Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op corners

Heel wat spelers wedden graag op corners bij voetbal wedstrijden. Dit komt omdat wedden op corners vaak onderhevig is aan flinke schommelingen. Zeker bij live weddenschappen kunnen hier flinke winsten worden behaald. Sinds oktober 2021 kan er in Nederland niet meer gewed worden op hoekschoppen.

Waar kan ik wedden op corners?

Kortweg: je kan nergens meer wedden op corners. Op 1 oktober 2021 is in Nederland nieuwe wetgeving rondom online wedden ingegaan. Om matchfixing tegen te gaan, is het wedden op corners niet meer toegestaan. Dit geldt voor alle vergunninghouders van de KSA. De enige mogelijkheid om corner bets te plaatsen, is via een buitenlands adres. De volgende bookmakers beschikken over een geldige Nederlandse licentie:

Alternatief voor corner weddenschappen

Naast corner weddenschappen, zijn er nog meer wedtypes verboden door de KSA. Denk aan weddenschappen met kaarten, overtredingen of inworpen. Dit zijn net als hoekschoppen vaak lastig te voorspelling dode spelmomenten. Daardoor zijn er geen echte alternatieven voor corner weddenschappen meer. 

Op Voetbalwedden.net kunnen er nog wel wedtips voor corner weddenschappen geplaatst worden. Daarmee kan je meespelen in onze tipcompetities. Meedoen is gratis en bij winst maak je kans op leuke prijzen. Wat is de tactiek bij het wedden op corners?

Wedtips voor wedden op corners

Corner bets worden meestal als over/under weddenschappen aangeboden. Hierop kun je dan wedden of het aantal hoger of lager zal zijn. Ook zijn er een aantal variaties mogelijk, zoals meeste corners per team of per helft. Om succesvol te zijn is het belangrijk in te schatten wat de tactiek of het wedstrijdplan van de teams is.

Voordat we beginnen met het inzetten op hoekschoppen, is het belangrijk dat we beide ploegen door en door kennen. Het gaat hier niet zozeer om recentelijke resultaten, maar voornamelijk om de manier waarop de elftallen spelen. 

Ligt de kracht van de thuisclub op het middenveld? Of laten zij zich graag inzakken om de tegenstander het spel te laten bepalen? Gokken ze op standaardsituaties, of probeert het juist zo lang mogelijk de bal in het spel te houden? En wordt er gespeeld met klassieke vleugelspelers, of houden ze graag het centrum bezet?

Odds voor wedden op corners

Wedden op corners was vaak interessanter qua odds dan andere type weddenschappen. Corners zijn vaak onberekenbaar en niet altijd evenredig met het spelverloop. Hierdoor krijg je soms onterecht hoge odds voorgeschoteld.

Het gros van de bookmakers laat live statistieken tijdens wedstrijden zien. Dit maakt het makkelijk om voor alle wedstrijden het aantal corners te volgen. Live wedden op corners wordt hierdoor een stuk interessanter.

 

Corners

Barcelona is het voorbeeld van een ploeg die nooit voor een corner gaat

Laten we er eens een team bij pakken dat iedereen kent: FC Barcelona. De Catalanen hebben zich in het verleden vaak genoeg een goudmijntje getoond. We konden een leuk zakcentje te verdienen door tegen hen in te zetten wat betreft het aantal corners. Dat klinkt misschien wat vreemd in de oren. FC Barcelona is immers de uitvinder van het tiki-taka en probeert met verzorgd positiespel, een enorm hoog percentage balbezit en natuurlijk prachtige goals de tegenstander haar wil op te leggen.

Maar ze proberen ook zo lang mogelijk de bal in het spel te houden. Zo zou Messi nooit naar een goedkope corner gezocht hebben. Als de Argentijnse voetbalkoning zich onverhoopt vast liep, dan speelde hij de bal gewoon terug naar een medespeler. Dergelijke informatie is cruciaal in de zoektocht naar value op de hoekschoppen weddenschappen.

Most corners: let op teams die spelen op balbezit

Dit lijkt een simpele markt, maar het kan best lastig zijn om deze op waarde te schatten. Het lijkt zo makkelijk om te stellen dat Arsenal voor eigen publiek tegen Southampton de meeste corners zal krijgen.

Arsenal won in het seizoen 2013/2014 eenvoudig met 2-0 en raakte ook nog eens tweemaal het houtwerk, maar wat betreft het aantal hoekschoppen verloren The Gunners met 5-6. In dat seizoen voerden ze ook nog eens lange tijd de Engelse ranglijst aan, maar kwamen ze wat hoekschoppen betreft niet verder dan de middenmoot. Dit is volledig toe te schrijven aan de tactiek die de Londenaren destijds hanteerden. Net als Barcelona gaven ze de voorkeur aan balbezit in plaats van standaardsituaties. 

Corner handicaps: vooral de "plus kant" is interessant

Bookmakers bieden soms een corner handicap aan, vergelijkbaar met de handicaps die we vaak zien in andere sporten zoals basketbal. Vooral aan de pluskant is vaak aardig value te vinden.

We gaan dan op zoek naar teams die qua match odds underdogs zijn, maar graag aanvallen en hun hand niet omdraaien voor een goedkope corner. In het seizoen 2013/2014 was Valenciennes degradatiekandidaat in de Franse Ligue 1, maar was het qua corners hoogvlieger. 

De roodhemden konden geen potten breken en degradeerden uiteindelijk kansloos, maar kreeg de meeste corners van alle ploegen in de Franse competitie dat seizoen. Valenciennes was dus vaak een goede optie aan de pluskant van de corner handicap markten.

Over / Under Corners: het totaal aantal corners in een wedstrijd

We kunnen ook het totaal aantal hoekschoppen in een wedstrijd voorspellen. Ook hier is het belangrijk dat we beide teams en de wedstrijd in zijn geheel goed kunnen lezen. Ook in het seizoen 2013/2014 ging FC Barcelona in de groepsfase op bezoek bij Celtic. We zouden verwachten dat de Schotten zich ingraven en het balbezit aan de Catalanen zouden laten. 

Maar als we even onze eerdere bewering over FC Barcelona weer naar boven halen, dan is het niet zo vreemd dat de Spanjaarden grossierden in balbezit (82% op het hoogste niveau is echt extreem), maar in de totale wedstrijd vielen er maar acht corners. De 'Asian Line' stond destijds op 12.5 hoekschoppen, dus de under werd ruimschoots behaald.

Race to 3/5/7/9 corners: welke ploeg krijgt als eerste x-hoekschoppen

Een eervolle vermelding is er voor de race to ... corners weddenschappen. Dit zijn weddenschappen waarbij we voorspellen welke ploeg als eerste een x-aantal corners krijgt. Meestal zijn dit aantallen als 3/5/7/9. 

Dit is interessant in wedstrijden waarvan we verwachten dat een underdog uit de startblokken schiet. Vaak gebeurt dit in wedstrijden waarin de underdog thuis speelt, en direct na de eerste minuut meteen even van zich af wil bijten om te laten zien dat er niet met ze gesold kan worden. 

Live wedden op corners 

Voorheen was het live wedden op corners een onderdeel van veel wed strategieën. Hier is het belangrijk om meer naar wedstrijdverloop te kijken dan naar de speelstijl. Stel Atletico Madrid staat in de 40e minuut 2-0 voor. Dan is de kans groot dat ze de wedstrijd rustig uit gaan voetballen. Doordat Atletico minder zal gaan aanvallen zullen ze naar alle waarschijnlijkheid dus ook minder corners gaan krijgen.