• /
  • Nieuws /
  • Sportsbook /
  • Premier League bepaalt startdatum seizoen 20/21 - De druk neemt toe om opnieuw te beginnen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Premier League bepaalt startdatum seizoen 20/21

Sportsbook
27 mei 2020
0

De Premier League zou naar verluidt de clubs vertellen dat het seizoen 2020/21 tijdens het weekend van 12 en 13 september begint. Door de startdatum voor volgend seizoen vast te leggen, wordt de lopende competitie nu onder druk gezet om de verbintenis na te komen om de resterende 92 wedstrijden te voltooien. Competitiefunctionarissen hebben aangetoond dat ze weinig geduld hebben voor aanhoudende vertragingen, maar er bestaat nog geen consensus over de herstart van het seizoen en de te volgen protocollen.

Bronnen hebben onthuld dat het onwaarschijnlijk is dat de competitie op 12 juni wordt hervat, zoals oorspronkelijk was bedoeld. Integendeel, op verzoek van zowel spelers als gezondheidsfunctionarissen, zal de hervatting minstens een week, zo niet twee weken, worden teruggeduwd, waardoor de nieuwe datum op 19 of 26 juni terechtkomt. De conditie van de spelers wordt genoemd als een primaire factor, omdat clubs ten minste drie weken full-contact competitieve training willen hebben voordat ze opnieuw in de competitie gaan spelen om blessures te voorkomen.

In de online verklaring van de Britse regering met betrekking tot fase twee van de herstart werd gesteld: "Training in nauw contact is vereist om wedstrijdformaties en -condities na te bootsen, zodat de sportspecifieke eisen aan lichaam, geest en zintuigen kunnen worden gesteld."

Terugkeren naar training was de bron van veel controverse, waarbij verschillende spelers weigerden deel te nemen, zoals bijvoorbeeld Chelsea-middenvelder N’Golo Kante. Het blijft onduidelijk hoe de competitie bepaalde situaties van positieve coronavirus-tests zal aanpakken. Het voorkomen van infectie en het beheren van de logistiek van zelfisolatie in het geval van positieve tests staan ​​voorop in de discussie over herstarts. Een maatregel die Liverpool al heeft geïmplementeerd, is de levering van voedsel aan spelers aan huis om ervoor te zorgen dat ze hun huis niet hoeven te verlaten en onnodig blootgesteld worden.

Als de wedstrijden eenmaal hervat zijn, is het de bedoeling om de herstart te beginnen met een derby tussen Manchester United en Tottenham Hotspur. Volgens de meest optimistische opvattingen zou het seizoen eind juli moeten zijn afgerond als alles volgens plan verloopt. Het beëindigen van de huidige wedstrijden zou essentieel zijn om ruimte te maken voor de voltooiing van de Champions League en Europa League voor concurrerende Engelse clubs. Hoewel er nog geen hervattingsdatum is vastgesteld, streeft de UEFA actief naar 26 en 29 augustus voor de finales.

Foto: nu.nl