Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op wielrennen: Tour de France 2021

Tour de France 2021

De ontknoping van de Tour van vorig jaar staat in het collectieve geheugen van ieder wielerliefhebber gegrift. Na een weerzinwekkend slotstuk in de tijdrit wist de Sloveen Tadej Pogacar de gele trui te veroveren ten koste van zijn landgenoot Primoz Roglic. De kans is groot dat de twee hoofdrolspelers van vorig jaar eenzelfde rol krijgen toebedeeld in deze editie. Of slagen er nog andere renners in om zich in de debatten te mengen in strijd om de Heilige Graal van het hedendaagse wielrennen? 


 

Parcours

Oorspronkelijk zou Le Grand Départ plaatsvinden in Kopenhagen maar vanwege de coronacrisis opteerde de organisatie ervoor om dit een jaar op te schuiven. In plaats van de Deense hoofdstad zullen de renners dit jaar doorheen het Bretoense hinterland het Tourfestijn openen. In Bretagne ligt er een geaccidenteerd terrein op de renners te wachten met twee aankomsten boven op een heuvel. Het openingsweekend staat zo volledig in het teken van de punchers. Een uitgelezen kans voor Mathieu Van der Poel of Wout Van Aert om de gele trui voor enkele dagen in het bezit van de Lage Landen te brengen. Verder krijgen de sprinters in de openingsweek drie kansen op een overwinning en volgt er op woensdag een vlakke tijdrit van 27 kilometer. In het weekend voor de eerste rustdag trekt het peloton de Alpen in en doemen zo de eerste bergen op met aankomsten boven in Tignes en Le Grand-Bornand.  

 

Tijdens de tweede week springt de rit waarbij de renners twee keer de Mont Ventoux moeten bedwingen in het oog. De aankomst ligt niet op de top maar na een lange afdaling in Malaucène. Vervolgens vormen de ritten naar Nimes en Carcasonne de brug naar de Pyreneeën. Verraderlijke etappes omdat het waaiergevaar er om de hoek schuilt. De tweede week wordt afgesloten met een rit voor de aanvallers en een bergrit met aankomst, na weer een afdaling, in Andorra.

 

Het zwaartepunt voor de klassementsmannen ligt klassiek in de slotweek. Eerst volgt er nog een overgangsetappe voor de aanvallers maar vanaf Quatorze Juillet is het bittere ernst. Tijdens de Franse feestdag komen de renners aan op de Col du Portet, voorafgegaan door o.a. de Peyresourde. Een dag later volgt een tweeluik van buiten categorie met de Tourmalet en de aankomst boven op Luz Ardiden. Daar zal het eindklassement in een definitieve plooi liggen. Enkel de tijdrit op zaterdag van ruim dertig kilometer biedt nog een kans om iets aan het klassement te veranderen. De slotdag van de Tour eindigt traditioneel met een parade in Parijs. 

 

Kerncijfers

Totale afstand: 3 417 kilometer

8 vlakke etappes

6 bergritten waarvan drie aankomsten bergop, drie keer na een afdaling.

2 individuele tijdritten (in totaal 58 kilometer)

Rustdagen: 5 juli en 12 juli

 

Favorieten

Tadej Pogacar De titelverdediger kende vorig jaar zijn doorbraak voor het grote publiek. Door de kenners werd de Sloveen aanvankelijk wel beschouwd als één van de schaduwfavorieten maar dat Pogacar op 21-jarige leeftijd de jongste Tourwinnaar in het moderne wielrennen zou worden hadden weinigen durven voorspellen. De poulain van Allan Peiper blijft ook na zijn eerste eindoverwinning in een grote ronde de fenomenale prestatie opstapelen. Met winst in Luik-Bastenaken-Luik wist hij een eerste monument aan zijn erelijst toe te voegen. Verder wist Pogacar dit seizoen ook nog rittenkoersen als de UAE Tour, Tirreno-Adriatico en de Ronde van Slovenie op zijn naam te schrijven. 

 

Alles lijkt dus perfect te verlopen voor het 22-jarige wonderkind. Al waren er recent “teleurstellende” resultaten tijdens de nationale kampioenschappen in Slovenië. Maar Pogacar zelf maakte zich hierover allerminst zorgen. Waar de kopman van UAE Team Emirates zijn ontgoocheling wel over liet blijken was de Tour-selectie van de ploeg. Zo is zijn landgenoot en trouwe adjudant Jan Polanc niet geselecteerd tot teleurstelling van de Tourwinnaar. Maar niemand twijfelt eraan dat Pogacar, zonder noemenswaardige pech, dicht zal eindigen. Bij de bookmakers geldt hij alvast als torenhoog favoriet om zichzelf op te volgen in Parijs. 

 

Primoz RoglicNadat Sloveen vorig jaar zijn meerdere moest erkennen in zijn landgenoot heeft de kopman van Jumbo-Visma voor een andere, atypische voorbereiding gekozen. In tegenstelling tot Pogacar betwistte de winnaar van de Vuelta sinds Luik-Bastenaken-Luik geen enkele competitiewedstrijd meer. 

 

Niet enkel de aanloop richting de Tour ziet er anders uit, ook het koersbeeld lijkt in vergelijking met vorig jaar gewijzigd te zullen worden. Toen was de gele brigade voortdurend op de voorposten van het peloton te vinden en knapten ze (bijna) al het werk op. Het team etaleerde dagelijks hun overmacht maar de tactiek leidde niet tot eindwinst voor de Nederlandse formatie. Binnen de ploegleiding werd achteraf toegegeven dat er (tactische) fouten werden gemaakt en de nodige lessen werden getrokken. In de aanloop van La Grande Boucle werd de favorietenrol al verschoven richting het kamp van UAE Team Emirates waardoor zij meer dan waarschijnlijk de koers zullen moeten dragen. 


Ineos-Grenadiers De achtkoppige selectie van de Britse formatie kent op papier maar liefst vier kopmannen. Richard Carapaz, Geraint Thomas, Tao Geoghegan Hart en Richie Porte toonden recent hun goede vormpeil en hebben allen de capaciteiten om als speerpunt van de ploeg uitgespeeld te worden. Enkel Porte slaagde er nog niet in om een grote ronde op zijn naam te schrijven maar hij eindigde vorig jaar wel knap derde. De Australiër kende vaak pech als absolute kopman dus een rol in de schaduw lijkt voor hem ideaal. Tao Geoghegan Hart won vorig jaar iets wat verrassend de Giro maar ook hij lijkt zich tevreden te stellen met een rol als meesterknecht. Hij zal later ongetwijfeld terugkeren naar de Tour als absolute kopman maar daar is het volgens ploegleider Brailsford nu nog te vroeg voor.


Bij Geraint Thomas ligt de situatie anders. De eigenzinnige Brit is al 35 jaar en veel kansen zullen er allicht niet meer volgen. Mocht hij in Parijs op het hoogste podium staan zou hij hiermee de oudste naoorlogse gele truidrager zijn. De voormalige Tourwinnaar kende alvast een sterke voorbereiding met een eindoverwinning in de Ronde van Romandië en een derde plaats in het eindklassement van de Dauphiné. Samen met Richard Carapaz, die recent nog de ronde van Zwitserland won, zal Thomas het absolute kopmanschap van Team Ineos-Grenadiers dragen. Vanuit de ploeg klinkt dat de collectieve kracht de sleutel is in deze Tour de France en dat ze aanvallend zullen koersen. 


Prognose & voorspellingen

 

Miguel Angél Lopez eindigt voor Julian Alaphilippe @1.72 (High, Bwin)

Potentieel heeft Julian Alaphilippe misschien wel de kwaliteiten om voor een eindklassement te gaan in een grote ronde maar om dit te bewerkstelligen moet zijn focus specifiek op dat ene einddoel liggen. Zelf gaf de kopman van Deceuninck – Quick-Step aan zich ooit wel te willen richten op een goede eindklassering maar voor deze Tour is een etappezege in de regenboogtrui prioritair. Daarnaast was zijn voorbereiding, met de geboorte van zijn zoontje, niet ideaal en heeft hij de ploeg niet om zich te laten ondersteunen tijdens de bergritten. Het is dus meer dan aannemelijk dat de wereldkampioen zijn ritten zal uitkiezen en in de overige ritten tijd zal verliezen. In de openingsweek liggen er wel kansen om de Gele Trui te dragen maar tot in Parijs zullen zijn klassementsambities niet rijken. 

 

Daar tegenover staat Miquel Angél Lopez waarbij een goed eindklassement wel een hoofddoel is. Samen met Enric Mas zijn zij de uitgesproken kopmannen bij Team Movistar. Beide tenoren kunnen rekenen op een sterke ploeg met o.a. Alejandro Valverde en Marc Soler. Superman toonde zijn goede vorm door de Mont Ventoux dénivelé Challenge met overmacht te winnen. 


Mocht ik de volgende dagen op nog interessante zaken botsen, pas ik de openingspost aan. Geef gerust ook jullie tips en feedback door. Zo kunnen we er hopelijk samen een winstgevende Tour van maken.

9 Vind ik leuk's
Gestart door
Avatar bartfcb
Country flagbartfcb in 23-06-2021 13:47 Overige sporten en evenementen
in 23-06-2021 13:47 Overige sporten en evenementen
40 reacties
Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (aflopend)
  • Vind-ik-nuttig (aflopend)
10
  • 10
  • 25
  • 50

Helaas al gezakt van 1.20 naar 1.15, maar moest hard lachen om de markt 'Cavendish to win 3+ stages' yes @ 4.75, No @ 1.15 op Unibet.

1 Vind ik leuk's
ti ta to maat

Ik zie nog weinig soeps, maar wat ik wel leuk vind is het volgende: het bergklassement.


Zoals zovaak zorgt de Tour ervoor dat de klassementsmannen in het voordeel zijn als het gaat om het winnen van het bergklassement, vanwege dubbele punten op een finish van 1ste, 2de en HC categorie.


Nu zijn er dit jaar maar 3 finishes bergop, waarvan etappe 9, 17 en 18.


Etappe 17 en 18 maken onderdeel uit van een loodzwaar vierluik in de Pyreneën waar de Tour vermoedelijk in een plooi komt. Kortom, etappe 17 én 18 zijn zowel voor het klassement als de bergtrui cruciaal.


Ik verwacht daarom dat de volgende winnaar van de gele trui ook de bollen pakt. Momenteel staat Pogacar @10, Roglich @14 en Thomas zelfs @67.


Mocht ik dit spelen, dan wacht ik sowieso tot zondag 4 juli (etappe 9), omdat je dan de kans op valpartijen, DNFs, DNSs ontwijkt en wellicht de odds hoger zijn, omdat een barroudeur het bergklassement al gevormd heeft. In Tignes (etappe 9) verwacht ik de klassementsmannen namelijk voor de dagwinst.

4 Vind ik leuk's
ti ta to maat

Een pre Tour match die in mijn optiek binnen moet komen is de volgende:


Best renner Bahrain Victorious:

Jack Haig @1.75 medium Unibet

Wout Poels @ 3.75 low Unibet


Bahrain Victorious stuurt 3 klassementsrenners naar de Tour in de naam van Haig, Poels en Bilbao. Bilbao staat als 2de genoteerd @3.25. De verwachting is dat Bilbao Haig moet helpen. Nog geen maand geleden hielp hij Caruso naar de dagzege in de Giro én de 2de plek in het klassement.


Twee rondes kort achter elkaar is niet nieuw voor Bilbao, want dat heeft hij vaker geflikt. Toch denk ik dat de inspanning te zwaar en te kort geleden is, waardoor ik deze bet leuk vind.


Ik speel met deze bet in op het scenario dat beide renners qua klassement beter voor de dag komen dan Bilbao. Als Haig als hoogste finisht krijg ik 0.50 units terug op 3 units. Als Poels wint krijg ik 0.75 units terug op 3. Mocht Bilbao toch vriend en vijand verrassen, verlies ik 3 units.


1 Vind ik leuk's
ti ta to maat

Tot slot nog 2 pre Tour betjes.


Alexey Lutsenko to win a stage @ 3.50 low - Unibet

Voor mij is dit een mooie odd. Lutsenko krijgt bij Astana een vrije rol, want Astana rijdt zonder klassementsambities rond. Lutsenko is sterk op het middelhoog gebergte (won vorig jaar een Touretappe bergop) en heeft ook nog een sterke tijdrit in de benen. Hij won recentelijk nog in Zwitserland de tijdrit, al moet gezegd worden dat in de Tour er andere tijdritten volgen.


S. Yates to win a stage @ 2.50 low - Unibet

Ook BikeExchange rijdt zonder klassementsambities rond en dan vind ik S. Yates to win a stage @2.50 gewoon ontzettend goed. Als iets de laatste jaren gebleken is, is dat S. Yates gewoon enorm sterk aankomt in etappes in de rondes. De teller staat momenteel op 8 etappes in grote rondes. Verwacht Chaves en S. Yates vaak als tandem in de kopgroep.


Bericht gewijzigd door tomaat23 op Fri 25 Jun 2021, 23:38
2 Vind ik leuk's
ti ta to maat

Ik speel zelf met wat kleingeld top 10 klassement voor Mollema (@6, wh). Het wordt zeker een lastige opgave maar tegen deze odds wel een poging waard. Het parcours met 2 tijdritten past hem goed en hij heeft al vaker bewezen een klassement te kunnen rijden. https://www.wielerflits.nl/nieuws/bauke-mollema-sluit-algemeen-klassement-niet-uit/


Verder low ook van der Poel not to win a stage (@3.50, wh). Ondanks dat hij morgen terecht favoriet is, zie ik verder weinig kansen voor hem, mogelijk etappe 2 of 7. Een etappe in de tour is echter andere koek dan een klassieker doordat veel factoren een rol spelen. De finale van morgen is erg zwaar en wellicht is het tempo hier zelfs te hoog voor vd Poel als de klassementsmannen aanzetten. Al met al vind ik deze odd iets te hoog.

Bericht gewijzigd door domi op Sun 27 Jun 2021, 20:31
0 Vind ik leuk's

Miguel Angél Lopez eindigt voor Julian Alaphilippe @1.72 (High, Bwin)


Deze lijkt een slimme bet, de bookmaker heeft de odd al verlaagd naar 1.50 :-)

Good luck ;)

2 Vind ik leuk's
Whenever the question is “why?” – the answer is “money.” Whenever the question is about football referees, the answer is “incompetence.”

Ik zet nog iets kleins op Vingegaard top 10 in het eindklassement @13 (Low, Starcasino). De Deen heeft grote stappen gezet de voorbije maanden en het is perfect mogelijk dat ze hem bij Jumbo-Visma een belangrijke rol geven om zo dicht mogelijk in het klassement te blijven staan bij kopman Roglic. In principe is Sepp Kuss daar de aangewezen man voor maar zijn tijdrit is eerder matig terwijl deze van de Deen meer dan uitstekend is. Het is een (beredeneerde) gok want hij kan eveneens in het openingsweekend al heel wat tijd verliezen. Het lijkt me in ieder geval de notering waard om iets kleins mee te proberen.


Succes allemaal! 


0 Vind ik leuk's

In dezelfde optiek heb ik eveneens Quintana eindigt voor Alaphilippe gespeeld @3.5 (Medium, Stanleybet). Ondanks dat Quintana in de Colombiaanse media heeft aangegeven dat hij zich dit jaar niet zal focussen op het winnen van etappes vind ik dit een mooie notering. Voor Alaphilippe is immers hetzelfde van toepassing. Mits een beetje geluk zou deze notering dus moeten lukken. De odd is wat mij betreft alleszins veel te hoog en het gokje waard. 

1 Vind ik leuk's

Ik heb juist het idee dat dit parcours perfect is voor Alaphilippe om net zo lang mee te doen in het klassement als een paar jaar geleden. Met name omdat er twee redelijke lange tijdritten in dit parcours zitten en hij recent in de Ronde van Zwitserland heeft aangetoond dat hij die uitstekend rijdt. Lopez rijdt soms nog wel een aardige tijdrit, maar Quintana is dramatisch. Sowieso is Nairo behoorlijk matig dit jaar, mede omdat hij nog volledig hersteld lijkt te zijn van zijn knieblessure.

Verder eindigen flink wat bergetappes in de afdaling, dus daar kan Alaphilippe. weer wat goed maken, mocht hij gelost worden op de langere klimmen.

2 Vind ik leuk's

Dank voor je bijdrage. Ik vermoed dat er veel afhankelijk zal zijn van het feit of Alaphilippe het geel, al dan niet, in zijn bezit heeft of nog kan veroveren in de openingsweek. Van zodra dat niet meer het geval is zie ik hem tijd nemen waardoor hij in andere etappes meer ruimte krijgt in de vlucht en zo voor ritzeges kan gaan. Maar tot het einde strijden voor een top 10 in het eindklassement zie ik hem niet meteen doen wanneer hij het geel niet draagt. 


Twee jaar terug is hij in een situatie verzeild geraakt waarin hij, tegen ieders verwachting, heel lang de Gele Trui in zijn bezit had. Maar ik denk niet dat we dezelfde Alaphilippe als twee jaar terug zien. Ik ben het wel met je eens dat dit parcours niet het zwaarste is in vergelijking met de voorbije jaren en dat hij op basis van zijn intrinsieke kwaliteiten voor een top 10 plek zou kunnen mee strijden. Alleen vermoed ik dat het eindklassement dit jaar niet meteen zijn hoofddoel zal zijn en dat hij eerder de voorkeur geeft aan etappezeges. In de trui als wereldkampioen op zegejacht gaan tijdens de Tour is ook niet mis natuurlijk.


Wat Quintana betreft heb je volledig gelijk . Vanwege de hinder aan zijn knie acht hij zichzelf niet in staat om voor een goed eindklassement te strijden. Maar in mijn redenering zal Alaphilippe ook niet voor een eindklassement strijden en daarom vind ik een notering van 3.5 toch net iets te hoog.

2 Vind ik leuk's

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.