Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

KSA gaat nauw samenwerken met de Britse Kansspelautoriteit

Wetgeving
18 mei 2021
0

De Nederlandse toezichthouder Kansspelautoriteit (KSA) is tot een overeenstemming gekomen samen met de Britse Gambling Commission (BGO), met als doel de samenwerking tussen beide organisaties te versterken. De overeenstemming maakt het mogelijk om informatie uit te wisselen en nauwer samen te werken, waarbij de nadruk ligt op online kansspelen en de regelgeving hiervan.

Zo zullen de KSA en de BGO onder meer samenwerken om spelers te beschermen tegen gokgerelateerde schade en om de criminaliteit zoals het witwassen van geld en de financiering van terrorisme te voorkomen. "Het MoU vormt een goede basis voor het delen van kennis, samenwerking en een soepele uitwisseling van informatie", aldus KSA-voorzitter René Jansen. "Ook wordt een duidelijk signaal afgegeven aan aanbieders van kansspelen dat er op internationaal niveau wordt samengewerkt. Online kansspelen bewegen zich over grenzen heen. Daarom is het belangrijk dat toezichthouders samenwerken."

De overeenkomst komt eraan voordat Nederland, per 1 oktober 2021, het nieuwe wetsvoorstel instelt wat het mogelijk maakt om legaal online te wedden. 

De Wet Kansspelen op Afstand (KOA) is op 1 april van dit jaar in werking getreden en de KSA is begonnen met het vergunningsproces voor bookmakers die het legale wedden in het land willen aanbieden, waar een aantal strikte regels voor zijn. De KSA had reeds verklaard dat zij verwacht ongeveer 35 vergunningen te zullen afgeven. 

De markt zal pas op 1 oktober worden opengesteld en bookmakers die een vergunning hebben gekregen, kunnen pas vanaf die datum in Nederland beginnen met igaming.

De Wet kansspelen op afstand zou oorspronkelijk op 1 juli vorig jaar in werking treden, maar werd driemaal uitgesteld en gaat nu van kracht per 1 oktober 2021. Door de deal tussen de KSA en de BGO wordt de veiligheid voor de spelers beter gewaarborgd, waardoor spelers zich hier minder zorgen om hoeven te maken.