Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Verdere inperkingen online gokbedrijven 

Verdere inperkingen online gokbedrijven 

Wetgeving
14 juli 2022
1

Inperkingen gokbedrijven

Het kabinet heeft weer nieuwe maatregelen aangekondigd wat betreft sponsoring van online gokbedrijven. Nederlandse sportclubs mogen vanaf 2025 namelijk geen gokbedrijven meer sponsoren. Eerder sloot Ajax al een grote sponsordeal met Unibet af en ook andere Eredivisieclubs hebben inmiddels sponsordeals met bookmakers. Met dit besluit gaat een wens uit de Tweede Kamer in vervulling.

Sinds de opening van de gokmarkt op 1 oktober 2021 is er veel te doen geweest over gokreclames en alle bijkomende marketinguitingen. Kwetsbare groepen zouden te weinig beschermd worden en jong publiek werd te veel aangesproken. Onlangs werden rolmodellen al uit gokreclames verbannen en met deze nieuwe wet worden gokaanbieders nog meer teruggedrongen.

De sportwereld heeft tijd nodig

Sinds 1 oktober zijn al meerdere keren nieuwe regels ingevoerd die ervoor zorgen dat online gokbedrijven zich moeten aanpassen. Ook voor Nederlandse sportclubs is het een groot probleem. Er vallen grote sponsorinkomsten weg en clubs kunnen deze niet makkelijk opvangen. Dat is de reden dat de nieuwe maatregel pas vanaf 2025 zal ingaan. Minister Weerwind wil de sportwereld tijd geven om zich aan te passen op de nieuwe situatie.

Reactie van de KNVB

De KNVB betreurt de vergaande financiële gevolgen voor Eredivisieclubs. De effecten van de coronacrisis zijn nog sterk voelbaar en de volgende klap wordt weer uitgedeeld. De KNVB heeft aangegeven samen met de voetbalsector te gaan kijken naar een passende reactie op de nieuwe wetgeving.