Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Deens parlement overweegt een inschrijfbonus limiet

Wetgeving
25 april 2018
0

Vier van de dertien politieke partijen in Denemarken staan achter het idee van de sociaal democraten om een limiet op bonussen in te voeren. Deense politici hebben een plan geïntroduceerd om een limiet van 1000 kronen (€135) in te voeren op inschrijfbonussen bij bookmakers. Deze maatregel zou het gokprobleem in het land tegen moeten gaan.

Minister president Jesper Petersen vertelde aan de Deense omroep ‘DR’ dat hoge bonussen wedders stimuleert om met veel geld te gaan spelen. Petersen wees ook naar de reclames op televisie waarbij bookmakers hoge bonussen beloven, dit zou volgens hem het gokprobleem in het land vergroten.

Het idee voor de limiet op bonussen zal de komende weken besproken worden in het parlement. Vier van de dertien partijen hebben al aangegeven achter de maatregel te staan, waaronder de sociaal democraten en de ‘conservative people’. De Socialist People’s Party stelt voor om alle bonussen te stoppen. Volgens hen richten de bonussen zich vooral op de meest kwetsbare groepen.

Een woordvoerder van staats-bedrijf Danske Spil vertelde aan EGR dat ze achter het idee van een limiet op bonussen staan: “Sinds onderzoek heeft aangetoond dat grote bonussen negatief bijdragen aan het gokprobleem pleiten wij al voor een limiet op bonussen.”

Cijfers van de Deense toezichthouder ‘Spillemyndigheden’, lieten zien dat het National Self Exclusion register ‘Rofus’ (een register waarbij je jezelf in kan schrijven, zodat je niet meer online kan wedden), 46% meer inschrijvingen had dan het jaar ervoor. Gemiddeld schrijven maandelijks 338 mensen zich in bij dit register.