Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Koeman wordt de nieuwe hoofdtrainer van FC Barcelona

Sportsbook
19 augustus 2020
0

De Telegraaf meldt dat voorzitter Josep Maria Bartomeu bevestigd heeft dat Ronald Koeman de nieuwe trainer wordt van FC Barcelona. Dit is gister tijdens een persconferentie bekend gemaakt. 

Ronald Koeman kent de club, heeft veel ervaring en ook de filosofie past bij de club. Het was altijd al zijn droom om hoofdtrainer te worden van FC Barcelona, de club waar hij van 1989 tot en met 1995 speelde. Ook zijn vrouw Bartina Koeman, waar hij dit jaar 35 jaar mee getrouwd is, keert met liefde weer terug naar haar oude woonplaats om er voorgoed te gaan wonen. 

Assistent

Het is nog niet duidelijk wie de assistent wordt van Koeman. Het gerucht gaat dat Alfred Schreuder kanshebber is om de nieuwe rechterhand te worden van Ronald Koeman. Schreuder heeft bij RKC, NAC en Feyenoord gespeeld, is ex-hoofdtrainer van FC Twente en was assistenten-trainer van Vitesse. Hij is eerder ontslagen bij Hoffenheim en traint op dit moment geen enkele club. 

Oranje

Koeman was de trainer van Oranje, maar had in zijn clausule staan dat hij de club mocht verlaten om FC Barcelona te gaan trainen. Wie Koeman’s taken bij Oranje gaat overnemen is nog niet bekend, maar dit wordt waarschijnlijk pas na de 2 Nations League-interlands tegen Polen en Italië begin september besloten. In de tussentijd zal de assistent van Koeman, Dwight Lodeweges, de honneurs waarnemen. 

Herstructurering

Met het aanstellen van Koeman als nieuwe trainer van FC Barcelona, begint de club aan een herstructurering van het eerste elftal. Ondanks dat Messi heeft gedreigd te vertrekken na de 8-2 nederlaag tegen Bayern München, blijft Messi blijft de belangrijkste man van de Blaugrana’s. Ook de Jong, ter Stegen, Lenglet, Semedo, Griezmann en Dembele zijn niet te koop.