Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Koeman verliest ook zijn tweede el Classico

Sportsbook
24 oktober 2021
0

De huidige prestaties met Koeman's Barcelona in het seizoen van 2021/22, zijn gekomen tot een verwoestend 85 jaar dieptepunt, met het verlies tegen hun rivalen; Real Madrid. Real Madrid verzekerde zich afgelopen zondag van een overwinning in Barcelona’s thuisbasis, het Camp Nou. Met een score van 2 – 1, was Real Madrid te sterk voor Koeman zijn ploeg. Dit betekende dat Real Madrid voor het eerst sinds 1965, vier opeenvolgende El Clasico-overwinningen op zijn naam kan schrijven. Voor Koeman is dit het tweede verlies, sinds zijn debuutseizoen als coach van Barcelona vorig jaar. Als coach is het Koeman één keer eerder gelukt om de Los Blancos te verslaan, toen hij coach was van Valencia.  

Real Madrid

Aan de andere kant was Carlo Ancelotti, de coach van Real Madrid zeer tevreden met zijn team, dat tactisch en met een goede tegenaanval wist te presteren. Ancelotti prees zijn team verder over hoe praktisch en intelligent hun speelstijl was en dat het team erg solide is geworden.  In het begin van de wedstrijd had Real Madrid beter moeten zijn in de opbouw vanuit achter, maar na het scoren hebben we meer kansen gehad en meer controle. De belangrijkste spelers zoals David Alaba, toonden geweldig inzicht in het veld, maakte slimme beweging om in positie te komen en om snel een tegenaanval op te zetten en wist zo vroeg in de wedstrijd de opener voor Real Madrid te scoren. Daarnaast was Vinicius Jr er met een geweldige tegenaanval, 2 essentiële en erg belangrijke passes,  en dit gecombineerd met waanzinnige bewegingen met de bal zorgden ervoor dat geen Barcelona speler hem kon krijgen of een poging doen om hem te stoppen. 

Al met al, bevestigt dit verlies de eerdere uitspraak van Koeman na het vertrek van Messi, dat het Barcelona van dit seizoen niet hetzelfde is en ook niet gaat voldoen aan de torenhoge verwachtingen die de fans hebben overgehouden uit hun gloriedagen. In het begin van de wedstrijd zat veel potentie, met competitieve sterke en veelbelovende aanvallen, maar de aanval leek af te zwakken en Real Madrid greep die kans en strafte de Catalanen af.