• /
  • Forum /
  • Voetbal /
  • Olympische Spelen Voetbal 2020: info, updates & voorspellingen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Olympische Spelen Voetbal 2020: info, updates & voorspellingen

Het EK en de Copa America zijn inmiddels ten einde, maar daarmee is de voetbalzomer van dit jaar zeker nog niet voorbij. Op het voetbaltoernooi van de Olympische Spelen in Japan strijden de mannen en de vrouwen namelijk om Olympisch eremetaal!



Olympisch voetbal Mannen (22 juli - 7 augustus)


Het Olympisch voetbaltoernooi voor de mannen is bij uitstek een mooie gelegenheid om aanstormend talent in actie te zien. Met uitzondering van maximaal drie dispensatiespelers moeten namelijk alle spelers op of na 1 januari 1997 geboren zijn. Brazilië ging vijf jaar geleden in eigen land met de gouden medaille aan de haal en behoort ook deze Olympische Spelen weer tot de topfavorieten voor toernooiwinst, maar er liggen meer kapers op de kust.



Groep A


Frankrijk

Frankrijk is duidelijk niet met zijn sterkste team naar Japan afgereisd, want slechts twee spelers van het afgelopen EK Onder 21 zitten in de Olympische selectie van Les Bleus. Ook de dispensatiespelers Andre-Pierre Gignac (UANL), Teji Sanavier (Montpellier) en Florian Thauvin (UANL) boezemen weinig angst in. De Fransen zouden net zoals op het EK weleens snel kunnen sneuvelen.


Japan

Japan heeft als gastland natuurlijk wat te bewijzen, en heeft een sterke ploeg samengesteld. Vijftien spelers maakten al hun debuut voor de A-selectie, waaronder Ritsu Doan (PSV) en Takefuso Kubo (Real Madrid). Daarnaast hebben de Aziaten met dispensatiespeler Maya Yoshida (Sampdoria) de aanvoerder van het vlaggenschip tot hun beschikking. De overige dispensatiespelers zijn Hiroki Sakai (Urawa) en Wataru Endo (Stuttgart).


Mexico

Mexico heeft de pech dat het Olympische voetbaltoernooi samenvalt met de Gold Cup, waardoor de A-internationals niet beschikbaar zijn. De dispensatiespelers zijn daarom relatief beperkte en onbekende spelers als Luis Romo (Cruz Azul), Henry Martin (America) en Guillermo Ochoa (America). Aanvaller Diego Lainez (Real Betis) is de enige speler die zijn brood buiten de Mexicaanse landsgrenzen verdient. Mexico won verrassend goud in 2012, maar dit toernooi verwacht ik vrij weinig van El Tri.


Zuid-Afrika

Net als vijf jaar geleden is Zuid-Afrika opnieuw van de partij op de Olympische Spelen. Het land werd toen met een nederlaag en twee gelijke spelen al in de groepsfase uitgeschakeld. Ook ditmaal zijn de verwachtingen rondom Bafana Bafana niet bijster hoog, al heeft het met aanvaller Luther Singh (Braga) wel een leuke speler in de gelederen. Doelman Ronwen Williams (SuperSport United) is de enige dispensatiespeler.



Groep B


Zuid-Korea

Zuid-Korea is de absolute topfavoriet voor groepswinst, met name omdat er geen Europese of Zuid-Amerikaanse grootmachten in deze poule zitten. Grote afwezige is vedette Son Heung-Min. Hij wilde ontzettend graag mee naar de Olympische Spelen, maar bondscoach Kim Hak-Bum besloot om hem te sparen voor de WK-kwalificatiecyclus. Desalniettemin beschikt Zuid-Korea over een prima ploeg, met onder meer vijftien spelers die de AFC U23 op hun naam wisten te schrijven. De drie dispensatiespelers zijn Hwang Ui-Jo (Bordeaux), Kwon Chang-Hoon (Suwon) en Kim Min-Jae (Beijing).


Honduras

Honduras is voor de vierde keer op rij van de partij op de Olympische Spelen. Veel hoeven we echter niet te verwachten van het land uit Centraal-Amerika. Vrijwel alle spelers zijn nog actief in eigen land, waar zij spelen voor een appel en een ei. Sterspeler is aanvaller Rigoberto Rivas (Reggina), die al sinds zijn elfde in Italie woont. Jorge Benguche (Boavista) en Brayan Moya (Primeiro de Agosto) zijn de enige twee dispensatiespelers.


Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland deed al twee keer eerder mee aan de Olympische Spelen, maar wist daarin nog nooit een wedstrijd te winnen. Wellicht komt daar deze zomer verandering in, want Premier League-aanvaller Chris Wood (Burnley) is een van de twee dispensatiespelers. Winston Reid (Brentford) is de andere ervaren rot in een verder piepjonge selectie.


Roemenië

Roemenië wist zich verrassend te plaatsen voor de Olympische Spelen, door op het jeugd-EK van 2019 groepswinnaar te worden in een poule met Frankrijk, Engeland en Kroatië. Een knappe prestatie, al zijn van dat team echter nog maar een handvol spelers over. We hoeven daarom waarschijnlijk niet veel van de Roemenen te verwachten, al is in deze relatief zwakke groep wel veel mogelijk. Florin Stefan (geen club) is de enige dispensatiespeler.



Groep C


Spanje

De Spanjaarden beschikken over misschien wel de sterkste selectie van deze Olympische Spelen. De Spaanse voetbalbond heeft de clubs weten te overtuigen om hun grote talenten af te staan voor dit toernooi, waardoor de Zuid-Europeanen kunnen beschikken over bekende namen als Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Carlos Soler (Valencia), Unai Simon (Athletic Bilbao), Dani Olmo (RB Leipzig), Pau Torres (Villarreal), Oscar Mingueza, Eric Garcia en Pedri (allen FC Barcelona). Marco Asensio (Real Madrid) is samen met Dani Ceballos (Arsenal) en Mikel Merino (Real Sociedad) een van de drie dispensatiespelers. Dit Spanje gaat voor goud, dat moge duidelijk zijn.


Argentinië

Argentinië hoopt deze zomer de bittere nasmaak van vijf jaar geleden weg te kunnen spoelen, toen het land al direct na de groepsfase zijn koffers kon pakken. Toch verwacht ik wederom een tegenvallend toernooi voor de Argentijnen, die met doelman Jeremias Ledesma (Cadiz) slechts een dispensatiespeler hebben opgeroepen. Daarnaast hebben de lokale topclubs Boca Juniors en River Plate geen enkele speler afgestaan, omdat zij nog verwikkeld zijn in de strijd om de Copa Libertadores. Het overleven van de groepsfase mag geen probleem zijn, maar daarna zal het Olympische avontuur van Argentinië waarschijnlijk spoedig voorbij zijn.


Egypte

Bij Egypte schittert Mohamed Salah in afwezigheid. De superster wilde dolgraag mee naar de Olympische Spelen, maar daar stak zijn werkgever Liverpool een stokje voor. Zonder zijn inbreng lijken De Farao's al op voorhand nagenoeg kansloos in deze loodzware groep, al hebben zij met vleugelspits Ramadan Sobhi wel een gevaarlijke troef achter de hand. Mohamed El Shenawy (Al Ahly), Mahmoud Hamdy (Zamalek) en Ahmed Hegazi (Al-Ittihad) zijn de drie dispensatiespelers.


Australië

Australië maakt na twee mislukte kwalificaties weer zijn rentree op de Olympische Spelen. Veel eer valt er echter waarschijnlijk niet te behalen voor The Olyroos, want Spanje en Argentinië zijn in deze groep natuurlijk de twee gedoodverfde favorieten. Als het land wil stunten, zal verdediger Harry Souttar (Stoke City) een toptoernooi moeten spelen. Mitchell Duke (Western Sydney Wanderers) is de enige dispensatiespeler.



Groep D


Brazilië

Brazilië is de regerend Olympisch kampioen en gaat ook deze zomer weer voor goud. De aanval van De Goddelijke Kanaries zal worden geleid door Richarlison (Everton), die kan rekenen op de steun van onder meer Antony (Ajax), Paulinho (Bayer Leverkusen) en Matheus Cunha (Hertha BSC). Ook het middenveld zit met Douglas Luiz (Aston Villa) en Matheus Henrique (Gremio) goed in elkaar. Diego Carlos (Sevilla) is een van de drie dispensatiespelers, en is de stuurman van de Braziliaanse achterhoede. Doelman Santos (Athletico PR) en de inmiddels 38-jarige Dani Alves (Sao Paulo) zijn de overige twee dispensatiespelers namens de Brazilianen.


Duitsland

Duitsland zal van goede huize moeten komen om zijn zilveren medaille van vijf jaar geleden te evenaren of te overtreffen. Die Mannschaft is de regerend Europees kampioen en heeft dertien Bundesliga-spelers in de gelederen, maar daar zitten geen afgevaardigden van Bayern München of Borussia Dortmund tussen. Ook van de dispensatiespelers Maximilian Arnold (Wolfsburg), Max Kruse (Union Berlin) en Nadiem Amiri (Bayer Leverkusen) ben ik niet bepaald onder de indruk. De groepsfase zullen onze oosterburen nog wel overleven, maar ik vrees dat het behalen van een Olympische medaille weleens een moeilijk verhaal zal worden.


Ivoorkust

Ivoorkust zou deze Olympische Spelen weleens voor een verrassing kunnen zorgen. De West-Afrikanen beschikken namelijk over een behoorlijke ploeg, waarvan vrijwel alle spelers in Europa actief zijn. Amad Diallo (Manchester United) heeft alles om uit te groeien tot een van de sterren van het toernooi, en Franck Kessie (AC Milan) is een dispensatiespeler om u tegen te zeggen. Eric Bailly (Manchester United) en Max Gradel (Sivasspor) zijn de overige twee dispensatiespelers. Ivoorkust zit natuurlijk in een loodzware poule, maar als zij in het groepsduel tegen Duitsland een goed resultaat weten te behalen sluit ik een stunt zeker niet uit.


Saudi-Arabië

Over Saudi-Arabië kan ik je eerlijk gezegd niet veel vertellen. Alle spelers zijn nog actief in de eigen Saudi Professional League, een competitie die ik niet wekelijks volg. Het zou mij echter verbazen als het land de knockout-fase weet te halen. Yasser Al-Shahrani, Salem Al-Dawsari en Salman Al-Faraj (allen Al-Hilal) zijn de drie dispensatiespelers.



Wedtip

Het aanbod van toernooiweddenschappen is nogal karig, al zie ik wel value in de weddenschap Spanje wint het Olympische voetbaltoernooi @3.25 (Betway, low). De Spanjaarden zijn in iedere linie zo sterk, dat hun Olympische elftal nauwelijks onderdoet voor het elftal dat op het EK in de kwartfinales sneuvelde. Alleen Brazilië is wellicht in staat om de Spanjaarden van goud af te houden, al ogen de Zuid-Amerikanen achterin toch wat kwetsbaarder.


==============================================================================




Olympisch voetbal Vrouwen (21 juli - 6 augustus)


Verenigde Staten uitgesproken topfavoriet

Bij de vrouwen is Verenigde Staten het te kloppen land. Op vier van de laatste zes Olympische Spelen wisten The Stars and Stripes beslag te leggen op de gouden medaille. Alleen in 2000 wist Noorwegen te stunten, en vijf jaar geleden stonden de Duitse dames een gouden plak. Duitsland wist zich echter niet te plaatsen voor deze editie van de Olympische Spelen, waardoor de VS dus weer de torenhoge favoriet is. Het is dan ook niet gek dat je op het moment van schrijven een odd van slechts 1.70 (Dafabet) krijgt voor toernooiwinst voor Alex Morgan en consorten.


Nederland en Engeland gevaarlijke outsiders

Eigenlijk zijn er maar twee landen die een serieuze kans maken om de VS af te troeven in de strijd om Olympisch goud. Dat zijn Groot-Brittannië en Nederland. De Britse vrouwen beschikken over een brede selectie, en hebben met verdediger Lucy Bronze de FIFA Best Player van 2020 in de gelederen. Zij hebben echter ontzettend weinig samen gespeeld.


Wat dat betreft heeft Nederland wellicht betere papieren. De Leeuwinnen maken hun debuut op de Olympische Spelen, maar maakten wel naam door het meest recente EK te winnen en op het WK van 2019 de finale te bereiken. Met doelpuntenmachine Vivianne Miedema in de spits en de behendige Lieke Martens en Shanice van de Sanden op de vleugels maakt Nederland een goede kans op minimaal een bronzen medaille. Bijkomend voordeel is dat Oranje titelfavoriet Verenigde Staten hoogstwaarschijnlijk op zijn vroegst pas in de finale zal treffen.


Brazilië en Zweden dark horses

Brazilië en Zweden zijn landen die wellicht voor een verrassing kunnen zorgen op deze Olympische Spelen. Brazilie ademt natuurlijk voetbal, al zijn de sterspeelsters van De Goddelijke Kanaries inmiddels op leeftijd. Marta is 35, en Formiga is zelfs al 43! Daarnaast is het onbegrijpelijk dat Cristiane niet in de selectie zit. De spits heeft weliswaar een moeilijk jaar achter de rug, maar met 96 goals in 150 interlands is zij wel een van de beste Braziliaanse speelsters uit de geschiedenis.


Ook Zweden zou misschien kunnen verrassen. Zo wisten de Scandinaviërs in oktober vorig jaar Verenigde Staten nog op een 1-1 gelijkspel te houden. Het gebrek aan ervaring zou het land echter weleens parten kunnen spelen. Slechts vijf speelsters hebben meer dan tachtig interlands achter hun naam staan, en de Zweedse voorhoede was in totaal slechts 65 keer trefzeker. In het mondiale vrouwenvoetbal zijn dat magere cijfers.



Wedtip

Nederland pakt goud @7.50 (Unibet, low) is mijn tip voor het Olympische voetbaltoernooi bij de vrouwen. Misschien ben ik wat chauvinistisch, maar De Leeuwinnen hebben de afgelopen jaren al aangetoond dat zij tot de absolute wereldtop behoren. Natuurlijk is Verenigde Staten de onbetwiste topfavoriet voor Olympisch goud, maar in een finale kan van alles gebeuren.



Wat zijn jouw verwachtingen omtrent het Olympische voetbaltoernooi? Of heb je misschien nog mooie wedtips gespot? Laat dan van je horen in dit topic!

4 Vind ik leuk's
Gestart door
Avatar jeroenunibet81
Country flagjeroenunibet81 in 15-07-2021 05:43 Voetbal
in 15-07-2021 05:43 Voetbal
3 reacties
Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (aflopend)
  • Vind-ik-nuttig (aflopend)
10
  • 10
  • 25
  • 50

Spitse heeft een knieblessure opgelopen en zal niet mee kunnen doen aan de Olympische Spelen. Heeft dit nog invloed op de winkansen van de Oranje Leeuwinnen? Vind meer informatie in dit artikel;



De Leeuwinnen moesten gisteren vast even slikken, toen bekend werd dat Sherida Spitse niet mee zal kunnen doen met de Olympische Spelen doordat ze tijdens de training een knieblessure heeft opgelopen.


Ervaren speelster

Spitse is een ervaren voetbalster wie al 188 interlands op haar naam heeft staan. Ook staat ze bekend om haar traptechniek, die haar veel doelpunten heeft opgeleverd. Spitse laat zelf weten dat het niet mee kunnen spelen tijdens de Olympische Spelen onbeschrijfelijk pijn doet. ‘Een droom die uiteen spat’, zo laat ze weten. Verder geeft ze ook aan dat ze de voetbalmeiden natuurlijk blijft steunen. 


Nederland - Zambia

21 juli zullen de Oranje leeuwinnen het moeten opnemen tegen Zambia. Wiegman heeft laten weten dat Smits de middenvelder zal vervangen. Smits is goed voorbereid, want ze stond al op de ‘standby-lijst’ en trainde al mee met de Nederlandse voetbalsters. 


Kansen

Dit is de eerste keer dat het Nederlandse vrouwenelftal meedoet aan de Olympische Spelen. De winnaars van de vorige Olympische Zomerspelen, Duitsland, heeft zich niet weten te kwalificeren en zal dus ook geen kans maken op de overwinning. Hoeveel impact de blessure van Spitse heeft op de winkansen van Oranje moet nog blijken, maar de Oranje Leeuwinnen staan nog steeds in de top 3 volgens de bookmakers. De favoriet voor het vrouwenvoetbal is Amerika, gevolgd door Nederland en Engeland.

2 Vind ik leuk's
Support: voor al je vragen en opmerkingen! :-)

Walk-over tegen Zambia?

0 Vind ik leuk's
Work hard, play harder

Dat is gezien de odds inderdaad wel de verwachting, Yannick. Zambia is voor het eerst in 33 jaar weer van de partij op het vrouwenvoetbaltoernooi van de Olympische Spelen, en op slechts enkele speelsters na zijn zij allemaal nog actief in eigen land. Dat terwijl de Leeuwinnen vrijwel allemaal bij grote clubs spelen.


Ik zie wel value in een doelpunt van Daniëlle van de Donk @2.33 (Unibet, low), die in zes van haar laatste tien interlands wist te scoren. Dat is vaker dan bijvoorbeeld Vivianne Miedema en Lieke Martens, die van Unibet een veel lagere odd toebedeeld kregen.

Bericht gewijzigd door jeroenunibet81 op wo 21 jul. 2021, 08:18
1 Vind ik leuk's
"Todo bien , todo bien."

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.