Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wie is de nieuwe manager?

Sportsbook
7 oktober 2021
0

Ronald Koeman

Barcelona's tweede Champions League nederlaag op rij, tegen Benfica, heeft de club en manager Ronald Koeman nog dieper in de crisis doen belanden.

Na hun 3-0 nederlaag in Lissabon, is weer duidelijk dat de Champions League niet voor niets 's werelds meest prominente en competitieve clubtoernooi. Het is een zware opgave om resultaten te boeken, vraag maar aan rivalen Real Madrid, die een dag eerder waarschijnlijk een nog beschamendere nederlaag leden tegen het Moldavische Sheriff Tiraspol. Barcelona ging vervolgens op bezoek bij Atletico Madrid, waar hun manager geschorst was voor de wedstrijd, en waar ze het de tegenstander gemakkelijk maakten.

De cruciale vraag die we ons echter moeten stellen is of het terecht is dat Koeman onder de loep wordt genomen zoals nu het geval is.

Onder de gegeven omstandigheden zou het een beetje wreed zijn om de Nederlander de schuld te geven. Er zou enig besef moeten zijn van de zware strijd die de hoofdtrainer moet leveren. Koeman heeft volkomen gelijk als hij zegt dat het "geen zin" heeft om het huidige Barcelona te vergelijken met het Barcelona van de voorbije jaren. In feite leidt hij de club momenteel in een van de moeilijkste periodes ooit - als gevolg van hun immense financiële problemen, nog verergerd door het verlies van Lionel Messi.

Iets om mee te werken

Zelfs met alle stress rond de ploeg, staan ze slechts 5 punten achter op Real Madrid, de huidige koplopers. Hoewel ze in totaal 3 keer gelijk hebben gespeeld, zijn er toch een paar positieve punten om op voort te bouwen.

Zo presteert de Catalaanse verdediging redelijk goed met een gemiddelde van 1.03 tegendoelpunten verwacht per wedstrijd in La Liga dit jaar. Hoewel Barcelona al een paar keer als eerste tegen heeft gekregen, is zo'n statistiek prijzenswaardig voor een team met een constant roulerende achterhoede. De Uruguayaanse verdediger Araújo is zonder twijfel een van hun beste spelers geweest.

Barca's problemen met het creëren van kansen zijn verergerd, zoals voorzien in de afwezigheid van Messi, en ze hebben trieste statistieken van verwachte doelpunten buitenshuis. Thuis ligt het verwachte aantal doelpunten rond de 2,55 per wedstrijd.

Een ander veelbelovend punt is de terugkeer van Ansu Fati. Hoewel het onredelijk is om te verwachten dat één voetballer het gat van Messi kan opvullen, is Ansu Fati misschien wel de kandidaat die daar het dichtst bij komt. Hoewel de opmars van de jongeling werd belemmerd door een langdurige knieblessure, hebben we glimpsen van zijn kwaliteit gezien. Na een jaar afwezigheid scoorde Fati afgelopen weekend een prachtig doelpunt, na slechts 10 minuten tijdens zijn terugkeer tegen Levante.

Zijn statistieken zijn de moeite waard om naar te luisteren, met gemiddeld elke 140 minuten een doelpunt in La Liga en CL. Zijn schotconversie is ook opmerkelijk, hij scoorde 14 goals uit 62 schoten. Zijn uitbundigheid en optimisme zijn duidelijk, maar laten we eens kijken hoe dit de club dit seizoen kan helpen.

Claudio Ranieri

Ranieri's kansen om Premier League team Watford op te volgen zijn het grootst na het ontslag van Xisco Mumoz. De vorige baas van Chelsea en Leicester City is de 1/5 favoriet om de leiding te nemen bij Watford, nadat Mumoz de eerste PL manager werd die dit seizoen werd ontslagen. Hij had de club vorig seizoen terug in de Engelse topklasse gebracht, maar het bestuur heeft de recente resultaten onaanvaardbaar geacht, wijzend op een ondergang in een tijd waarin resultaten zichtbaar zouden moeten zijn.

Claudio Ranieri is volgens de geruchten in gesprek met Watford. Hij wordt bewonderd om zijn ambtstermijn bij Leicester City, waar hij de wereld versteld deed staan door de League-titel te winnen. De Italiaan zit momenteel zonder werk na zijn vertrek bij Sampdoria voor de zomer.

Andere potentiële opvolgers bij Watford zijn: Diego Martinez, Paulo Fonseca en Frank Lampard, onder anderen.