick Nurse die de afgelopen 5 jaar assistent trainer was bij de Raptors. Met een nieuwe trainer én sterspeler is de doelstelling duidelijk in Toronto: de Finals bereiken.


Boston Celtics (55W-27L)

Belangrijkste spelers: Kyrie Irving, Gordon Hayward en Jayson Tatum

Een van de meest indrukwekkende ploegen van afgelopen seizoen waren toch wel de Boston Celtics. De ploeg van Brad Stevens moest in de eerste wedstrijd van het seizoen al zien hoe nieuwkomer Gordon Hayward zijn been brak en daardoor geen wedstrijd meer speelde in het restant van het seizoen. Tot overmaat van ramp raakte Kyrie Irving ook nog eens geblesseerd vlak voor de Playoffs waardoor de Celtics zonder hun sterspelers op jacht gingen naar de titel. Het waren echter de rookies Jaylen Brown en Jayson Tatum die het team bij de hand namen terwijl ook Terry Rozier de plek van Irving uitstekend in wist te vullen. De Celtics gingen in de Conference Finals onderuit tegen de Cleveland Cavaliers (3-4) maar ze kunnen genoeg vertrouwen putten uit de resultaten van vorig seizoen. Dit jaar kunnen ze dus weer beschikken over een fitte Irving en Hayward, dat is ook de reden dat de bookmakers Boston zien als het sterkste team in de Eastern Conference.


Philadelphia 76ers (52W-30L)

Belangrijkste spelers: Ben Simmons en Joel Embiid

Het meest talentvolle team in de NBA?liet afgelopen jaar eindelijk zien waartoe ze in staat kunnen zijn. De Philadelphia 76ers werden derde in de Eastern Conference en bereikten daarmee eindelijk weer eens de Playoffs. In de eerste ronde waren de 76ers nog wel opgewassen tegen Miami Heat (4-1) maar de Boston Celtics bleken toch een paar maatjes te groot (1-4). Toch zullen de 76ers tevreden zijn met de behaalde resulaten, Joel Embiid en Ben Simmons wisten namelijk eindelijk hun stempel te drukken. Beide spelers hadden een moeilijk eerste jaar in de NBA maar Simmons werd afgelopen jaar zelfs beloond met de Rookie of the Year award (deze is ook nog te winnen in je 2e jaar in de NBA). Met Wilson Chandler en Mike Muscala heeft ?€˜Philly?€™ twee ervaren spelers aangetrokken die vooral van de bank af zullen komen.


Cleveland Cavaliers (50W-32L)

Belangrijkste spelers: Kevin Love & George Hill

De laatste vier jaar wisten de Cleveland Cavaliers telkens de Finals te bereiken en elke keer waren de Golden State Warriors weer de tegenstander. ?‰én keer waren de Cavaliers te sterk voor de Warriors maar de overige 3 finales werden verloren door de ploeg van Tyronn Lue. Na een teleurstellende vierde plek in het reguliere seizoen wisten de Cavaliers aan de hand van LeBron James wel de finale te bereiken waarin ze dus kansloos waren tegen de Warriors. James speelde individueel gezien het beste seizoen in zijn carriere maar het was dus niet genoeg voor een kampioenschap. Mede daardoor besloot de sterspeler van Cleveland te besluiten om zijn contract niet te verlengen en op zoek te gaan naar een ander team. Door het vertrek van James zal er voor de Cavaliers weinig hoop zijn op een nieuw kampioenschap, het zou me niet eens verbazen als ze de Playoffs mis zullen lopen in het komende seizoen.


Indiana Pacers (48W-34L)

Belangrijkste spelers: Victor Oladipo en Myles Turner

De eerste ronde in de Eastern Conference Playoffs was vorig jaar het eindstation voor de Indiana Pacers. De vijfde plaats in het reguliere seizoen was al een goede prestatie van de Pacers en in de Playoffs wisten ze ook indruk te maken tegen de Cleveland Cavaliers. De Pacers stonden met 3-2 voor in de series maar konden de overwinning niet over de streep trekken, LeBron James stak daar hoogstpersoonlijk een stokje voor. Veel reden voor verandering was er daarom niet bij Indiana, ze zullen het dit seizoen doen met de kern van afgelopen jaar. Victor Oladipo was de grote man bij de Pacers en daarom zijn ook alle schijnwerpers op hem gericht in het komende seizoen. Kunnen ze de prestaties van 2017/2018 overtreffen of was het een uitschieter??


Miami Heat (44W-38L)

Belangrijkste spelers: Goran Dragic en Hassan Whiteside

Een degelijk regulier seizoen leverde Miami Heat een zesde plek op en daarmee een plek in de Playoffs. In die Playoffs werden ze al in de eerste ronde uitgeschakeld door de Philadelphia 76ers (1-4). Dit jaar is de doelstelling wederom het behalen van de Playoffs en aangezien ze de selectie bij elkaar hebben gehouden zou dat mogelijk moeten zijn. Miami is niet een team waar je eens even lekker voor gaat zitten aangezien ze geen attractief team zijn om te bekijken. Toch beschikken ze met Goran Dragic, Hassan Whiteside en Dion Waiters over prima spelers die al over de nodige ervaring beschikken.


Milwaukee Bucks (44W-38L)

Belangrijkste spelers: Giannis Antetokounmpo en Eric Bledsoe

Met Giannias Antetokounmpo beschikken de Milwaukee Bucks over een van de beste spelers in de NBA en de Griek is nog maar 23 jaar oud. Antetokounmpo wist de Bucks vorig jaar naar de Playoffs te loodsen en was zelfs in de race voor de MVP-award. Die titel zag hij naar James Harden gaan en in de Playoffs werden de Bucks al in de eerste ronde uitgeschakeld door de Boston Celtics (3-4). Milwaukee kan dus niet geheel tevreden zijn over de prestaties van vorig jaar en de doelstelling zal dan ook de tweede ronde van de Playoffs zijn. Milwaukee deed geen gekke dingen op de transfermarkt al wisten ze wel de ervaren Brook Lopez binnen te halen.


Washington Wizards (43W-39L)

Belangrijkste spelers: John Wall en Bradley Beal

De Washington Wizards hebben besloten om het volgende team te zijn die de gok neemt met Dwight Howard. De center werd in 2014 als eerste speler in de draft gekozen maar heeft na een paar goede jaren zijn belofte niet waar kunnen maken. De afgelopen jaren probeerde hij het bij de Houston Rockets, Atlanta Hawks en Charlotte Hornets maar hij kon nergens zijn stempel drukken. Dit jaar speelt hij in een team met supersterren John Wall en Bradley Beal terwijl ook Otto Porter Jr en Markieff Morris in Washington rondlopen. Aan kwaliteit is er geen gebrek bij de Wizards en dat zou ze toch tot een subtopper moeten maken.


Detroit Pistons (39W-43L)

Belangrijkste spelers: Andre Drummond en Blake Griffin

Blake Griffin maakte halverwege afgelopen seizoen de overstap van de Los Angeles Clippers naar de Detroit Pistons. Detroit hoopte daarmee de Playoffs te

kunnen bereiken maar ze eindigden uiteindelijk op een teleurstellende negende plek. Dit jaar is Griffin er vanaf het begin bij en zal hij samen met Andre Drummond een gevaarlijk duo vormen. Reggie Jackson heeft de taak om de grote mannen te bedienen en dat is iets waar je de point guard wel op kunt vertrouwen. Normaal gesproken zouden de Pistons, mits blessurevrij, in de top acht moeten eindigen komend seizoen.


Charlotte Hornets (36W-46L)

Belangrijkste spelers: Kemba Walker en Michael Kidd-Gilchrist

Ook de Charlotte Hornets wisten afgelopen jaar geen potten te breken met de elfde plaats in de Eastern Conference. De ploeg uit Charlotte kwam niet in de buurt van de Playoffs plekken en ook dit seizoen zullen ze waarschijnlijk niet bij de beste acht in het Oosten horen. Met Kemb a Walker beschikken de Hornets in ieder geval wel over een All Star maar hij kan dit team niet in zijn eentje dragen. De Hornets wisten zich wel te versterken met veteraan Tony Parker, de Fransman was de afgelopen jaren de point guard bij de San Antonio Spurs. Toch zal Parker ook niet de verlosser zijn die Charlotte nodig heeft, ik verwacht geen wonderen van deze ploeg.


New York Knicks (29W-53L)

Belangrijkste spelers: Tim Hardaway Jr en Kristaps Porzingis

De afgelopen jaren presteren de New York Knicks ondermaats en dat is zonde als je kijkt naar de historie van de club. De laatste keer dat de Knicks zich wisten te plaatsen voor de Playoffs is alweer 6 jaar geleden. Ook dit jaar lijkt de kans klein dat New York bij de beste acht zal eindigen want ze missen simpelweg kwaliteit. Met Kristaps Porzingis beschikken ze weliswaar over een groot talent maar de speler uit Letland zal de eerste weken van het seizoen missen vanwege een blessure. Ik verwacht daarom een valse start voor de Knicks en die zullen ze niet meer te boven komen.


Brooklyn Nets (28W-54L)

Belangrijkste spelers: D?€™Angelo Russell en DeMarre Carroll

Het eerste jaar van D?€™Angelo Russell bij de Brooklyn Nets bracht niet het gewenste succes. De Nets verloren maar liefst 54 wedstrijd en eindigden dan ook op een roemloze 12e plaats. Qua selectie is er niet veel veranderd in Brooklyn al wisten ze wel evaren spelers als Kenneth Farried en Joe Harris te strikken. Dit zullen geen spelers zijn die je naar de bovenste helft van de ranglijst loodsen, ze zullen het vooral moeten hebben van de bevliegingen van Russell.


Chicago Bulls (27W-55L)

Belangrijkste spelers: Zach LaVine en Jabari Parker

Vorig jaar zagen de Chicago Bulls hun sterspeler Jimmy Butler vertrekken naar de Minnesota Timberwolves. Ze kregen hier dunk kampioen Zach LaVine voor terug maar veel plezier hebben ze daar niet aan beleefd aangezien LaVine nauwelijks in actie kwam vanwege blessures. Dit jaar is LaVine vanaf het begin fit en hebben de Bulls zich ook weten te versterken met Jabari Parker?van de Milwaukee Bucks. Rookie Lauri Markannen was afgelopen seizoen een van de weinige lichtpuntjes in Chicago en het is te hopen voor de Bulls dat de jonge Fin de goede lijn door kan trekken.


Orlando Magic (25W-57L)

Belangrijkste spelers: Evan Fournier en Aaron Gordon

Een veertiende plek in de Eastern Conference zal niet het gewenste resultaat geweest zijn voor Orlando Magic het afgelopen seizoen. Orlando is op papier ook een van de mindere ploegen in de NBA en we mogen het dan ook geen verrassing noemen dat ze in de onderste regionen zijn geëindigd. Ook dit jaar zal het uiterst moeilijk gaan worden voor Orlando om de weg omhoog in te zetten en de bookmakers verwachten dan ook een eindklassering tussen de 12 en 15.


Atlanta Hawks (24W-58L)

Belangrijkste spelers: Jeremy Lin en Trae Young

Net zoals vorig seizoen zal het weer een uiterst zwaar seizoen worden voor de Atlanta Hawks. De Hawks eindigden als laatste in de Eastern Conference en aangezien ze geen grote namen binnen wisten te halen lijkt dit seizoen ook lang te gaan worden. De Hawks zagen Dennis Schröder vertrekken naar Oklahoma City Thunder en haalde daar Jeremy Lin voor terug. ?€˜Linsanity?€™ stond bekend als een groot talent in de NBA maar is mede door blessureleed nooit doorgebroken. Na mislukte avonturen bij de Houston Rockets, Charlotte Hornets en Brooklyn Nets gaat hij nu zijn geluk beproeven in Atlanta. De Hawks krijgen wel de beschikking over de nummer 5 pick in de draft en dat is het grote talent Trae Young, hij zal samen met Lin de belangrijkste schakel zijn voor Atlanta.

6 Vind ik leuk's
Gestart door
Avatar sjorss94
Country flagsjorss94 in 8-10-2018 18:21 Overige sporten en evenementen
in 8-10-2018 18:21 Overige sporten en evenementen
472 reacties
Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (aflopend)
  • Vind-ik-nuttig (aflopend)
10
  • 10
  • 25
  • 50

De player specials prober ik elk jaar voor de fun, het is een erg kleine kans dat deze goed gaan en ik speel ze dan ook voor de fun.


Player specials:


6th man of the year (2017/2018 Lou Williams, Los Angeles Clippers)


Eric Gordon @4.50

Gordon is na Louis Williams (titelverdediger) de grootste favoriet als het gaat om deze Award. Met James Harden en Chris Paul voor zich weet Gordon dat een

plek in de starting five nagenoeg onmogelijk is maar met hem op de bank weten de Houston Rockets wel dat ze nog een uitstekende schutter op de bank hebben zitten. Iedereen weet dat er een degelijke bank nodig is om kans te maken op de titel en als je Gordon op de bank hebt zitten is dat een luxe situatie.


Terry Rozier @16.00

Rozier maakte vorig jaar veel indruk als vervanger van de geblesseerde Kyrie Irving bij de Boston Celtics. Nu Irving weer topfit is zal Rozier genoegen moeten nemen met een plek op de bank. Als Rozier zijn niveau van eind vorig seizoen kan evenaren is hij zeker een kanshebber voor deze titel.


MVP-winnaar (2017/2018 James Harden, Houston Rockets)


James Harden @4.00

We kunnen bij deze prijs niet om de titelverdediger heen aangezien Harden dit seizoen waarschijnlijk dezelfde nummers gaat noteren. Met Carmelo Anthony is er wel een sterspeler bijgekomen bij de Houston Rockets maar iedereen weet dat Harden de bal zal krijgen in belangrijke momenten. LeBron James is de grootste uitdager van Harden volgens de bookmakers maar ik vrees dat James een heel zwaar jaar gaat krijgen bij de Los Angeles Lakers.


Giannis Antetokounmpo @6.00 & Joel Embiid @15.00

Bovenstaande spelers zijn allebei grote talenten die door het vertrek van LeBron James bij de Cleveland Cavaliers nu de macht kunnen pakken in de Eastern Conference. Antetokounmpo was vorig jaar al een van de spelers die aanmerking kwam voor de MVP-award maar de mindere tweede seizoenshelft heeft hem genekt. Embiid heeft na zijn zware eerste seizoen laten zien alleen maar beter te worden, als hij dit seizoen blessurevrij blijft kan hij wel eens gaan verbazen.


Team Specials:


Eastern Conference:


Charlotte Hornets to qualify for playoffs NO @1.57 (High, Unibet)

Afgelopen seizoen 36W

In de Eastern Conference schat ik de 76ers, Celtics, Raptors, Pacers, Heat, Bucks, Wizards & Pistons hoger in dan de Charlotte Hornets en daarom vind ik dit een te mooie odd om te laten liggen. Kemba Walker is een uitstekende point-guard maar de rest van het team vind ik gewoon niet goed genoeg om bij de beste acht te eindigen.


Orlando Magic under 30.5 wins @1.90 (Medium, Unibet)

Afgelopen seizoen 25W

Hetzelfde verhaal als bij de Sacramento Kings, in mijn ogen een van de zwakkere teams in hun Conference. Orlando zal met de Atlanta Hawks uit gaan vechten wie als laatste gaat eindigen dit seizoen.


New York Knicks under 29.5 wins @1.70 (Medium, Unibet)

Afgelopen seizoen 29W

De glorietijden van de New York Knicks lijken voorbij aangezien het team uit de prachtige stad zich de laatste vijf jaar niet wist te plaatsen voor de Playoffs. Er is momenteel ook niet veel hoop dat de Knicks zich dit jaar wel zullen plaatsen. Met Kristaps Porzingis beschikken ze wel over een uitstekendespeler maar de rest van de selectie is zeker niet top. Het zal dan ook een lang en zwaar seizoen worden voor de Knicks waarin ze het niet beter zullen doen dan vorig jaar.


Western Conference:


Golden State Warriors under 63.5 wins @1.90 (Medium, Unibet)

Vorig seizoen 53W

Afgelopen jaar kregen de Golden State Warriors al met meer concurrentie te maken in de Western Conference maar desondanks wisten ze toch kampioen te worden. De line van dit jaar ligt weer erg hoog (zoals we ook mogen verwachten bij de regerend kampioen) maar ik verwacht toch dat de Warriors ergens hoog in de 50 zullen gaan eindigen.


Houston Rockets over 55.5 wins @1.80 (High, Unibet)

Afgelopen seizoen 65W

Met 65 overwinningen wisten de Houston Rockets afgelopen jaar als eerste te eindigen in de Western Conference maar de bookmakers denken dat ze het dit jaar minder gaan doen. Daar ben ik het niet mee eens aangezien ik in de Rockets de grootste uitdager van de Golden State Warriors zie. Met Carmelo Anthony hebben ze een uitstekende speler erbij gehaald terwijl ze ook Chris Paul en James Harden hebben weten te behouden. De Rockets steken er samen met de Warriors bovenuit en ik verwacht daarom veel van deze ploeg.


Los Angeles Lakers to qualify for the playoffs NO @4.00 (Medium, Unibet) -> Dezelfde dag nog gestegen naar 7.00 en met boost zelfs 8.50

Los Angeles Lakers under 48.5 wins @1.90 (Low, Unibet)

Vorig seizoen 35W?????????

De line van de Los Angeles Lakers ligt maar liefst 13 overwinningen hoger dan het aantal overwinningen van vorig jaar. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de komst van LeBron James, de beste speler in de NBA die van de Cleveland Cavaliers is overgekomen. Het is bijna ondenkbaar dat James de Playoffs niet zal halen maar ik schat de Lakers helemaal niet zo hoog in. Naast James hebben ze wat leuke talenten maar de concurrentie in het Westen is moordend.


Utah Jazz under 48.5 wins @2.08 (Medium, Unibet)

Vorig seizoen 48W

Utah is een team dat de Playoffs zou moeten halen maar of ze deze hoge total binnen gaan slepen durf ik niet met zekerheid te zeggen. Vorig seizoen wisten ze 48 overwinningen te noteren en dat was al een hele goede prestatie. Als Utah meer dan 48 overwinningen zou behalen zullen ze normaal gesproken in de top 3 eindigen van de Western Conference en dat lijkt me iets te veel van het goede.


Dallas Mavericks over 34.5 wins @1.90 (Medium, Unibet)

Afgelopen seizoen 24W

Met DeAndre Jordan (Los Angeles Clippers) en Luka Doncic (Real Madrid) hebben de Dallas Mavericks twee goede spelers aangetrokken afgelopen zomer. Jordan is al jaren een van de betere centers in de NBA terwijl Doncic al jaren indruk maakt bij Real Madrid en dit seizoen zijn debuut zal maken in de NBA. Naast deze twee spelers hebben de ?€˜Mavs?€™ ook nog de beschikking tot onder andere Dirk

Nowitzki, Chandler Parsons en Harrison Barnes. Dit team haalt misschien niet de Playoffs maar moet wel in staat zijn om 35 overwinningen bij elkaar te schrapen.


Memphis Grizzlies under 33.5 wins @1.90 (Medium, Unibet)

Afgelopen seizoen 22W

Hetzelfde verhaal als bij de Sacramento Kings en Orlando Magic, in mijn ogen een van de zwakkere teams in hun Conference. In de loodzware Western Conference zie ik deze Grizzlies geen vuist maken en als hun sterspeler Mike Conley geblesseeerd raakt (net zoals vorig seizoen) blijft er erg weinig over van dit team.


Phoenix Suns over 29.5 wins @2.08 (Medium, Unibet)

Afgelopen seizoen 21W

Vorig jaar eindigde de Phoenix Suns met 21 overwinningen op de laatste plek in het Westen. Ik geloof niet dat de Suns dit jaar bij de beste acht zullen eindigen maar de 30 overwinningen moeten ze aan kunnen tikken. Ze zitten in een divisie met de Warriors, Clippers, Lakers, Kings en Suns en op Golden State na zijn dat allemaal teams die ze kunnen verslaan op een goede dag. Met DeAndre Ayton hebben ze de nummer 1 van de draft in huis terwijl ze ook nog eens een grote superster in de person van Devin Booker hebben.


Sacramento Kings under 26.5 @1.90 (Medium, Unibet)

Afgelopen seizoen 27W

In mijn ogen het zwakste team van de Western Conference en ik verwacht dan ook geen vuurwerk van deze ploeg. Elk team in het Westen heeft wel een sterke speler/rookie erbij gekregen en de Kings blijven in dat opzicht achter. Het zwakste team van de NBA zal dan ook niet 27 overwinningen gaan boeken.


Portland Trail Blazers to qualify for the playoffs YES @2.40 (Medium, Unibet)

Afgelopen seizoen 49W

De Portland Trail Blazers hebben een zeer mooie quotering voor het behalen van de Playoffs. Voor een team dat de laatste vijf jaar telkens bij de beste acht wist te eindigen en vorig jaar zelfs derde werd vind ik deze odd veels te mooi om te laten liggen. Met Damian Lillard en C.J. McCollum beschikken ze tevens nog over altijd over een van de meest gevreesde duo?€™s van de NBA.


Minnesota Timberwolves to qualify for playoffs YES @1.60 (Medium, Unibet)

Afgelopen seizoen 47W

Het is nog niet zeker of Jimmy Butler dit jaar in het shirt van de Timberwolves zal spelen maar ook zonder Butler zie ik Minnesota de Playoffs bereiken. Met Karl-Anthony Towns en Andrew Wiggins hebben ze nog twee ontzettend grote talenten in huis terwijl Taj Gibson en Jeff Teague ook de nodige kwaliteit en ervaring met zich mee brengen. Je ziet ook vaak dat het vertrek van een sterspeler andere spelers de kans geeft om te schitteren en ik denk dan ook dat het voor de Timberwolves niet eens slecht nieuws zal zijn als Butler inderdaad vertrekt.


Prognose:


Altijd leuk.


Bericht gewijzigd door sjorss94 op zo 28 okt. 2018, 21:39
12 Vind ik leuk's
NBA / CS:GO

Interessante analyse. Ben het niet met veel eens.


Utah en Denver zijn top4 zonder grote blessures. En Milwaukee ook. Tevens is er 0 kans dat Minnesota de po haalt zonder Butler. Ayton rookie of the year is gratis geld.

1 Vind ik leuk's
Op di. 9 okt. 2018, 15:23 schreef Bananaking:

Interessante analyse. Ben het niet met veel eens.

Sjorss94 heeft wel uitmuntende voorbeschouwing statistieken zie : https://www.voetbalwedden.net/leden/sjorss94/voorbeschouwingen

Een yield van 10,68% over 487 voorbeschouwingen met wedtips vind ik zeer sterk!

5 Vind ik leuk's
Toto Sigarenboer

Meningen verschillen uiteraard, voel je vrij om ook tips te posten in dit topic Bananaking.

Dat er 0 kans is voor Minnesota zonder Butler is overigens onzin.

1 Vind ik leuk's
NBA / CS:GO


Bananaking moeten we niet onderschatten

0 Vind ik leuk's
Ajax. Ajax. Ajax.
Op di. 9 okt. 2018, 16:14 schreef wedden:
Op di. 9 okt. 2018, 15:23 schreef Bananaking:

Interessante analyse. Ben het niet met veel eens.

Sjorss94 heeft wel uitmuntende voorbeschouwing statistieken zie : https://www.voetbalwedden.net/leden/sjorss94/voorbeschouwingen

Een yield van 10,68% over 487 voorbeschouwingen met wedtips vind ik zeer sterk!

Dat is ongekend inderdaad.


Ik speel zelf Knicks under 30,5 en Minnesota under 45 & NO po dik. Zelfde als Denver over 46,5 en Milwaukee over 45,5. Verder veel playerspecials. En 2k op Ayton ROY.

0 Vind ik leuk's

Ik vraag me wel af wat je verwacht van de Lakers? Een team met LeBron is natuurlijk altijd gevaarlijk maar in de breedte vind ik ze veels te zwak. Ingram, Kuzma en Hart zijn wel leuke spelers maar jongens als Stephenson en McGee gaan je heus geen plek in de Playoffs opbrengen :joy:

0 Vind ik leuk's
NBA / CS:GO

Javele is mn favo speler in de NBA xD


https://www.youtube.com/watch?v=D4rdeN0F-XE

0 Vind ik leuk's
Op wo. 10 okt. 2018, 13:24 schreef sjorss94:

Ik vraag me wel af wat je verwacht van de Lakers? Een team met LeBron is natuurlijk altijd gevaarlijk maar in de breedte vind ik ze veels te zwak. Ingram, Kuzma en Hart zijn wel leuke spelers maar jongens als Stephenson en McGee gaan je heus geen plek in de Playoffs opbrengen :joy:

Lakers worden goed gecoacht en betten tegen Lebron is het laatste wat ik doe. Die missen echt de playoffs niet. Als het al close wordt speelt James de laatste 15 wedstrijden alsof het G7 in de finals is.


Mensen vergeten gewoon wat de impact van James is. James is gewoon +20 wins normaal gesproken.Het eerste jaar zal wel lastig worden, maar hij brengt ze er wel neem ik aan. Is nog steeds de beste speler ter wereld en dat gaat ie laten zien als het nodig is.

0 Vind ik leuk's

Minnesota over 43,5 wins 2,21 pinnacle. 47 wins nodig op zijn minst voor playoffs in het westen. 1,60 voor playoffs is derhalve 0 value (helaas). Als je dat al wil spelen zijn er veel betere opties. Even rondkijken.

0 Vind ik leuk's

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.