Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Unibet: “Minder WK opbrengsten dan verwacht”

Unibet: “Minder WK opbrengsten dan verwacht”

Bookmakers
12 januari 2023
2

Unibet WK opbrengsten minder dan verwacht

Nederland was eind vorig jaar in de ban van het WK voetbal in Qatar. Er keken gemiddeld 4,5 miljoen Nederlanders naar de WK wedstrijden van Oranje. De kwartfinale tegen Argentinië werd zelfs door 5,6 miljoen Nederlanders bekeken. 

Omdat het WK voetbal 2022 het eerste eindtoernooi was waar bookmakers reclame voor mochten maken, waren de omzetverwachtingen hoog gespannen. De online gokmarkt is gereguleerd op 1 oktober 2021 en daarvoor werd het wedden op voetbalwedstrijden minder onder de aandacht gebracht dan nu. De hoge verwachtingen zijn echter niet helemaal waargemaakt. Vooral Unibet, dat in de eerste maanden na livegang de groeiprognoses verpulverde, had te maken met tegenslagen in het laatste kwartaal van 2022.

Resultaten Unibet vallen tegen

Na een voortvarende start van Unibet op de Nederlandse markt heeft de operator deze lijn niet helemaal door kunnen zetten. Door een aantal tegenslagen op andere markten en het herprioriteren van bepaalde projecten is de verwachte omzet lager uitgevallen.

Het WK voetbal zou enorm veel positieve impact moeten hebben op de omzet en hoewel de omzet wel degelijk groot was, was het niet genoeg om het verlies van de grote voetbalcompetities te compenseren die anders op hetzelfde moment gespeeld werden. Aan de andere kant merkte Henrik Tjärnström, CEO van Kinderd op dat die wedstrijden op een later tijdstip alsnog gespeeld gaan worden. 

Dagwinst Unibet ongekend hoog

In het vierde kwartaal heeft Nederland voor bijna €60.000.000 bijgedragen aan de EBITDA, volgens de CEO. Dit komt neer op een gemiddelde brutowinst per dag van € 642.833 om precies te zijn. Afgelopen september meldde het moederbedrijf van Unibet nog dat het 115.000 actieve spelers had in Nederland met een gemiddelde brutowinst van € 366.000 per dag. Die cijfers zijn inmiddels bijna verdubbeld.

Bron: Kindred