Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wie wordt de verrassing van het EK?

Sportsbook
14 juni 2021
0

Afgelopen vrijdag begon het EK dan eindelijk en het werd meteen duidelijk hoe de landen die al hebben gespeeld, ervoor staan in dit toernooi. 

Turkije - Italië & Denemarken - Finland

Italië speelde thuis in Rome tegen Turkije. Ondanks de verwachtingen dat de wedstrijd nog wel spannend kon worden, was de uitslag vrij duidelijk: 3-0. Turkije werd weggespeeld door de Italiaanse ploeg, terwijl de Turken juist werden gezien als één van de mogelijke verrassingen op dit toernooi. Ook outsider Denemarken kreeg een harde klap te verduren. Sterspeler Christian Eriksen zakte tijdens de wedstrijd ineens in elkaar, mogelijk door een hartstilstand. Na een minutenlange poging om hem te reanimeren, werd hij uiteindelijk vervoerd naar het ziekenhuis. De Denen besloten wel om door te spelen, maar verloren uiteindelijk verrassend van Finland met 0-1. 

Engeland - Kroatië & Nederland - Oekraïne

Finalist van het WK 2018, Kroatië, verloor ook de eerste groepswedstrijd. De Kroaten verloren weliswaar van een sterk Engeland, die als één van de favorieten worden gezien, maar het spel van de Kroaten kwam niet in de buurt met het spel van 3 jaar geleden waarmee ze de finale wisten te bereiken. Tijdens de wedstrijd Oekraïne - Nederland, wist Oekraïne na een 2-0 achterstand terug te komen tot een 2-2. Maar de Nederlanders wisten in de slotfase toch de wedstrijd over de streep te trekken en wonnen met 3-2. 

Underdogs

De zogenaamde underdogs hebben het vooralsnog erg lastig op dit EK. Natuurlijk, het is vroeg oordelen na slechts 1 wedstrijd in de groepsfase, maar de verwachtingen vallen vooralsnog tegen. Landen als Denemarken, Kroatië, Turkije en Zwitserland wisten niet de eerste wedstrijd van het toernooi te winnen. Daarnaast was het spel van de ploegen ook dermate slecht, dat er langzamerhand al wat paniek is ontstaan. Want om verder te komen in het toernooi, moet de volgende wedstrijd toch echt gewonnen worden. De toplanden deden vooral wat er van ze verwacht werd. België, Nederland en Italië wisten hun wedstrijden te winnen, om de weg naar groepswinnaar van de poule in te slaan. Dit is erg belangrijk voor de ploegen, want hiermee ontloop je hoogstwaarschijnlijk de topploegen in de achtste finale. 

De grote vraag is dan ook vooral nu wat de underdogs van dit toernooi gaan bereiken dit toernooi. Ze moeten snel de draad weer oppakken, anders kan het toernooi wel heel snel afgelopen zijn. En wie weet krijgen we wel andere verrassingen waar niemand op had gerekend. Het is nog vroeg in het toernooi, maar een eerste wedstrijd winnen in de poule is erg belangrijk. Het is dan nog maar de vraag hoe de underdogs zich gaan herpakken na de eerste klap.