Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Rondspelen bonus onder vuur

Wetgeving
24 november 2017
0

De Competition and Markets Authority (CMA) heeft deze week kenbaar gemaakt scherper te gaan letten op de rondspeelvoorwaarden van bonussen. De Britse belangenbehartiger van de consument gaf tijdens een bijeenkomst in Birmingham aan dat bookmakers en online casino's middels lastige voorwaarden de consument geld afhandig maken. Volgens het CMA moet hier verandering in komen. 

Hoofdonderzoeker naar het bonussysteem, George Lusty, merkte op dat veel bookmakers de consument het gehele gestorte bedrag en het bonusbedrag laten rondspelen, alvorens ze het kunnen uitbetalen. Lusty is van mening dat het fair zou zijn dat de speler alleen het bonusbedrag hoeft rond te spelen.  Het CMA is van mening dat het simpelweg oneerlijk is dat de speler beperkt wordt in het uitbetalen van (bonus)bedragen. Het instituut ziet het liefste dat de onmogelijke rondspeelvoorwaarden verboden worden. 

Een andere belangrijke peiler van Lusty ligt op het gebied van het vastleggen van voorwaarden. Tot op de dag van vandaag hebben bookmakers het recht om voorwaarden te allen tijde te veranderen. Volgens Lusty is het oneerlijk dat de exploitanten nadat de consument akkoord gegaan is met bepaalde voorwaarden, deze tijdens het spelen nog kunnen veranderen. 

Sarah Harrison, SEO van het CMA, vindt het belangrijk dat eerlijkheid en betrouwbaarheid weer hoog in het vaandel komt te staan. 'Transparantie is essentieel en onredelijk gedrag wordt door ons, onze partnerorganisaties en zeker door de consument niet geaccepteerd', aldus Harrison.