Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Facebook en de UK Gambling Commission gaan samenwerken

Wetgeving
29 September 2020
0

De UK Gambling Commission wil nieuwe richtlijnen voor het adverteren op Facebook volgens het SBC News en legt steeds meer druk op bookmakers die op social media willen adverteren. Dit zal volgens de UKGC een stap zijn in de goede richting, omdat dit ervoor zorgt dat consumenten beschermd worden tegen schadelijke reclame.

De richtlijnen zijn gericht op het beperken van het aantal wedgerelateerde advertenties die mensen zien. Het zijn onder andere richtlijnen waarmee consumenten zelf aan kunnen geven hoe vaak ze blootgesteld willen worden aan dergelijke advertenties op Facebook. 

Mensen die verslavingsgevoelig zijn voor online wedden en minderjarigen zijn de prioriteit van deze nieuwe richtlijnen. De nieuwe richtlijnen zullen ervoor zorgen dat het mogeljk is voor deze mensen om advertenties op hun nieuwsfeed te verbergen of beperken. 

Verdere mogelijkheden om je eigen advertentiedata te beheren dragen bij aan het gebruiksgemak en de zelfuitsluiting van wedgerelateerde media. De druk van de adverteerders wordt nu overgedragen op de consument.

Deze samenwerking betreft de UK Gambling Commission en het is nog niet duidelijk of de Kansspelautoriteit dezelfde aanpak gaat hanteren. Het is aannemelijk dat ze deze nieuwe richtlijnen en de resultaten goed in de gaten houden, zodat ze eventueel een deel of de gehele aanpak kunnen overnemen voor de aangepaste Wet op Kansspelen.