Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op Darten: Grand Slam of Darts 2018

De Grand Slam of Darts 2018 gaat komend weekend van start, het enige PDC-toernooi waar ook spelers van de rivaliserende dartsbond BDO voor worden uitgenodigd. Naast deze toernooivoorbeschouwing zullen er natuurlijk ook weer veel wedstrijdvoorbeschouwingen en wedtips volgen. Mocht je vragen, opmerkingen of tips over dit toernooi hebben, dan ben je zeker welkom deze in dit topic te plaatsen!


Grand Slam of Darts 2018


Van zaterdag 10 november tot zondag 18 november vindt de twaalfde editie van de Grand Slam of Darts plaats, voor het eerst sinds de oprichting op een andere locatie. De Civic Hall wordt momenteel gerenoveerd, dit jaar is de locatie daarom het Aldersley Leisure Village in Wolverhampton. Aan de opzet van het toernooi is niets veranderd, deze is als volgt:


10-13 november: Poules van vier waarbij ieder één keer tegen elkaar speelt, best of 9 legs

14-15 november: Tweede ronde, best of 19 legs

16-17 november: Kwartfinales, best of 31 legs

18 november: Halve finales en finale, best of 31 legs


Als alle spelers drie poulewedstrijden hebben gespeeld gaan de twee met de meeste punten door. Mochten spelers op een gelijk aantal punten eindigen, dan gaat degene met het beste legsaldo door. Is dit ook gelijk, dan volgt er een 9-dart shootout waarbij de spelers die gelijk zijn geëindigd moeten proberen met negen darts zoveel mogelijk punten te behalen. Zo won Darren Webster vorig jaar van Mark Webster met 301-298 en ging Darren dus door naar de knock-outfase.


Voormalige winnaars

De Grand Slam wordt als één van de belangrijkste toernooien beschouwd bij de PDC, de prijzenpot is met £450,000 dan ook de grootste na het WK, de Premier League en de World Matchplay. Er zijn daarom tussen de winnaars in de afgelopen elf edities weinig verrassingen te bespeuren. Zes van de eerste acht edities werden gewonnen door Phil Taylor, tussendoor wonnen Raymond van Barneveld (2012) en Scott Waites (2010) hem éénmaal, waarbij Waites tot nu toe de enige BDO-winnaar ooit is. Na de eerste acht edities nam Michael van Gerwen het stokje over, hij won de laatste drie edities. De verliezend finalisten die ook dit jaar meedoen zijn James Wade (2010 en 2016), Gary Anderson (2011) en Peter Wright (2017).


Deelnemers: 

De winnaars van de grote PDC-toernooien: Cross, Van Gerwen, G.Anderson, Wade, Van den Bergh (Jeugd-WK), Van Barneveld (World Cup)

De runner-ups van de grote PDC-toernooien: Wright, Smith, Suljovic, Whitlock, Clayton, Payne (Jeugd-WK)

De winnaars van de EuroTours: Price, White, Hopp

Als er uit bovenstaande nog geen zestien spelers zijn, dan de hoogst gerankte winnaars van de Players Championships: Ratajski

Acht beste spelers van de PDC-qualifiers op 5 november: Schindler, Bunting, Gilding, Hine, M.Webster, Murnan, Brown, Searle

De winnaars van de grote BDO-toernooien: Durrant, Smith-Neale en WK runner-up McGeeney

Aangevuld tot acht spelers door middel van BDO-qualifiers: Williams, Harms, Unterbuchner, Mitchell, Robson


De Nederlandse spelers die dus aan de oche verschijnen zijn Van Gerwen, Van Barneveld (PDC) en Harms (BDO), de Belgische is Van Den Bergh.


Titelfavorieten met daarachter hun ranking en odd voor toernooiwinst:


Michael van Gerwen (#1, odd 2.1 bij PaddyPower)

Michael van Gerwen is dit jaar niet zo constant op de belangrijke toernooien als in zijn topjaren. Vorig jaar had hij op dit moment al vijf grote titels binnen terwijl hij aan het UK Open niet eens meedeed, in 2016 waren dat er zelfs zeven. Dit jaar won hij 'slechts' drie van de negen grote prijzen en vielen vooral zijn vroege uitschakelingen op het UK Open, het EK en de World Matchplay op. Op de EuroTour was hij wel bijna onverslaanbaar, hij won maar liefst acht van de twaalf toernooien. Ondanks een minder jaar op de Majors blijft de Brabander zeer veel vertrouwen houden, hij is er van overtuigd dat hij begin 2019 met een WK-titel in zijn handen staat.


Mighty Mike is ingedeeld in de relatief makkelijke groep A met Clayton, Murnan en Robson. In de tweede ronde en kwartfinale wordt hij echter gekoppeld aan de zware groep B, met daarin Smith, Van Barneveld, Ratajski en Smith-Neale.


Peter Wright (#2, odd 10.00 bij Betway)

Voor Peter Wright is het een jaar van 'net niet'. In 2017 was zijn grote doorbraak, hij won elf toernooien en stond in vier finales van een major, waarbij hij op het UK Open de titel pakte. Dit jaar verloor hij drie finales op een Major en won hij alleen twee titels op de ProTour. Hij is inmiddels weer een stuk beter in vorm dan aan het begin van dit jaar, toen hij net een operatie achter de rug had. Toch lijkt vaak aan het einde van een lang toernooi de puf er uit bij de Schot, waar hij in de eerste rondes vaak hoge gemiddelden gooit keldert zijn niveau dan in de halve finale of finale.


Snakebite is ingedeeld in groep E met Hopp, Payne en Williams. In de volgende twee ronden worden zij gekoppeld aan de spannende Poule F met daarin Whitlock, Price, Gilding en Durrant.


Rob Cross (#3, odd 17.00 bij Betvictor)

Het is bij Rob Cross nog steeds niet helemaal duidelijk of hij bij de absolute top kan aanhaken en in de komende maanden weer een grote prijs zal winnen, of dat zijn WK-titel toch vooral een momentopname was. Sinds die titel wist hij namelijk geen enkele finale op een Major te bereiken, won hij geen EuroTour en slechts één ProTour. Het enige toernooi waarop we de Voltage van afgelopen december zagen was de Brisbane Masters, waarin hij in de finale overtuigend van Van Gerwen won.


Voltage is ingedeeld in groep H met Van den Bergh, die deze week de finale van het jeugd-WK bereikte. Daarnaast zitten Searle en McGeeney in de groep. Zij worden hierna gekoppeld met groep G, waarin Suljovic, Bunting, Schinler en Mitchell zitten.


Gary Anderson (#4, odd 6.00 bij Betvictor)

Gary Anderson wordt door de bookmakers gezien als de grootste kanshebber op de titel ná Van Gerwen. Gezien zijn ijzersterke spel dit jaar is dat volledig terecht, hij wist net als de Nederlander drie Majors te winnen (UK Open, World Matchplay, Champions League) en won daarnaast vier van de negentien ProTours waaraan hij meedeed. Op de recente toernooien waarop hij vroeg uitgeschakeld werd zoals vorige week op de World Series Finals is dat vaak omdat zijn tegenstander ook erg sterk speelt, niet omdat de Schot zelf zijn niveau niet haalt.


The Flying Scotsman is ingedeeld in groep D met White, Hine en Unterbuchner, in de volgende twee ronden kunnen zij Wade, Brown, M.Webster en Harms tegenkomen.


Enkele outsiders zijn:


James Wade (#6, odd 21.00 bij Williamhill)

James Wade kan in dit rijtje zeker niet ontbreken gezien zijn huidige vorm. Sinds hij twee weken geleden voor het eerst vader is geworden heeft hij nog geen wedstrijd verloren. Hij won zowel de titel op het European Championship als op de World Series Finals in de afgelopen twee weekenden. Hij is hierdoor pas de vijfde spelers in de historie van de PDC die twee toernooien op rij weet te winnen (Van Gerwen, Taylor, Van Barneveld en Anderson gingen hem voor). Omdat op beide toernooien de top vijf vroeg werd uitgeschakeld hebben we hem niet getest zien worden door de beste darters, daarnaast moet ook gezegd worden dat hij zowel in de halve finale tegen Hopp vorig weekend als in de finale tegen Smith afgelopen weekend erg goed wegkwam, gezien beiden matchdarts tegen The Machine misten.


Michael Smith (#9, odd 23.00 bij PaddyPower)

In veel wedstrijden van Michael Smith zie je zijn potentieel, hij kan zijn topniveau alleen nog niet consistent halen. Afgelopen weekend leek hij dan eindelijk zijn eerste Major bij de PDC te gaan winnen, nadat hij dit jaar al de finale van de Premier League had verloren en de titel op de Shanghai Masters won. In de eindstrijd van de World Series Finals lukte het hem echter niet om zijn matchdarts te verzilveren, hij miste vijf pijlen voor de eindzege.


Glen Durrant (#1 BDO, odd 41 bij Coral)

Glen Durrant is de huidige nummer één bij de BDO, hij won daar dit jaar zowel zijn tweede WK-titel op Lakeside als de BDO Darts Trophy. In 2016 kwam hij op de Grand Slam door de poulefase, maar verloor toen van Van Barneveld. In 2017 kwam hij opnieuw door de poulefase na onder andere van Wright te winnen. Hij won vervolgens in de knock-outfase van Chisnall, maar verloor in de kwartfinale alsnog van Wright.


Voorspelling


Michael Van Gerwen is net als ieder toernooi weer de grote favoriet, maar gezien zijn vorm dit jaar zie ik geen enkele value op een eindzege voor de Brabander. Ook bij James Wade zie ik dat niet, gezien hij scorend niet sterk genoeg is over het algemeen om de echte toppers te verslaan, van wie ik op dit grote toernooi verwacht dat ze er zullen staan.


Mijn toernooitips:


James Wade to win Group C + Gary Anderson to win Group D in combo samen @ 2.15 (Betfair Sportsbook,Medium)

Zowel Wade als Anderson is ingedeeld in een groep met weinig echte concurrentie, zeker gezien spelers als White momenteel niet de echte topvorm hebben.


Michael Smith most 180s in Group B @ 1.91 (Bwin,Medium)

Smith is in goede vorm en een topper op de maximale scores, hij gooide er dit jaar al 499 en is daarmee de nummer drie. Hij gooit er gemiddeld 0.33 per leg op het podium, Barney lijkt op dit vlak in deze poule zijn grootste concurrent, hij gooide er dit jaar 0.25 per leg.


Ryan Searle NOT to qualify Group H @ 2.00 (Bwin,Medium)

Searle kan de poule met Cross, Van Den Bergh en McGeeney overleven, maar deze odd is mij veel te hoog gezien hij ook van alle drie zomaar kan verliezen. Searle heeft op de grote podia nog niets gepresteerd en is geen speler die over het algemeen hoog scoort.


Op televisie

Voor de liefhebber die naast het wedden ook live de wedstrijden wil bekijken, zijn de wedstrijden te zien op RTL7. Doordeweeks beginnen de uitzendingen om 20.00 uur, in het eerste weekend wordt al eerder begonnen met de uitzending. Het volledige schema is hier te vinden: http://www.rtl7darts.nl/tvgids

7 Vind ik leuk's
Gestart door
Avatar donnynedved
Country flagdonnynedved in 7-11-2018 15:28 Overige sporten en evenementen
in 7-11-2018 15:28 Overige sporten en evenementen
37 reacties

Dan zit ik vanaf zaterdag weer gekluisterd aan mijn scherm wachtend hier op tips :)

Ik kijk er naar uit

1 Vind ik leuk's
it's all about the money ;)

Bwin heeft een leuke actie als hoofdsponsor van de Grand Slam of darts, de eerste €10 bet met een minimale odd van 1.50 die je op een dag inzet krijg je bij verlies terug als freebet, iedere dag van de Grand Slam! Dat zijn dus 9 risk-free bets in het hele toernooi.Vandaag de eerste wedstrijden per groep, onder andere:


Hopp - Payne

Whitlock - Durrant

Brown - Webster

Van Barneveld - Ratajski


Voor alle acht voorbeschouwingen zie: https://www.voetbalwedden.net/voorbeschouwingen/darts


2 Vind ik leuk's
Schrijver voorbeschouwingen darten en Serie A / Mijn tips voor overige competities vind je op Telegram: https://t.me/betsby_don

Goedemorgen nog tips voor vandaag ?

0 Vind ik leuk's
Op zo. 11 nov. 2018, 09:18 schreef harold1988:

Goedemorgen nog tips voor vandaag ?

Er staan weer een aantal voorbeschouwingen online, daarnaast is James Wade -1.5 legs @ 1.80 een mooie voor vandaag

4 Vind ik leuk's
Schrijver voorbeschouwingen darten en Serie A / Mijn tips voor overige competities vind je op Telegram: https://t.me/betsby_don

Hmm ik heb mijn freebet van vandaag niet gekregen na mijn verloren bet. Nog iemand last van?

0 Vind ik leuk's
Op zo. 11 nov. 2018, 18:05 schreef ralluf:

Hmm ik heb mijn freebet van vandaag niet gekregen na mijn verloren bet. Nog iemand last van?

Ik heb dit ook in de chat gegooid maar wellicht was je toen al weg, je krijgt de freebet de dag na je verloren bet rond 12.00 uur ;)


Wade heeft overigens opnieuw de bet binnengehaald, wat is die man fenomenaal ineens!

2 Vind ik leuk's
Schrijver voorbeschouwingen darten en Serie A / Mijn tips voor overige competities vind je op Telegram: https://t.me/betsby_don

Ow sorry, over het hoofd gezien. Ik ben bij bwin de chat in gegaan en ik krijg de free bet niet ondat ik een multiple bet had geplaatst.

0 Vind ik leuk's
Op zo. 11 nov. 2018, 23:21 schreef ralluf:

Ow sorry, over het hoofd gezien. Ik ben bij bwin de chat in gegaan en ik krijg de free bet niet ondat ik een multiple bet had geplaatst.

Dat heb ik nergens in de voorwaarden gelezen, ik heb ook mijn freebet gehad na een verloren multiple dus volgens mij klopt dat niet

0 Vind ik leuk's
Schrijver voorbeschouwingen darten en Serie A / Mijn tips voor overige competities vind je op Telegram: https://t.me/betsby_don

Bedankt voor de tip wat is de beste tip voor vandaag ? Alvast bedankt

0 Vind ik leuk's
Op ma. 12 nov. 2018, 13:22 schreef harold1988:

Bedankt voor de tip wat is de beste tip voor vandaag ? Alvast bedankt

Gerwyn Price wint @ 1.91 (Betway,Medium) (vs Whitlock)


Dit vind ik een mooie pick.

1 Vind ik leuk's
You only sing when you're winning!

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.
Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van...
Plaats een sportweddenschap van minimaal €10 om de 5 x €10 free bets te krijgen. Er zijn geen minimale odds vereist voor het verkijgen van de free bets.
24+. Nieuwe leden. Wed minimaal €10 & ontvang een Free Bet gelijk aan je inzet tot €250. Minimale odds 1.50. Geplaatst en afgehandeld binnen 14 dagen na registratie. Alleen winsten van de Fre