Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Cruks meldt ruim 20.000 registraties sinds 1 oktober

Cruks meldt ruim 20.000 registraties sinds 1 oktober

Wetgeving
1 augustus 2022
1

Cruks meldt ruim 20.000 aanmeldingen

Sinds 1 oktober 2021 is het mogelijk om legaal online weddenschappen af te sluiten. De Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA) heeft aan deze legalisering veel eisen verbonden. Zo worden spelers beter in de gaten gehouden en is het mogelijk om financiële limieten in te stellen. Het Centraal Register Uitsluiting Kansspelen (CRUKS) heeft bekendgemaakt dat er sinds 1 oktober meer dan 20.000 mensen een gokpauze hebben aangevraagd.

Ondanks dat er veel wordt gewaarschuwd over het risico van gokken, zijn spelers zelf nog altijd verantwoordelijk voor hun gokgedrag. Een speler kan zichzelf bij een operator (voor een bepaalde tijd) uitsluiten wanneer hij of zij zichzelf wilt beschermen. Het account wordt dan gesloten voor de door de speler gekozen tijd. Het is ook mogelijk om uitsluiting aan te vragen bij het Cruks. Hiermee wordt een speler niet bij een specifieke operator uitgesloten, maar voor alle aanbieders in online kansspelen. 

Registreren bij het Cruks

Cruks doet er alles aan om gokverslaving tegen te gaan en bij gokproblemen kan een speler dus terecht bij deze instantie. Er zijn twee manieren hoe spelers zich kunnen registreren bij het Cruks. 

Ten eerste kan het door spelers zelf aangevraagd worden uit zelfbescherming. Spelers zijn hierdoor minimaal zes maanden uitgesloten voor online kansspelen. Ook kunnen familieleden of vrienden iemand aanmelden bij het Cruks wanneer er vermoed wordt dat deze persoon verslaafd is aan online gokken. De KSA start vervolgens een procedure om te bepalen of deze aanmelding terecht is. 

Verantwoord spelen

Gokken is nooit zonder risico’s. Speel daarom bewust en alleen met geld dat je kunt missen. Meer weten over verantwoord spelen? Bekijk ons artikel met tips voor verantwoord speelgedrag.

Bron: Kansspelautoriteit