Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorbeschouwing FC Emmen - Almere City FC (11 juni 2023)
Afgelopen
Country flag Eredivisie Qualification , Nederland , 11 Jun 18:00

Voorbeschouwing: FC Emmen - Almere City FC (Eredivisie Qualification)

Door
Avatar jeroenunibet81
Avatar jeroenunibet81
jeroenunibet81 3373 voorbeschouwingen
Gepubliceerd 6/10/23, 6:54 AM
Aangepast op 6/10/23, 6:54 AM
De Oude Meerdijk gaat zondagavond weer ouderwets kolken! Na de 2-0 nederlaag bij Almere City uit de heenwedstrijd moet FC Emmen namelijk gaan knallen om zijn status als Eredivisie-club te behouden. De bezoekers uit Flevoland blaken echter van het zelfvertrouwen en hebben de mogelijke huldiging van maandag zelfs al gepland.

Moet aan de bak

Handhaving in de Eredivisie hangt aan een zijden draadje voor FC Emmen, dat zondagavond met tenminste twee goals verschil moet winnen om minimaal een verlenging uit het vuur te slepen. De ploeg uit Drenthe moet dus aan de bak, maar gelooft nog steeds heilig in een ommekeer. 'De 2-0 nederlaag van afgelopen dinsdag was kl*te, maar het heeft geen zin om daar nog tijd en energie aan te verspillen,' aldus aanvoerder Jeroen Veldmate. 'We hebben er vooral zin in om zondag gigantisch huis te gaan houden!'


Met spelers als Miguel Araujo, Richairo Zivkovic, Ole Romeny en Mark Diemers beschikt FC Emmen op papier over meer kwaliteit dan Almere City, al was daar afgelopen dinsdag niet veel van te merken. Diemers: 'We komen te weinig aan voetballen toe. Dat is geen incident, want dat was in de vorige ronde tegen NAC ook al zo.' FC Emmen moet natuurlijk hopen op een vroege voorsprong, zodat ook het publiek op De Oude Meerdijk er helemaal in gaat geloven. Dan is dit tweeluik zeker nog niet beslist.


Heeft Eredivisie-voetbal binnen handbereik

Almere City was dinsdagavond de terechte winnaar en staat dankzij een 2-0 zege uit de heenwedstrijd al met één been in de Eredivisie. Het lelijke eendje van het Nederlandse profvoetbal kan geschiedenis schrijven door als allereerste club uit Flevoland de Eredivisie te bereiken. De plaatselijke middenstand ziet het niet meer mis gaan en heeft zelfs al volkszanger René Schuurmans geboekt om op te komen treden tijdens de mogelijke huldiging die op maandag vanaf 17.00 uur zou moeten plaatsvinden.


Je zou echter kunnen afvragen of het treffen van dit soort voorbereidingen op een mogelijke huldiging niet een beetje de goden verzoeken is, want er is natuurlijk nog een volledige wedstrijd te spelen. Alex Pastoor beseft maar al te goed dat de play-offs nog niet beslist zijn: 'FC Emmen is de messen al aan het slijpen. Maar dat doen wij ook - ik heb heel veel vertrouwen in deze ploeg.' Almere City zal zich in en tegen Emmen waarschijnlijk vooral moeten beperken tot tegenhouden, maar is met aanvallers als Lance Duijvestijn, Jeredy Hilterman en Anthony Limbombe wel levensgevaarlijk in de omschakeling.


Voorspelling van onze expert "FC Emmen geeft de strijd nog niet op"

Kijkend naar de odds zien de bookmakers het blijkbaar somber in voor FC Emmen. Ik denk echter dat dit tweeluik nog niet beslist is, en zie daarom prima value in de weddenschap FC Emmen AH -1 @2.45 (Unibet, low). De thuisclub moet immers winnen, terwijl Almere City ook bij een nipte nederlaag een feestje kan gaan bouwen.


H2H Stand

TeamGSWGVPVorm

FC Emmen - Almere City FC

Op 11 juni 2023 gaat FC Emmen de strijd aan met Almere City FC. De wedstrijd wordt afgetrapt om 18:00 en wordt gespeeld in de Eredivisie nacompetitie.

Stadion: De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: A. Lindhout
Feit

Gerelateerd nieuws

Join de community en win fantastische prijzen!