Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Cashback bonus verleden tijd

Cashback bonus verleden tijd

Wetgeving
28 November 2022
1

Cashback bonus verboden

In een brief aan alle vergunninghouders heeft de Kansspelautoriteit (KSA) laten weten dat de cashback bonussen verboden gaan worden. De operators moeten uiterlijk 5 december 2022 - wanneer nodig - hun cashback bonussen verwijderd hebben.

Het probleem van cashback bonussen zou zijn dat dat dit een vorm van reclame dat is strijd is met de wet. Artikel 4a, lid 2 van de Wet op Kansspelen zegt hier namelijk het volgende over:

"De houders van vergunningen op grond van deze wet geven op zorgvuldige en evenwichtige wijze vorm aan wervings- en reclameactiviteiten waarbij in het bijzonder wordt gewaakt tegen onmatige deelneming. Bij wervings- en reclameactiviteiten voor kansspelen maakt een houder van een vergunning in ieder geval geen gebruik van persoonsgegevens die hij heeft verwerkt in het kader van deelname van die personen aan een ander kansspel als bedoeld in deze wet.”

Cashback bonus werkt stimulerend

Het aanbieden van een cashback bonus geeft een stimulerende werking. Spelers krijgen namelijk een deel van hun verlies terug waardoor mensen meer risico willen nemen. Naast de cashback bonus bestaan er ook andere bonussen. Deze worden niet verboden en zijn nog steeds te gebruiken voor operators. Denk hierbij aan welkomstbonussen, stortingsbonussen en promoties.

Bookmaker bonussen

Bron: KSA