Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op paarden

Wil je wedden op paarden en zoek je informatie? Op Voetbalwedden.net vind je alles rondom paardenraces en weddenschappen. Zo kan jij gemakkelijk winstgevende weddenschappen plaatsen.

Bookmakers voor wedden op paarden

Met name de Engelse bookmakers bieden veel weddenschappen aan voor paardenraces. Een van de bekendste in Nederland is Runnerz.nl. Het is namelijk een gokkantoor dat zich enkel en alleen richt op paardenrennen. Paardenrennen is vooral populair in Engeland net zoals sporten als cricket en rugby

Uiteraard beschikt Runnerz over een officiële licentie van de Nederlandse kansspelcommissie. Dit betekent dat je hier ten alle tijden terecht kan voor het legaal wedden op paardenraces. Daarnaast is er ook bij William Hill en Exchanges de mogelijkheid om een bet te plaatsen op paardenrennen. 

Odds voor paardenraces

Het voorspellen van paardenraces is iets geheel iets anders dan het wedden op voetbal. Bij een weddenschap plaatsen op voetbal, is er meer regelmaat. In vijftig tot zestig procent van de gevallen sluit je een bet winnend af, dit is niet het geval bij paardenraces. 

Hier zijn de noteringen vaak een stuk hoger, aangezien de kans op winnen ook een stuk kleiner is. Dit betekent dat het aannemelijk is dat je een hele reeks aan weddenschappen verliest. Echter zodra een bet goed verloopt zijn de verdiensten ook aanzienlijk hoog. 

Wedtips & voorspellingen

Met wedtips & voorspellingen kan je goed geïnformeerd een weddenschap plaatsen. Het is erg waardevol om op voorhand te weten welk paard in vorm is. Voetbalwedden.net schrijft dagelijks voorspellingen voor elke sport. Daarnaast hebben wij een community van 45.000 leden die dagelijkse wedtips plaatst. 

Hoe werkt het wedden op paarden?

Er zijn veel verschillende opties voor het inzetten op paarden. De meest voorkomende is geld inzetten op het paard dat als eerste over de finish komt. Het voordeel is dat je alleen maar hoeft te richten wie er als eerst over de streep komt. 

Een andere mogelijkheid is ‘plaats’, hier zeg je dat een paard bij de eerste 3 eindigt van de race. Hier zijn de noteringen wel vaker, want de kans op een juiste voorspelling is namelijk groter. Verder bestaat ook de ‘duo’ of ‘trio’ wed optie, hier voorspel je wie er 1e en tweede wordt of wie er 1e, 2e of 3e wordt. Dit is wel een stuk risicovoller dan de eerder genoemde mogelijkheden, maar dit uit zich wel weer in een stuk hogere odds

Bankroll management is bij het wedden op paarden misschien nog wel belangrijker dan bij andersoortige weddenschappen. Als je doorgaans op voetbal wedt, ben je het min of meer gewend om regelmatig - misschien in vijftig of zestig procent van de gevallen - een bet winnend af te sluiten. 

Bij paardenraces zijn de odds echter vaak veel hoger, gezien de kleinere kans om te winnen. In de praktijk zul je dan ook veel meer verliezen dan winnen, maar de paarden die als eerste over de finish voor je komen, leveren direct een forse winst op. Het is van belang om niet te gaan stressen als de zeges voor een langere periode uitblijven. Het risico is dat je bankroll dan te snel opraakt, en niet genoeg kunt inzetten op een winnend paard. Veel tipgevers werken met een puntensysteem. Voor een paard met veel value, of waar zij domweg veel vertrouwen in hebben, gaan ze voor een grote stake.

Wedden op paarden

Achtergrond van het wedden op paarden

Wereldwijd worden er veel weddenschappen afgesloten op het gebied van paardenraces. Dit is in Nederland echter nog niet erg populair maar in landen als Engeland, is de markt voor dit soort weddenschappen groot. 

Inzetten op paarden is al een eeuwenoud vermaak. In de Griekse en Romeinse oudheid werd deze manier van sport al bedreven. Sinds de 18e eeuw is het in Groot Brittannië tot bloei gekomen. In deze tijd zijn de hedendaagse regels tot stand gekomen. Doorgaans vinden de meeste wedstrijden in Engeland plaats, gelukkig is er de mogelijkheid om online te wedden. 

Het voordeel van het wedden op paardenraces is dat je geen 90 minuten hoeft te wachten zoals bij voetbal. Is de race klaar, dan is er vaak al de mogelijkheid om direct weer op een nieuwe wedstrijd in te zetten. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het wedden op paardenraces.

Voor het wedden op paarden zijn er verschillende bonussen beschikbaar. Er is niets beters dan een dikke bonus van een bookmaker voor het plaatsen van een weddenschap. Hieronder een overzicht met de beste bonus die beschikbaar is op dit moment!

Nog meer wedden op sport?

Vind hier een overzicht van alle wedden op sport pagina's