Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Nieuw: TOTO rugdekking

Nieuw: TOTO rugdekking

Bookmakers
14 augustus 2022
2

TOTO rugdekking

Afgelopen week heeft TOTO aangekondigd te gaan werken met TOTO rugdekking. Via deze manier wil TOTO spelers wijzen op de risico’s van online gokken. Het initiatief komt mede vanuit sommige Eredivisie clubs. Als partner van Toto vinden deze clubs het belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om online gokken.

Met TOTO rugdekking willen dus zowel TOTO als haar partners bijdragen aan een veilige online gokomgeving. FC Utrecht was de eerste club die het nieuws naar buiten bracht. Echter zijn ook andere clubs die samenwerken met TOTO betrokken bij het initiatief. PSV, FC Twente, FC Groningen, Feyenoord, WIllem II, RKC en SC Heerenveen hebben net zoals FC Utrecht een eigen subpagina op de website.

Eredivisie en online gokken

Bijna alle Eredivisie clubs hebben op dit moment wel een samenwerking met met een online gokaanbieder. TOTO en Betcity hebben de meeste partnerships maar ook Kansino en Unibet zijn van de partij. Door de toename van aanbieders in de Eredivisie is er veel druk komen te staan op de Kansspelautoriteit (KSA). Voetbalfans zouden namelijk te veel in aanraking komen met online gokken, met alle risico’s van dien.

De KSA heeft dan ook snel maatregelen getroffen voor het aantal marketinguitingen dat in de Eredivisie getoond mag worden. Vanaf 1 januari 2023 mogen aanbieders geen ongerichte reclame meer maken op tv en radio. Per 1 januari 2025 is shirtsponsoring en clubsponsoring ook verboden.

KSA heeft handen vol

Dat de KSA het druk heeft met het in het gareel houden van online aanbieders is wel duidelijk. Er worden nog steeds nieuwe beperkingen aangekondigd voor aanbieders van online kansspelen. Op 28 juli gaf de KSA nog aan een onderzoek te zijn gestart naar hoge risico producten. Ook staan er nog meerdere operators in de wacht om toegelaten te worden op de Nederlandse markt. 

 

Bron: TOTO