Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Update: wet Kansspelen op afstand loopt nieuwe vertraging op

Wetgeving
25 november 2019
0

Hoewel toenmalig Staatsecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven begin 2012 de eerste pogingen deed om online wedden in Nederland te legaliseren, spreken we bijna acht jaar later nog altijd over een gesloten markt. De voortekenen zijn goed, de Eerste Kamer is inmiddels akkoord met de nieuwe wet en ook de bookmakers lopen opzichtig warm voor een grote verandering op het gebied van kanspelen op afstand. Toch wordt het geduld van de bookmaker en speler opnieuw op de proef gesteld. De regulering vindt niet plaats op de eerder gestelde datum 1 januari 2021, maar is verplaatst naar juli dat jaar.

De vertraging komt volgens de voorzitter van de Kansspelautoriteit René Janssen doordat de overheid meer tijd nodig heeft om de secundaire wetgeving te organiseren. Onder de secundaire wetgeving verstaan we alle wetten en plichten die aan de algehele wet Kansspelen of afstand hangen.

Denk hierbij aan de regelgeving omtrent persoonsgegevens en de verificatie van leeftijden. Zo heeft de KSA aangegeven dat er behoefte is aan functionele verificatiesoftware. Dit komt voort uit een onderzoek uit 2017, waaruit bleek dat minderjarigen in Nederland gemakkelijk online konden wedden.

Ook zijn er ontwikkelingen omtrent de reclameuitingen die bookmakers wel en niet mogen gebruiken. Zo wordt er vooralsnog nog geen verbod op adverteren opgelegd, waardoor bookmakers na de regulering meer vrijheid genieten op het gebied van reclamevoering.