Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Onrust bij de Spaanse selectie na corona besmettingen

Sportsbook
10 juni 2021
0

Volgens het AD is het onrustig bij de nationale ploeg van Spanje, nu er 2 spelers positief hebben getest op het coronavirus. Het gaat hier om middenvelder Sergio Busquets en verdediger Diego Llorente. De Spaanse bondscoach Luis Enrique heeft ondertussen een reserve selectie van 17 nieuwe spelers samengesteld in het geval een groot deel van de ploeg besmet lijkt te zijn. Het zijn allemaal spelers die de avond tevoren met het team van Spanje onder-21 tegen Litouwen hadden gespeeld en met 4-0 wonnen. De A-selectie kon die geplande oefenwedstrijd vanwege de quarantaine niet spelen.

Om meer besmettingen te voorkomen, zullen alle spelers worden gevaccineerd. De Spaanse bond had de regering weken voor het EK ook al gevraagd om de spelers en stafleden te vaccineren, maar de regering wilde voor de voetballers geen uitzondering maken. Dat leidde tot de nodige spanningen tussen bond en overheid na de positieve test van Busquets.

De Spaanse ploeg, die maandag in Sevilla tegen Zweden zijn eerste wedstrijd speelt, hoeft nog niet te vrezen voor uitsluiting van het EK. De UEFA laat de nationale overheden bepalen welke protocollen er moeten worden gevolgd bij een corona besmetting. In Spanje is het advies dat alle contacten van een positief getest persoon tien dagen in quarantaine gaan, maar het is geen verplichting.

Bondscoach Luis Enrique heeft tot zaterdagavond negen uur de tijd, 48 uur voor de wedstrijd, om zijn lijst met spelers bekendmaken. Voor die tijd moet dus een besluit worden genomen of hij Busquets en Diego Llorente thuis laat. Maar tot op de dag van de wedstrijd mag hij nog spelers vervangen die in het weekeinde alsnog positief blijken te zijn; die vervangingen zijn dan definitief voor de rest van het toernooi. Heeft een selectie minimaal dertien spelers beschikbaar, dan moet er worden gespeeld.

Een flinke tegenvaller voor de Spanjaarden, die worden gezien als 1 van de favorieten om het EK te winnen. Maar een verstoorde voorbereiding als dit, en eventueel een zwaar gehavende selectie, maakt dit het er allemaal niet makkelijker op. Het is nog afwachten hoe de situatie gaat uitlopen voor de Spanjaarden. Mochten Zweden, dat ook te kampen heeft met 2 besmettingen, of Spanje nou zondag niet naar Sevilla kunnen reizen vanwege meer besmettingen in de groep, dan kan de wedstrijd eventueel nog met maximaal 48 uur worden uitgesteld.