Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op tennis

Het wedden op tennis wordt al jarenlang gedaan, Wimbledon of de Australian Open alle sportwed liefhebbers kennen het wel. Ben je van plan om in te zetten op de uiteindelijke winnaar? Of voor ga je voorspellen wie de meeste aces slaat? Wedden op tennis is erg populair, want er is altijd wel ergens een wedstrijd aan de gang. Vind hier alles over het wedden op Tennis. 

Bookmakers voor wedden op tennis

Naast het wedden op voetbal, is het voorspellen van tennis ook razend populair. Het gevolg hiervan is dat er ontzettend veel bookmakers weddenschappen aanbieden van deze sport. Zo biedt onder andere Unibet, Betfirst en 888Sport de mogelijkheid om te wedden op tennis. 

Odds voor wedden op tennis

Net zoals de meeste grote sporten om op te wedden, hangt de uitslag af van verschillende factoren. Hier moet je denken aan vorm, fitheid en de speelgrond waar de tenniswedstrijd op plaats vindt. Dit is ook vaak terug te zien in de quoteringen. 

Voor de meest recente wedtips kijk hier!

Wedtips voor wedden op tennis

Bij het wedden op tennis zijn er een tal van mogelijkheden. Wil je graag wedden op wie er met de eindwinst er vandoor gaat? Of ga je voor het live wedden en zet je liever in op wie een specifieke game gaat winnen? Om succesvol te zijn is het belangrijk om goed vooronderzoek te doen. 

Waar kun je op wedden met tennis?

Wat voor weddenschappen maakt tennis nou zo uniek? Wedden op sport wordt meestal gedaan op de winnaar van een wedstrijd. Dit kan ook bij tennis. Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden.

De meeste online bookmakers geven, naast matchwinnaar, ook de mogelijkheid om de winnaar per set te kiezen. Dit zorgt meteen voor een tal aan nieuwe weddenschappen. Je kunt ook gokken hoeveel tiebreaks er in een wedstrijd voorkomen.

Andere mogelijke weddenschappen:

  • Race to xx points weddenschappen
  • Total number of games played weddenschappen
  • First to win point weddenschappen
  • Toernooiwinnaar weddenschappen
  • Correct score weddenschappen

Tennis is kansrijk voor live weddenschappen. Terwijl de wedstrijd gespeeld wordt, passen bookmakers continu hun odds aan. Heb je het gevoel dat een speler nu echt gebroken is? Zet dan live in op zijn tegenstander!

 

Tennis

Waar moet je rekening mee houden?

Tennis is uniek omdat het op verschillende ondergronden gespeeld kan worden. Dat is echter niet de enige variabele waar je rekening mee moet houden. Door antwoord te geven op de onderstaande punten ben je beter gegarandeerd voorbereid.

1. Welke tennis spelers zijn in vorm?

In tegenstelling tot voetbal en andere teamsporten zijn er bij een individuele sport als tennis geen teamgenoten die wedstrijden voor elkaar uit het vuur slepen als het een periode wat minder gaat. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de vorm/prestaties van de laatste wedstrijden en toernooien van deze speler. Spelers die spelen in eigen land zijn vaak extra gemotiveerd.

2. Op welke ondergrond gaat er gespeeld worden?

Niet alleen de vorm maar ook de ondergrond/baansoort speelt bij tennis een cruciale rol. In tennis zijn er verschillende baansoorten. De populairste ondergronden zijn gravel, hardcourt en kunstgras. Het type ondergrond bepaalt het gedrag van de bal, waaronder de snelheid en het stuitergedrag. 

Iedere speler heeft dan ook een favoriete ondergrond waarop hij of zij graag speelt. Kijk dus goed naar de baan prestaties van de speler want mogelijk verliest de speler redelijk veel op het gravel, maar is hij of zij juist heer en meester op gras.

3. Hoe ziet het speelschema eruit? 

Tennissers vliegen vaak de hele wereld over. Het komt regelmatig voor dat de speler op zondag een zware wedstrijd heeft gehad en de volgende dag in een ander land de eerste ronde van een toernooi speelt. Dan is het verstandig om deze wedstrijd te laten liggen. Jetlag en een slechte nachtrust kunnen een behoorlijke stempel drukken op het spel.

4. Leer de tennis spelers kennen 

Met alleen de vorm en favoriete ondergrond zijn we er nog niet. We zullen ons moeten verdiepen in de goede én slechte eigenschappen van een tennisspeler. Hoe is bijvoorbeeld de eerste opslag? Hoe is de tweede opslag en maakt de speler over het algemeen weinig onnodige fouten? 

Met alleen een fantastische eerste opslag kan de speler al een aardig eind komen, maar de combinatie met een goede tweede service en weinig onnodige fouten is vaak doorslaggevend.

Wie veel tennis volgt leert met de tijd de spelers kennen en het wordt eenvoudiger om te beoordelen of ze een goede kans maken tegen een bepaalde tegenstander. Verwachten we dat de speler makkelijk wint maar is de odd te laag omdat de bookmakers dezelfde mening delen, dan kunnen we overwegen om een - handicap lijn te nemen. Is de speler niet de favoriet maar denken we dat de speler toch een goede kans maakt dan kan het interessant zijn om de + handicap te nemen. 

5. De Over/Under weddenschappen bij tennis zijn interessant

Staan er twee servicekanonnen tegenover elkaar dan is het interessant om te gaan wedden op de over lijn van een wedstrijd. Spelers met een fantastische eerste opslag zijn vaak lastig te breaken (het winnen van de game door de speler die niet serveert) en behouden veel van hun eigen opslag games. De over 19,5 / 20,5 / 21,5 / 22.5 zijn vaak interessant om af te sluiten, met name bij het mannen tennis.

In het vrouwentennis vinden er in de wedstrijden veel breaks plaats waardoor er regelmatig een groot verschil ontstaat in de scores. Het beste is om de over lijn in het vrouwentennis te laten liggen, tenzij we heel erg zeker van onze zaak zijn natuurlijk.

6. Op welk niveau wordt er gespeeld?

Praten we over de echte top van het professioneel tennis dan praten we over het ATP (het mannentennis) en het WTA (het vrouwentennis), maar naast deze toernooien zijn er ook de ITF toernooien waarbij het niveau een stuk lager ligt, het zogeheten challengers niveau.

Spelen op ITF wedstrijden is af te raden aangezien deze wedstrijden zeer wisselvallig, onvoorspelbaar en soms zelfs ongeloofwaardig zijn. Bookmakers geven meestal wel aan of het om een ITF of ATP/WTA wedstrijd gaat.

7. Best of X sets: verschil tussen mannen én vrouwen

Degene die als eerste drie sets pakt wint de wedstrijd (een best of three setter), maar in het mannentennis zijn er uitzonderingen tijdens de vier Grandslamtoernooien. Hier wint degene die als eerste drie sets pakt (een best of five setter). Mocht het tot een vijfde en beslissende set aankomen, dan is de tiebreak geen mogelijkheid meer en dient er een winnaar te komen met twee games verschil. Ook bij de Davis Cup (het landentoernooi voor mannen) geldt de best of five sets regeling.

In het vrouwentennis spelen ze altijd een best of three setter en geldt net als bij de mannen een twee games verschil regeling in de laatste en beslissende set van een Grandslamtoernooi.

Welke tennistoernooien zijn er?

De professionele tennissport zoals we het nu kennen is ontstaan in 1972. Sindsdien worden alle tennistoernooien georganiseerd door de ATP of de WTA. In totaal zijn er circa 140 toernooien per jaar.

Op elk toernooi kan ingezet worden. Logischerwijs kan een speler niet op elk toernooi aanwezig zijn. De toernooien met het meeste aanzien zullen daarom ook de beste spelers aantrekken. 

Er zijn 4 toernooien die extra aandacht verdienen: de grand slam toernooien. Hier zal je altijd de beste spelers treffen. We hebben het natuurlijk over de : Australian Open, US Open, Roland Garos en Wimbledon. Hieronder staan de Grand Slams met belangrijke informatie.

Australian Open

Baan: Hardcourt.

Wanneer: Wordt jaarlijks gespeeld in januari/februari.

Roland Garros (French Open)

Baan: Gravel.

Wanneer: Wordt jaarlijks gespeeld in mei/juni.

Wimbledon (British Open)

Baan: Gras.

Wanneer: Wordt jaarlijks gespeeld in juni/juli.

US Open

Baan: Hardcourt.

Wanneer: Wordt jaarlijks gespeeld in augustus/september

Voor het wedden op tennis zijn er verschillende bonussen beschikbaar. Er is niets beters dan een dikke bonus van een bookmaker voor het plaatsen van een weddenschap. Hieronder een overzicht met de beste bonus die beschikbaar is op dit moment!

Live wedden op tennis

Net zoals bij voetbal is tennis een leuke sport om live op te wedden. Door het snelle spel en de vele punten die worden gescoord is het uitermate geschikt om live in te zetten. Bijvoorbeeld: Wie wint de eerst volgende set? Hoeveel aces slaat Djokovic? Of Wie scoort het eerst volgende punt?

De meeste tennis wedstrijden zijn te volgen via de NOS of Ziggo Sports. Daarnaast zijn er ook altijd nog meerdere livestreams op het internet te vinden!

Nog meer wedden op sport? 

Vind hier een overzicht van alle wedden op sport pagina's