Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op de Spaanse Primera Division 2019/2020

Aankomende vrijdagavond hebben Athletic Bilbao en FC Barcelona om in het San Mames de 89e editie van La Liga af te trappen. Het belooft zowel bovenin als onderin weer een spannend seizoen te worden!




FC Barcelona


Eindpositie 2018/2019: 1


Opvallende nieuwkomers: Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Frenkie de Jong (Ajax), Junior Firpo (Real Betis)


Seizoensverwachting: FC Barcelona kroonde zich vorig seizoen weliswaar tot kampioen, maar de Catalanen kijken allerminst terug op een succesvol seizoen. Dat had natuurlijk alles te maken met die gitzwarte avond in mei op Anfield Road, waarin Barça in de return van de halve finale van de Champions League een 3-0 voorsprong uit de heenwedstrijd door de vingers liet glippen, door met maar liefst 4-0 te verliezen van Liverpool. De verloren bekerfinale van enkele weken later tegen Valencia zorgde voor nog meer chagrijn in het Camp Nou, al mocht trainer Ernesto Valverde toch blijven zitten.


Inmiddels ziet de situatie er weer een stuk rooskleuriger uit voor FC Barcelona. De Catalanen haalden slechts een handvol nieuwe spelers, maar dat lijken op het eerste oog wel grotendeels versterkingen die het elftal direct beter maken - kwaliteit boven kwantiteit. Antoine Griezmann is natuurlijk een topspits, en ook Frenkie Jong kent nauwelijks aanpassingsproblemen. Lionel Messi is uiteraard nog steeds de grote vedette, al zit hij met zijn 32 lentes inmiddels in de herfst van zijn carrière. Het is dan ook niet vreemd dat FC Barcelona nog op zoek is naar een extra aanvaller (Neymar?), want net als vorig seizoen zal Valverde zijn talisman in het weekeinde ongetwijfeld weer regelmatig op de bank zetten om hem te sparen voor de grote Europese wedstrijden. Hoe dan ook is FC Barcelona ook dit seizoen weer de topfavoriet voor het winnen van de Spaanse landstitel.


Wedtips:

Straight Tricast: 1st Barcelona/2nd Real Madrid/3rd Atletico Madrid @4.20 (Betfair Sportsbook, low)

Straight Tricast: 1st Barcelona/2nd Atletico Madrid/3rd Real Madrid @14.00 (Betfair Sportsbook, low)



Atletico Madrid


Eindpositie 2018/2019: 2


Opvallende nieuwkomers: Joao Felix (Benfica), Kieran Trippier (Tottenham Hotspur), Mario Hermoso (Espanyol)


Seizoensverwachting: Atletico Madrid eindigde vorig seizoen op een verdienstelijke tweede plaats, maar zal toch met een bittere nasmaak terugkijken op afgelopen seizoen. Het wist FC Barcelona namelijk nooit echt het vuur aan de schenen te leggen, en werd ook al redelijk vroeg uitgeschakeld in de Champions League.


Voor trainer Diego Simeone was dat in elk geval het sein om zijn elftal drastisch te renoveren. De verkoop van onder meer Antoine Griezmann, Lucas Hernandez, Rodri, en Gelson Martins bracht ruim driehonderd miljoen euro in het laatje, terwijl ook oudgedienden als Diego Godin, Filipe Luis, en Juanfran hun heil elders zochten. Los Colchoneros konden dus met een volle portemonnee de transfermarkt op, en wisten onder meer Joao Felix, Mario Hermoso, en Kieran Trippier te verleiden tot een overgang naar het Wanda Metropolitano. Met name de pas negentienjarige Joao Felix heeft alles in zich om uit te groeien tot een van de smaakmakers van La Liga, al denk ik niet dat de Madrilenen in staat zullen zijn om een hoofdrol te vertolken in de Spaanse titelstrijd. Zowel FC Barcelona als Real Madrid zijn in mijn ogen in de breedte sterker, en hebben meer spelers die in hun eentje een wedstrijd kunnen beslissen.


Wedtip:



Real Madrid


Eindpositie 2018/2019: 3


Opvallende nieuwkomers: Eden Hazard (Chelsea), Luka Jovic (Eintracht Frankfurt), Eder Militao (FC Porto)


Seizoensverwachting: Het afgelopen seizoen was in alle opzichten natuurlijk een absoluut rampjaar voor Real Madrid. De club haalde en ontsloeg twee coaches, alvorens het Zinedine Zidane wist te overtuigen om terug te keren naar het Santiago Bernabeu. Het kwaad was toen echter allang geschied, want De Koninklijke stond op dat moment in La Liga al een straatlengte achter op FC Barcelona, en was ook al uitgeschakeld in de Champions League. Het restant van het seizoen was daarom eigenlijk niet veel meer dan een veredelde vervroegde voorbereiding op het volgende seizoen.


Dit seizoen moet het echter gebeuren voor Real Madrid, dat deze zomer niet stil heeft gezeten op de transfermarkt. Alle ogen zijn uiteraard gericht op Eden Hazard, de eerste Galactico-aankoop in de afgelopen vijf jaar. Ook de pas 21-jarige Luka Jovic, die vorig seizoen goed was voor zeventien goals in de Duitse Bundesliga, is een speler om in de gaten te houden. Hij zal aanvankelijk waarschijnlijk Karim Benzema nog voor zich moeten dulden, maar de Serviër kan als pinch-hitter wel degelijk van grote waarde zijn. Real Madrid scoorde vorig seizoen maar liefst 27 goals minder dan FC Barcelona, dus zijn scorend vermogen is meer dan welkom. De Madrileense aanhang eist uiteraard dat Real Madrid zowel binnen als buiten de eigen landsgrenzen weer vol voor alle prijzen gaat, al schat ik FC Barcelona nog steeds wat hoger in. Ik verwacht weliswaar een meer spannende titelstrijd dan vorig jaar, maar zie Real Madrid uiteindelijk met een tweede plaats toch aan het kortste eind trekken.


Wedtip:



Valencia


Eindpositie 2018/2019: 4


Opvallende nieuwkomers: Jasper Cillessen (FC Barcelona), Maxi Gomez (Celta de Vigo), Eliaquim Mangala (Manchester City)


Seizoensverwachting: Het afgelopen seizoen was er natuurlijk een van twee gezichten voor Valencia. In de eerste seizoenshelft bakte de ploeg van trainer Marcelino er vanwege een gebrek aan scorend vermogen helemaal niets van, en leek het al snel bezig aan een verloren jaar. Niets bleek minder waar, want na de winterstop kwam Valencia opeens helemaal los. Dankzij een geweldige eindsprint wisten Los Che zich op de valreep te kwalificeren voor de Champions League, en als kers op de taart werd FC Barcelona verslagen in de finale van de Copa del Rey. Het betekende Valencia's eerste hoofdprijs in elf jaar.


Valencia wil uiteraard voortborduren op het succes van vorig jaar. Het zag doelman Neto naar FC Barcelona vertrekken, maar is er met Jasper Cillessen als vervanger niet op achteruit gegaan. Daarnaast wist het sterspelers als Goncalo Guedes, Dani Parejo, en Rodrigo Moreno binnenboord te houden, en heeft het met de komst van aanvaller Maxi Gomez voorin zelfs meer mogelijkheden. Het ambitieuze Valencia hoopt een aanval te kunnen uitvoeren op de traditionele top drie, maar realistisch gezien zou een evenaring van vorig seizoen al een fraaie prestatie betekenen.


Wedtip:



Getafe


Eindpositie 2018/2019: 5


Opvallende nieuwkomers: Enric Gallego (Huesca), Marc Cucurella (FC Barcelona), Allan Nyom (West Bromwich Albion)


Seizoensverwachting: Getafe was natuurlijk de grote revelatie van het afgelopen seizoen in La Liga. Ondanks een beperkt budget waren de Madrilenen zelfs geruime tijd in de race voor de Champions League, maar ook kwalificatie voor de Europa League is natuurlijk een fraaie beloning voor de vechtmachine (in de goede zin van het woord) van succestrainer Jose Bordalas. Met name in defensief opzicht waren Los Azulones vorig seizoen ijzersterk.


Mijn verwachting was dat Getafe uiteindelijk slachtoffer zou worden van haar eigen succes, maar de club slaagde erin om haar belangrijkste spelers aan boord te houden. Sterker nog, rechtsback Dmitiri Foulquier is de enige basisspeler van vorig seizoen die deze zomer de deur van het Coliseum achter zich dicht trok. Bordalas hoeft dit seizoen dus niet opnieuw te beginnen, maar kan deze jaargang weer met grotendeels dezelfde spelers aan de slag. Grote vraag is wel in hoeverre deelname aan de Europa League haar weerslag zal hebben op de resultaten in eigen land, want de Getafe-selectie is in de breedte lang niet zo sterk als die van de concurrentie. Ik verwacht daarom dat Getafe dit seizoen even een pas op de plaats zal moeten maken, en in de middenmoot zal eindigen.


Wedtip:



Sevilla


Eindpositie 2018/2019: 6


Opvallende nieuwkomers: Joan Jordan (Eibar), Luuk de Jong (PSV), Jules Kounde (Bordeaux)


Seizoensverwachting: Sevilla heeft een onrustig seizoen achter de rug. Nieuwe coach Pablo Machin kende aanvankelijk een veelbelovende start, maar moest na een reeks matige resultaten al snel het veld ruimen. Onder interim-manager Joaquin Caparros werd Europa League-kwalificatie veilig gesteld, al willen de Andalusiërs zo snel mogelijk terug naar de Champions League.


Het is nu aan de nieuwe coach Julen Lopetegui om dat te bewerkstelligen. De voormalig bondscoach van Spanje moest onder meer Gabriel Mercado, Quincy Promes, en sterspeler Pablo Sarabia uitzwaaien, maar kreeg daar wel een karrenvracht aan nieuwe spelers voor terug. Technisch directeur Monchi staat bekend om zijn oog voor talent, maar het zou wellicht even kunnen duren voordat dit gerenoveerde Sevilla haar draai heeft gevonden. Kwalificatie voor de Champions League zal daarom wederom lastig worden, al hebben de roodwitten met hun deelname aan de Europa League een tweede ijzer in het vuur.


Wedtip:



Espanyol


Eindpositie 2018/2019: 7


Opvallende nieuwkomers: Matias Vargas (Velez Sarsfield), Fernando Calero (Real Valladolid), Ander Iturraspe (Athletic Bilbao)


Seizoensverwachting: Espanyol wist vorig seizoen te verrassen door Europees voetbal in de wacht te slepen - iets waar zelfs de meest optimistische supporter van Los Pericos niet van had durven te dromen. De zevende plaats betekende de beste eindklassering in de laatste vijftien jaar.


Trainer Rubi profiteerde van het succes van vorig seizoen en tekende deze zomer een lucratief contract bij Real Betis. David Gallego had vorig seizoen het tweede elftal onder zijn hoede, maar is nu de eindverantwoordelijke in het RCDE Stadium. Hij zag Spaans international Mario Hermoso verkassen naar Atletico Madrid, maar met Juan Calero haalde de club uit Barcelona een prima vervanger in huis. Veel belangrijker is dat Espanyol nog steeds de beschikking heeft over goaltjesdief Borja Iglesias (al is de Spaanse transfermarkt nog wel enkele weken open). Verder ben ik erg benieuwd hoe de Argentijnse miljoenenaankoop Matias Vargas het gaat doen. Espanyol heeft dus wel degelijk enkele prima spelers in de gelederen, maar is over het geheel genomen erg matig. Ik laat mij graag verrassen, maar ik denk dat we Espanyol aan het einde van het seizoen ergens bovenin het rechterrijtje terug zullen vinden.


Wedtip:



Athletic Bilbao


Eindpositie 2018/2019: 8


Opvallende nieuwkomers: -


Seizoensverwachting: Athletic Bilbao heeft enkele rare jaren achter de rug. Het maakte met de verkoop van Aymeric Laporte en Kepa Arrizabalaga enkele grote klappers op de transfermarkt, maar kon dat geld vanwege haar eigen filosofie (Athletic Bilbao wil alleen maar Baskische spelers in de gelederen hebben) nauwelijks herinvesteren. Mede daardoor moesten Los Leones vorig seizoen genoegen nemen met een teleurstellende achtste plaats, waardoor zij het dit seizoen moeten stellen zonder Europees voetbal.


Ook deze zomer liet Athletic Bilbao nauwelijks van zich horen op de transfermarkt. Het promoveerde wat jeugdspelers naar de A-selectie en haalde wat talenten op bij lokale laagvliegers, maar dat zijn stuk voor stuk aankopen voor de toekomst. Belangrijker is echter dat de roodwitten deze zomer geen grote uitgaande transfers hoefden te doen. Aanvaller Inaki Williams stond op de radar van zowat alle Europese topclubs, maar de spits ondertekende doodleuk een negenjarig (!) contract in het San Mames. Mooi om te zien dat echte clubliefde toch nog bestaat. Gezien de stijgende lijn die de Basken sinds de aanstelling van trainer Gaizka Garitano hebben ingezet, zie ik de Basken dit seizoen wel weer kwalificatie voor de Europa League in de wacht slepen.


Wedtip:



Real Sociedad


Eindpositie 2018/2019: 9


Opvallende nieuwkomers: Martin ?˜degaard (Real Madrid), Alexander Isak (Borussia Dortmund), Cristian Portu (Girona)


Seizoensverwachting: Real Sociedad was vorig seizoen het schoolvoorbeeld van een typische middenmotor. De Basken vertoefden maar liefst 31 van de 38 speelrondes tussen de zevende en elfde plaats, en de fans konden met 45 goals voor en 46 goals tegen bijna even vaak juichen als huilen.


Het nieuwe seizoen ziet er echter veelbelovend uit voor Real Sociedad. Met name in aanvallend opzicht hebben de Basken uitstekende zaken gedaan, door Alexander Isak voor een prikkie op te halen bij Borussia Dortmund, en Martin ?˜degaard te huren van Real Madrid. Enige aderlating is het vertrek van centrumverdediger Hector Moreno naar de woestijn, dus de achterhoede zal waarschijnlijk nog wel even een zorgenkindje blijven voor trainer Imanol Alguacil. We gaan dus ook dit seizoen waarschijnlijk weer veel goals zien in het Anoeta, al moet een eindklassering in het linkerrijtje opnieuw haalbaar zijn.


Wedtip:



Real Betis


Eindpositie 2018/2019: 10


Opvallende nieuwkomers: Nabil Fekir (Olympique Lyon), Emerson (Atletico Mineiro), Juanmi (Real Sociedad)


Seizoensverwachting: Quique Setien is met zijn aanvallende voetbalfilosofie een van mijn favoriete Spaanse trainers van dit moment, maar zijn periode bij Real Betis is uitgedraaid op een groot fiasco. De Andalusiërs waren vorig seizoen veel te wisselvallig en wisselden overwinningen op FC Barcelona en Atletico Madrid af met kansloze nederlagen tegen laagvliegers als Villarreal en Leganes. Het was dan ook geen verrassing dat Real Betis afgelopen zomer afscheid nam van Setien.


Onder opvolger Rubi hoopt Real Betis de aansluiting met de Spaanse subtop te hervinden. De Catalaanse coach komt in het Benito Villamarin echter niet bepaald in een gespreid bedje terecht, want met Pau Lopez, Giovani lo Celso en Junior Firpo raakten de groenwitten drie van hun beste spelers kwijt. Het aantrekken van de Franse international Nabil Fekir was een fraaie stunt, maar ik vrees dat het niet voldoende is voor Real Betis om zich weer serieus te kunnen mengen in de strijd om Europees voetbal. Met name achterin ziet het er wankel uit, met name tussen de palen. Joel Robles en Dani Martin zijn momenteel de enige twee keepers in de huidige selectie, maar die zijn in mijn ogen allebei te licht als eerste doelman.


Wedtip:



Alaves


Eindpositie 2018/2019: 11


Opvallende nieuwkomers: Aleix Vidal (Sevilla), Lucas Perez (West Ham United), Joselu (Newcastle United)


Seizoensverwachting: Met 50 punten en een elfde plaats kan Alaves terugkijken op een prima seizoen. Toch zat het elftal van trainer Abelardo Fernandez vol zwakke plekken. Zo wist de club uit Vitoria in 38 wedstrijden slechts 39 keer te scoren - het op-drie-na-laagste aantal van alle twintig clubs in La Liga.


Tot overmaat van ramp zijn met Jonathan Calleri en Borja Baston zowel de topscorer als de vice-topscorer van vorig seizoen inmiddels vertrokken uit het Mendizorroza. Alaves heeft natuurlijk niet het budget voor degelijke vervangers, en moest zich deze zomer dus tevreden stellen met spelers die elders buiten de boot vielen. Zowel Lucas Perez als Joselu hebben de afgelopen seizoenen nauwelijks gescoord, dus hun terugkeer naar La Liga is vooral een grote gok. Abelardo zal wel tevreden zijn over de komst van Aleix Vidal en Pere Pons, die het middenveld van een gezonde dosis strijdlust voorzien. El Glorioso gaat een zwaar seizoen tegemoet, al acht ik de blauwwitten wel in staat om uiteindelijk het hoofd boven water te houden en opnieuw bovenin het rechterrijtje te eindigen.


Wedtip:



Eibar


Eindpositie 2018/2019: 12


Opvallende nieuwkomers: Takashi Inui (Real Betis), Edu Exposito (Deportivo La Coruna), Quique Gonzalez (Deportivo La Coruna)


Seizoensverwachting: Op het eerste oog heeft Eibar met een twaalfde plaats een redelijk maar anoniem seizoen achter de rug. Niets is echter minder waar, want op basis van Expected Goals en Expected Points hadden de Basken eigenlijk bijna tien punten meer moeten hebben, waarmee zij op een fantastische vijfde plaats zouden zijn geëindigd. Los Armeros hadden Vrouwe Fortuna afgelopen seizoen dus duidelijk niet aan hun kant.


Grote vraag is uiteraard of Eibar haar sterke spel van vorig jaar kan meenemen naar aankomend seizoen. De roodblauwen moesten met Joan Jordan, Marc Cucurella, en Ruben Pena afscheid nemen van drie belangrijke spelers, maar haalden daar op het oog prima vervangers voor terug. Misschien beschikt trainer Jose Luis Mendilibar wel over een nog sterkere selectie dan vorig jaar, dus met een beetje geluk zie ik Eibar wel in het linkerrijtje eindigen.


Wedtip:



Leganes


Eindpositie 2018/2019: 13


Opvallende nieuwkomers: Roberto Rosales (Malaga), Juan Soriano (Sevilla), Marc Navarro (Watford)


Seizoensverwachting: Leganes wist ook vorig seizoen weer het hoofd boven water te houden in La Liga. De Madrilenen kwamen bij vlagen angstvallig dicht bij de Spaanse gevarenzone, maar wisten zich voornamelijk dankzij hun oerdegelijke defensie tijdig in veiligheid te brengen.


Ook dit seizoen zal Leganes het weer voornamelijk van haar teamgeest moeten hebben, want de selectie van trainer Mauricio Pellegrini puilt uit van de waterdragers. De Marokkaanse aanvaller Youssef En-Nesyri is een ruwe diamant, maar voor de rest zijn het allemaal huis-tuin-en-keuken voetballers. Normaal gesproken moet Leganes zich wel kunnen handhaven, maar als het een beetje tegenzit kunnen de blauwwitten ook zomaar degraderen.


Wedtip:



Villarreal


Eindpositie 2018/2019: 14


Opvallende nieuwkomers: Ruben Pena (Eibar), Raul Albiol (Napoli), Alberto Moreno (Liverpool)


Seizoensverwachting: Villarreal was vorig seizoen helemaal de kluts kwijt. De verwachting was dat de geelhemden zich weer volop zouden mengen in de strijd om Europees voetbal, maar in plaats daarvan moesten zij alle zeilen bijzetten om degradatie te ontlopen. Pas in de slotfase van het seizoen wist trainer Javi Calleja El Submarino Amarillo definitief in veilige haven te loodsen.


In de aankomende jaargang gaat Villarreal op zoek naar eerherstel. In de persoon van Pablo Fornals raakte de ploeg haar beste middenvelder kwijt, maar met onder meer Moi Gomez, Ruben Pena, Alberto Moreno en Raul Albiol heeft het op het eerste oog uitstekend ingekocht. Daarnaast is de Nigeriaanse aanvaller Samuel Chukwueze, een van de grootste talenten op de Spaanse velden, ook aankomend seizoen weer in het Madrigal te bewonderen. Met deze selectie gaat Villarreal aankomend seizoen waarschijnlijk weer gewoon meedoen in de strijd om Europa League-kwalificatie.


Wedtip:



Levante


Eindpositie 2018/2019: 15


Opvallende nieuwkomers: Oscar Duarte (Espanyol), Sergio Leon (Real Betis), Gonzalo Melero (Huesca)


Seizoensverwachting: Levante bivakkeerde vorig seizoen voornamelijk tussen de tiende en vijftiende plaats, en hoefde eigenlijk nooit echt te vrezen voor degradatie. Toch zat de aanhang van Los Granotas regelmatig met samengeknepen billen op de tribune, want de achterhoede was met 66 tegentreffers zo lek als een mandje (en dat hadden er op basis van Expected Goals zelfs 79 moeten zijn).


Ook dit belooft weer een turbulent seizoen te worden, want Levante heeft haar achterhoede nauwelijks versterkt. De roodblauwen beschikken met spelers als Sergio Leon, Moses Simon, Roger Marti, Borja Mayoral en natuurlijk El Commandante Jose Luis Morales echter wel over een prima voorhoede. Zij beschikken waarschijnlijk over genoeg kwaliteit om de vele defensieve tekortkomingen te verbloemen, en daarmee Levante te behoeden voor degradatie.


Wedtip:



Real Valladolid


Eindpositie 2018/2019: 16


Opvallende nieuwkomers: Sandro Ramirez (Everton), Andriy Lunin (Real Madrid), Pedro Porro (Manchester City)


Seizoensverwachting: Real Valladolid wist vorig seizoen als promovendus het hoofd maar net boven water te houden. Dat mag je gerust een wonder noemen, want met een doelsaldo van -19 deden alleen de degradanten Huesca en Rayo Vallecano het nog beroerder dan de paarswitten. Voorzitter Ronaldo zal zich hebben zitten verbijten op de tribune, want met slechts 32 goals was Real Valladolid zelfs de minst scorende ploeg van de gehele Primera Division.


Het zou mij niets verbazen als Real Valladolid dit seizoen wel kopje onder gaat. Sandro Ramirez was ooit een veelbelovend talent uit de jeugdopleiding van FC Barcelona, maar hij heeft al jaren niets meer gepresteerd. Daarnaast raakte de ploeg met Fernando Calero haar allerbeste verdediger kwijt, terwijl daar niet veel soeps voor werd terug gehaald. De transfermarkt is nog even open, maar met deze selectie vrees ik dat het elftal van trainer Sergio Gonzalez de degradatiedans niet zal ontspringen.


Wedtip:



Celta de Vigo


Eindpositie 2018/2019: 17


Opvallende nieuwkomers: Denis Suarez (FC Barcelona), Santi Mina (Valencia), Joseph Aidoo (Genk)


Seizoensverwachting: Wat Messi is voor FC Barcelona, is Iago Aspas voor Celta de Vigo. De Galiciërs leken aanvankelijk een rustig seizoen tegemoet te gaan, maar nadat Aspas geblesseerd raakte, zakten zij steeds verder weg in het drijfzand van de degradatiezone. Tot opluchting van de fans kon Aspas in acht van de laatste negen wedstrijden weer in de basis starten, waarin hij met maar liefst acht goals zijn ploeg wist te behoeden voor degradatie. In de 26 wedstrijden waarin hij in de basis stond, scoorde hij in totaal twintig keer en hielp hij zijn ploeg aan 37 punten. In de twaalf wedstrijden die hij moest missen won Celta de Vigo slechts eenmaal en pakte het in totaal slechts vier punten. #Aspasdependencia.


Aspas zou makkelijk als pinch-hitter bij FC Barcelona of Real Madrid aan de slag kunnen, of zich schathemeltjerijk kunnen voetballen in China of de woestijn. De aanvaller heeft het echter uitstekend naar zijn zin in het Balaidos. Zijn aanvalsmaatje Maxi Gomez is vertrokken, maar met onder meer Santi Mina en Denis Suarez heeft Celta de Vigo zich deze zomer goed versterkt. Met dit materiaal gaat La Celeste gewoon in de middenmoot eindigen, en met een beetje geluk behoort zelfs het linkerrijtje tot de mogelijkheden.


Wedtip:



Osasuna


Eindpositie 2018/2019: 1 (Segunda Division)


Opvallende nieuwkomers: Ezequiel Avila (San Lorenzo), Adrian (FC Porto), Roberto Ibanez (Getafe)


Seizoensverwachting: Osasuna is na een jaar afwezigheid weer terug op het hoogste niveau. De club uit Pamplona kroonde zich zelfs tot kampioen van de Segunda Division, al zag het daar aanvankelijk met slechts drie overwinningen in de eerste twaalf speelrondes niet naar uit. Vervolgens begon de ploeg echter te draaien en boekte het maar liefst 22 zeges in de resterende dertig speelrondes. Met name de verdediging stond met slechts 24 tegentreffers in de laatste dertig speelrondes als een huis.


Als Osasuna erin slaagt om deze defensieve degelijkheid mee te nemen naar La Liga, dan maakt het een goede kans op lijfsbehoud. Trainer Jagoba Arrasate zag met linksback Carlos Clerc slechts een sleutelspeler vertrekken, maar de ploeg haalde met onder meer Adrian, Darko Brasanac en Facundo Roncagli diverse ervaren spelers die weten wat er op dit niveau van hen wordt gevraagd. Dat het een zwaar seizoen gaat worden is een understatement, maar ik zie dit Osasuna uiteindelijk wel boven de gevarenzone eindigen.


Wedtip:



Granada


Eindpositie 2018/2019: 2 (Segunda Division)


Opvallende nieuwkomers: Darwin Machis (Udinese), Yangel Herrera (Manchester City), Roberto Soldado (Fenerbahce)


Seizoensverwachting: Granada leek geruime tijd de beste papieren te hebben voor het winnen van de Segunda Division, maar de Andalusiërs moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in Osasuna. De tweede plaats was echter voldoende voor rechtstreekse promotie, waardoor de roodwitten na twee seizoenen weer terug zijn op het hoogste niveau.


Net als Osasuna geef ik ook Granada een goede kans op lijfsbehoud. De ploeg had vorig seizoen maar liefst negentien clean sheets, en hoefde in 42 wedstrijden slechts 28 tegentreffers toe te staan. Daarnaast hoefde trainer Diego Martinez buiten ex-huurlingen als Alejandro Pozo en Fede Emeterio geen belangrijke spelers uit te zwaaien. Daarnaast haalde het met onder meer Yangel Herrera en Roberto Soldado enkele interessante spelers naar het Nuevo Los Carmenes, en kende het een uitstekende voorbereiding. Of Granada het uiteindelijk gaat redden weet ik niet, maar ik weet wel dat de Spaanse degradatiestrijd dit jaar ontzettend spannend gaat worden.


Wedtip:



Real Mallorca


Eindpositie 2018/2019: 5 (Segunda Division)


Opvallende nieuwkomers: Lumor Agbenyenu (Sporting CP), Aleksandar Trajkovski (Palermo), Ante Budimir (Crotone)


Seizoensverwachting: Vorig jaar moesten we het in La Liga stellen zonder eilandclubs, maar daar brengt Real Mallorca dit seizoen verandering in. De ploeg kwam vorig seizoen in de Segunda Division weliswaar niet verder dan de vijfde plaats, maar wist via de play-offs alsnog promotie af te dwingen, na een geweldige remontada in de finale tegen Deportivo La Coruna. Real Mallorca is dus na een afwezigheid van zes jaar weer terug op het hoogste niveau.


Real Mallorca kan haar borst natmaken, want de roodhemden kunnen qua spelersmateriaal niet tippen aan de andere promovendi Osasuna en Granada. De club gokt echter op continuïteit, want vijftien van de zeventien spelers die vorig seizoen minimaal duizend minuten in actie kwamen zijn ook deze jaargang weer te bewonderen in het Iberostar Estadi. Ik acht de kans echter behoorlijk groot dat Real Mallorca's avontuur op het hoogste niveau beperkt zal blijven tot slechts een seizoen.


Wedtip:

Real Mallorca degradeert @1.83 (Betfair Sportsbook, medium)




Op naar weer een mooi seizoen onder de Spaanse voetbalzon! Wat zijn jouw voorspellingen voor het aankomende voetbaljaar? Of heb je misschien nog mooie wedtips gespot? Dan ben je natuurlijk meer dan welkom om hieronder een reactie achter te laten!

5 Vind ik leuk's
Gestart door
Avatar jeroenunibet81
Country flagjeroenunibet81 in 15-08-2019 07:21 Voetbal
in 15-08-2019 07:21 Voetbal
8 reacties
Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (aflopend)
  • Vind-ik-nuttig (aflopend)
10
  • 10
  • 25
  • 50

Griezmann scoort meer goals dan Hazard @2.10 (Betsson, low)


Hazard staat minimaal drie weken buitenspel, dus met een beetje geluk heeft Griezmann al zo'n twee goals achter zijn naam staan zodra Hazard voor het eerst zijn opwachting maakt op de Spaanse velden.

1 Vind ik leuk's
"Todo bien , todo bien."

Espanyol to stay up @2.20 (William Hill, medium)


Met slechts vijftien punten uit 21 wedstrijden onderaan in LaLiga. Toch geef ik de Catalanen een goede kans om aan de degradatiedans te ontsnappen. Sinds de aanstelling van Abelardo begint de ploeg steeds beter te voetballen, waardoor de achterstand op de veilige zeventiende plaats nog maar drie punten bedraagt. Daarnaast toonde de club zich zeer daadkrachtig tijdens de winterse transferperiode. Espanyol spendeerde maar liefst veertig miljoen euro - het meest van alle Spaanse clubs - en versterkte zich met prima spelers als De Tomas, Cabrera, Embarba en Oier.

Bericht gewijzigd door jeroenunibet81 op za 1 feb. 2020, 05:05
4 Vind ik leuk's
"Todo bien , todo bien."
Op za. feb.. 2020, 06:04 schreef jeroenunibet81:

Espanyol to stay up @2.20 (William Hill, medium)


Met slechts vijftien punten uit 21 wedstrijden onderaan in LaLiga. Toch geef ik de Catalanen een goede kans om aan de degradatiedans te ontsnappen. Sinds de aanstelling van Abelardo begint de ploeg steeds beter te voetballen, waardoor de achterstand op de veilige zeventiende plaats nog maar drie punten bedraagt. Daarnaast toonde de club zich zeer daadkrachtig tijdens de winterse transferperiode. Espanyol spendeerde maar liefst veertig miljoen euro - het meest van alle Spaanse clubs - en versterkte zich met prima spelers als De Tomas, Cabrera, Embarba en Oier.

Dit is nu zelfs gestegen naar 3.25 wtf

0 Vind ik leuk's

Waarschijnlijk omdat ze dit weekend hebben verloren, vind het sowieso een riskante omdat ik Celta de Vigo net zoveel kans zie maken om te klimmen.

1 Vind ik leuk's
NBA / CS:GO

Aankomend weekend Espanyol - Real Mallorca... Dat wordt een pot waar de vonken vanaf zullen spatten!

0 Vind ik leuk's
"Todo bien , todo bien."

Op ma. feb.. 2020, 15:27 schreef jeroenunibet81:

Aankomend weekend Espanyol - Real Mallorca... Dat wordt een pot waar de vonken vanaf zullen spatten!

Zo 12u

odds op BTS NO ,U2.5 en Espanol zijn aan het zakken.

Wat is je bet dan ?Kaarten wss? Wordt nog niet bij UB of NG aangeboden.

Ft 1-0 kaarten 6/2 gele 0 rode



https://ciberganso.blogabet.com/pick/29822323/espanyol-mallorca

Deze blogger denkt aan Espanol o1.5tg@1.82 NG of UB

Laatste 3 wedstrijden van Espanol scoorden ze 2/2 en 1 goal , terwijl Mallorca er al 25 binnen kreeg op verplaatsing.

Bericht gewijzigd door boempatat op ma 10 feb. 2020, 06:48
1 Vind ik leuk's
De jager vond een konijn, maar het konijn vond van niet

Ziet er goed uit, Boem! Real Mallorca heeft het erg lastig op vreemde bodem. Ook een doelpunt van RDT geef ik een goede kans van slagen.

0 Vind ik leuk's
"Todo bien , todo bien."

Toch weer een lichtpuntje in deze donkere coronatijden. Spaanse clubs mogen vanaf nu, onder strenge voorwaarden, de training weer hervatten. De intentie is nog steeds om het seizoen gewoon af te maken, waarbij de spelersvakbond 6 juni als mogelijke datum van de herstart ziet.


https://www.nu.nl/voetbal/6046004/la-liga-en-bond-hebben-na-uren-vergaderen-akkoord-over-hervatten-training.html

2 Vind ik leuk's
"Todo bien , todo bien."

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.