Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorbeschouwing: Jose de Sousa - Peter Wright (PDC Premier League)

Door
Avatar donnynedved
Avatar donnynedved
donnynedved 1476 voorbeschouwingen
Gepubliceerd 22-04-2021 09:49
Aangepast op 02-08-2022 11:50
Jose De Sousa en Peter Wright hebben vorig jaar een aantal spannende wedstrijden tegen elkaar gespeeld. Zo won Wright met 10-8 op de World Matchplay en won Wright later dat jaar ook met 8-7 in de finale van een Players Championship van de Portugees. Kan De Sousa revanche nemen in hun eerste ontmoeting in de Premier League?

Einde aan winstreeks

Jose De Sousa is debutant in deze Premier League en startte scorend sterk als vanouds, dat leverde hem echter nog geen punten op. Zo gooide hij tegen Jonny Clayton een gemiddelde van ruim 108 per beurt, maar werd hij afgetroefd op de finishes waar Clayton 77% raakgooide en de Portugees zelf slechts 30%.


Na twee gelijke spelen en twee nederlagen in de eerste vier wedstrijden leek hij zich klaar te moeten maken voor een degradatiestrijd maar vervolgens won Jose drie keer op rij. Daar zat een knappe overwinning op de huidige koploper Dimitri van den Bergh bij, maar ook een overwinning op UK Open-winnaar James Wade. Als laatste won hij van teamgenoot Glen Durrant, hij had het zichtbaar moeilijk met de aftakeling in het spel van de titelverdediger en werkte daardoor niet echt aan zijn legsaldo, De Sousa verloor als enige vier legs van Durrant dit toernooi. Gisteren kwam aan de winstreeks een einde, Michael van Gerwen was vooral op de 180ers in bloedvorm voor zijn doen en won met 7-4.


Zeer wisselvallig

Peter Wright staat momenteel net als De Sousa op acht punten, alleen is het bij hem elke dag maar de vraag wat je te zien krijgt. Natuurlijk is hij als vanouds weer pijlen aan het wisselen, zo speelt hij de enige dag met pijlen die nog na-veren als ze in het bord terecht komen en wisselt hij die af met zijn WK-pijlen. Hij boekte onder andere een 7-4 zege op Gary Anderson en een 7-5 zege op Rob Cross, aan de andere kant verloor hij met 7-2 van Michael van Gerwen en met 7-3 van Nathan Aspinall. Deze week startte hij met nederlagen op Aspinall en Wade, aan die reeks kon hij gisteren simpel een einde brengen met een 7-1 overwinning op de al gedegradeerde Glen Durrant.


Voorspelling van onze expert "De Sousa sterk op de 180s"

Bij de bookmakers worden de kansen van beide mannen ongeveer gelijkwaardig ingeschat en het zal heel erg van de vorm van de dag van Wright liggen hoe deze partij zal verlopen. Bij De Sousa lijkt dit beter te voorspellen en daarom gebruik ik zijn sterkste wapen in een combi. In de drie eerste wedstrijden gooide hij 4, 3 en 2 maximale scores, sindsdien gooide hij er 11, 6, 5, 5 en 7 per wedstrijd.


Dimitri van den Bergh over 2.5 180s @ 1.28

Jose De Sousa over 3.5 180s @ 1.45

Samen @1.86 (Betsson,Medium)