Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorbeschouwing Portugal - Zwitserland (6 december 2022)
Afgelopen
Country flag WK 2022 , Internationaal , 6 dec. 19:00

Voorbeschouwing: Portugal - Zwitserland (World Cup Final Stage)

Door
Avatar Mangata
Avatar Mangata
Mangata 1061 voorbeschouwingen
Gepubliceerd 05-12-2022 13:59
Aangepast op 05-12-2022 13:59
Dinsdagavond om 20:00 is het tijd voor de laatste achtste finale van dit Wereldkampioenschap voetbal. Portugal en Zwitserland vechten samen om dat ticket richting de kwartfinale en die strijd leverde in de Nations League nog een verrassende winnaar op.

Moet beter

Het moest dan echt gaan gebeuren dit jaar. Het zal het laatste jaar worden van Cristiano Ronaldo op een Wereldkampioenschap. Met een relatief eenvoudige loting verwachtte men in de groepsfase niets minder dan een koppositie. Die kwam er uiteindelijk ook, maar toch had het elftal van Fernando Santos wellicht wat meer moeite dan gedacht. In de openingswedstrijd tegen Ghana werd er na een doelpuntloze eerste helft al snel verandering gebracht met een goede tweede helft. Daarin scoorde Portugal de 1-0 en later ook de 2-1 en 3-1, maar vanwege een klotende Diogo Costa kreeg Iñaki Williams in de slotminuten nog de kans om de 3-3 te maken, maar die liet hij onbenut. 


Na een fraaie 2-0 zege op Uruguay – die tevens compleet te danken was aan Bruno Fernandes – kon Portugal in de laatste groepswedstrijd aantreden met een b-team. Daarin was absoluut geen hoofdrol weggelegd voor Cristiano Ronaldo, die vooral opviel vanwege negatieve momenten. Zo verloor hij 8 keer de bal, miste hij een opgelegde kansen maakte hij zelfs een fout die leidde tot een doelpunt. Portugal verloor in dat duel met 2-1 van Zuid-Korea. 


Toch is Ronaldo vandaag onderwerp van gesprek. De Spaanse nieuwsbladen melden dat hij akkoord zou zijn met het Saoedi-Arabische Al-Nassr, waar hij onder andere Vincent Aboubakar en Anderson Talisca zou tegenkomen. Voor veel mensen komt dit nieuws als een schok, maar zeker bij een transfer naar dit niveau is het aanstaande duel ineens enorm belangrijk.


Underrated

Bij veel mensen die hun pooltje invulden, lag Zwitserland er na de groepsfase al uit. Dat is niet enorm gek, want de Zwitsers zijn één van de meest onderschatte nationale ploegen die deelnemen aan dit toernooi. Met spelers als Granit Xhaka, Fabian Schär, Manuel Akanji, Breel Embolo en Yann Sommer beschikt het over een handvol spelers van topniveau en dat bewees de club ook al in eerdere duels in de Nations League. Het land sloot af met overwinningen tegen Portugal, Spanje en Tsjechië. Het opvallende is dat Zwitserland’s weg naar de finale er exact hetzelfde uit ziet. Eerst zal de ploeg van Murat Yakin moeten winnen van de Portugezen, waarna Spanje of Marokko het volgende slachtoffer zou moeten zijn. 


Zwitserland versloeg in de groepsfase Kameroen, waarna titelkandidaat Brazilië geklopt moest worden. In dat duel stond de thuisploeg gedurende 90 minuten met de rug tegen de muur. Toch eindigde dat duel slechts in 1-0. In het laatste groepsduel moesten de Zwitsers nog één keer pieken tegen Servië en dat lukte. Hoewel een 0-1 voorsprong nog voor rust ongedaan werd gemaakt, kwamen de Zwitsers vervolgens wederom langs zij. Xherdan Shaqiri, Breel Embolo en Remo Freuler kwamen tot scoren en zorgden ervoor dat de ploeg Groep G wist te overleven.


Voorspelling van onze expert "Man in vorm (en het is niet Ronaldo) "

Als er één speler is die dit toernooi veel indruk op mij weet te maken, dan is het Bruno Fernandes wel. De nummer tien van Portugal was in de groepsfase bij vier van de zes doelpunten betrokken en dat terwijl hij slechts in twee van de drie groepsduels tot spelen kwam. Ik verwacht eigenlijk dat hij tegen de Zwitsers die lijn weet door te trekken, maar of dat gaat gebeuren in de vorm van een doelpunt of een assist is lastig te voorspellen. Toch komt Jack’s Casino & Sport met een fraaie notering. Die laat ik zeker niet links liggen en ik ga dan ook voor Bruno Fernandes scoort of geeft een assist @2.50 (Jack’s, med). 


H2H Stand

TeamGSWGVPVorm

Portugal - Zwitserland

Op 6 december 2022 gaat Portugal de strijd aan met Zwitserland. De wedstrijd wordt afgetrapt om 19:00 en wordt gespeeld in de WK.

Stadion: Lusail Stadium
Scheidsrechter: C. Ramos
Feit

Gerelateerd nieuws

Join de community en win fantastische prijzen!