Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wie neemt de strafschoppen op het EK?

Sportsbook
11 juni 2021
0

De bookmakers pakken dit EK flink uit met een breed scala aan weddenschappen op specifieke spelers. Bij je zoektocht naar fraaie weddenschappen loont het dus de moeite om te weten wie per land de strafschoppen opeisen. Neem vooral een kijkje bij de Zwitsers en de Noord-Macedoniërs, waar twee verdedigers de penalty’s nemen!

Groep A

Italië

 1. Jorginho (middenvelder)
 2. Ciro Immobile (aanvaller)

Net als bij zijn club Chelsea is Jorginho ook bij zijn land doorgaans de aangewezen man om de strafschoppen te verzilveren. Als hij echter al is gewisseld of om wat voor reden dan ook niet op het veld staat, dan gaat Ciro Immobile meestal achter de bal staan.

Turkije

 1. Burak Yilmaz (aanvaller)

Zwitserland

 1. Ricardo Rodriguez (verdediger)

Wales

 1. Gareth Bale (aanvaller)
 2. Aaron Ramsey (middenvelder)

Gareth Bale is de overduidelijke nummer een in de pikorde van Wales. Mocht hij echter niet op het veld staan, dan neemt Aaron Ramsey de strafschoppen voor zijn rekening.

Groep B

België

 1. Eden Hazard (middenvelder)
 2. Romelu Lukaku (aanvaller)

Bij de Belgen is geen overduidelijke nummer één qua strafschoppen. Romelu Lukaku nam weliswaar de laatste drie Belgische strafschoppen, maar toen stond Eden Hazard niet binnen de lijnen. De laatste keer dat De Rode Duivels een penalty kregen en zij allebei op het veld stonden, eiste Hazard de bal op. Dat was echter al meer dan een jaar geleden.

Denemarken

 1. Christian Eriksen (middenvelder)

Rusland

 1. Artem Dzyuba (aanvaller)

Finland

 1. Teemu Pukki (aanvaller) 

Groep C

Nederland

 1. Memphis Depay (aanvaller)

Oekraïne

 1. Andriy Yarmolenko (middenvelder)
 2. Ruslan Malinovskyi (middenvelder)

Oekraïne heeft geen vaste strafschoppennemer. Zowel Andriy Yarmolenko als Ruslan Malinovskyi wisselen elkaar regelmatig af, zelfs als zij allebei binnen de lijnen staan. Yarmolenko nam de laatste penalty, maar miste.

Oostenrijk

 1. Marko Arnautovic (aanvaller)
 2. Marcel Sabitzer (middenvelder)

Noord-Macedonië

 1. Ezgjan Alioski (verdediger)

Ezgjan Alioski moest de strafschoppen tot voor kort delen met Ilja Nestorovski, maar laatstgenoemde zit niet in de EK-selectie van Noord-Macedonië.

Groep D

Engeland

 1. Harry Kane (aanvaller)

Kroatië

 1. Luka Modric (middenvelder)

Tsjechië

 1. Vladimir Darida (middenvelder)
 2. Patrick Schick (aanvaller)

Vladimir Darida en Patrick Schick wisselen elkaar regelmatig af als strafschoppennemer namens de Tsjechen.

Schotland

 1. Ryan Christie (middenvelder)
 2. John McGinn (middenvelder)

Groep E

Spanje

 1. Alvaro Morata (aanvaller)
 2. Gerard Moreno (aanvaller)

Dit is een lastige. Sergio Ramos benutte de afgelopen jaren talloze strafschoppen namens club en land, maar de verdediger schittert deze zomer in afwezigheid. Alvaro Morata mocht ooit al eens een strafschop nemen in het shirt van Spanje, al was dat meer een cadeautje van Ramos. Het zou dus best kunnen dat Gerard Moreno toch de voorkeur krijgt. Hij heeft een topseizoen achter de rug en wist in zijn carrière twintig van de 24 strafschoppen te benutten.

Zweden

 1. Sebastian Larsson (middenvelder)
 2. Andreas Granqvist (verdediger)

Voormalig FC Groningen-verdediger was jarenlang de vaste strafschoppennemer bij Zweden, maar sinds een misser in 2019 is Sebastian Larsson de eerste keus.

Polen

 1. Robert Lewandowski (aanvaller)

Slowakije

 1. Marek Hamsik (middenvelder)
 2. Jan Gregus (middenvelder)

Dit is misschien wel het lastigste land om te voorspellen, omdat Slowakije de afgelopen jaren nauwelijks in-game strafschoppen heeft gekregen. Jan Gregus nam de laatste penalty, maar Marek Hamsik stond op dat moment niet op het veld. Hamsik is natuurlijk nog steeds de grote man bij de Slowaken, dus het zou goed kunnen dat hij bij een strafschop op het EK zijn verantwoordelijkheid zal nemen.

Groep F

Frankrijk

 1. Karim Benzema (aanvaller)
 2. Kylian Mbappé (aanvaller)
 3. Antoine Griezmann (aanvaller)
 4. Olivier Giroud (aanvaller)

Het is zeer onduidelijk wie namens Frankrijk de strafschoppen zal nemen. Karim Benzema nam de meest recente penalty, maar miste. Ook Kylian Mbappé en Antoine Griezmann hebben enkele strafschoppen om zeep geholpen. Olivier Giroud schoot bijna alles binnen, maar is lang niet altijd verzekerd van een basisplaats.

Duitsland

 1. Ilkay Gündogan (middenveld)
 2. Toni Kroos (middenveld)

Ook bij de Duitsers heerst veel onzekerheid over wie de strafschoppen op zal eisen. Onze oosterburen kregen de afgelopen drie jaar vier strafschoppen. Ilkay Gündogan en Toni Kroos namen er ieder twee, en maakten daarbij geen fouten. Gundogan nam weliswaar de meest recente penalty, al zegt dat in dit geval weinig.

Portugal

 1. Cristiano Ronaldo (aanvaller)

Hongarije

 1. Adam Szalai (aanvaller)
 2. Nemanja Nikolic (aanvaller)
 3. Roland Sallai (aanvaller)

Over de mogelijke strafschoppennemer van Hongarije valt eigenlijk geen zinnig woord te zeggen. Het land kreeg in de afgelopen zeven jaar slechts drie strafschoppen. Die vielen nota bene allemaal in dezelfde wedstrijd, en werden genomen door drie verschillende spelers. Aanvoerder Adam Szalai nam en benutte echter de eerste penalty bij een 0-0 stand, en lijkt dus de eerste keus.