Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie
Logo Benfica

Benfica
Benfica

Voetbal | Portugal | Liga Portugal
Benfica

Wedtips
Benfica
Benfica

Feit

Stand Liga Portugal

TeamGSWGVPVorm
34 29 3 2 90
34 25 5 4 80
34 22 6 6 72
34 21 5 8 68
34 19 6 9 63
34 16 7 11 55
34 13 7 14 46
34 10 12 12 42
34 10 8 16 38
34 10 7 17 37
34 6 19 9 37
34 9 9 16 36
34 9 6 19 33
34 7 12 15 33
34 7 11 16 32
34 8 8 18 32
34 5 11 18 26
34 5 8 21 23
Groepsfase Champions League
Voorronde Champions League
Voorronde Europa League
Play-offs voorronde Europa Conference League
Degradatie
Play-offs degradatie
Feit

Nieuws Benfica

Logo Soccernews

Selectie
Benfica
Benfica

Over Benfica

Benfica, voluit Sport Lisboa e Benfica, is een voetbalclub gevestigd in Lissabon, Portugal. De club werd opgericht op 28 februari 1904 en is een van de meest succesvolle en bekende voetbalclubs in Portugal en Europa. Benfica heeft een rijke geschiedenis en heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het Portugese voetbal.

Benfica is niet alleen een belangrijke club in Portugal, maar geniet ook wereldwijd een grote populariteit. De club heeft een enorme fanbase en trekt week na week duizenden supporters naar zijn thuiswedstrijden in het Estádio da Luz, een van de grootste stadions in Europa.

Geschiedenis van Benfica

Een van de meest opmerkelijke periodes in de geschiedenis van Benfica was onder de legendarische Hongaarse coach Béla Guttmann. Guttmann leidde Benfica van 1959 tot 1962 en leidde de club naar ongekend succes. Onder zijn leiding won Benfica twee opeenvolgende UEFA Champions League-titels in 1961 en 1962, waarbij ze respectievelijk Barcelona en Real Madrid versloegen.

Na de glorieuze periode onder Guttmann bleef Benfica sterk presteren in Europa gedurende de jaren 60. In 1963 bereikte de club opnieuw de finale van de UEFA Champions League, maar verloor die van AC Milan. Ze bereikten nog twee keer de finale in 1965 en 1968, maar verloren beide keren van respectievelijk Internazionale en Manchester United. Ondanks deze nederlagen blijft Benfica een van de succesvolste Europese clubs uit die tijd.

Stadion van Benfica

Het Estádio da Luz, ook wel bekend als het Estádio do Sport Lisboa e Benfica, is het thuisstadion van Benfica en is gelegen in de wijk Benfica in Lissabon, Portugal. Het stadion werd oorspronkelijk geopend in 1954, maar onderging aanzienlijke renovaties en uitbreidingen in 2003 en 2013.

Het Estádio da Luz is een indrukwekkend stadion met een capaciteit van ongeveer 65.000 toeschouwers. Het stadion heeft moderne faciliteiten en biedt een uitstekende kijkervaring voor de fans, met comfortabele zitplaatsen en goede voorzieningen. Het heeft ook state-of-the-art faciliteiten voor spelers, coaches en media. De moderniseringen en verbeteringen aan het Estádio da Luz hebben ervoor gezorgd dat het stadion niet alleen een prachtige plek is om voetbalwedstrijden bij te wonen, maar ook geschikt is voor andere evenementen, zoals concerten en sportevenementen.

Jeugdopleiding Benfica

Benfica heeft door de jaren heen aanzienlijke investeringen gedaan in zijn jeugdopleiding. De club hecht veel belang aan het ontwikkelen van jong talent en heeft een gestructureerd en uitgebreid jeugd opleidingsprogramma opgezet. Het doel is om getalenteerde spelers op te leiden en ze klaar te stomen voor het eerste elftal. De jeugdopleiding van Benfica heeft in de loop der jaren een aantal opmerkelijke spelers voortgebracht die uitgroeiden tot internationale sterren. Een van de meest beroemde spelers die hun carrière begonnen bij Benfica is Eusébio. Hij wordt beschouwd als een van de grootste voetballers aller tijden en maakte furore tijdens zijn tijd bij Benfica en het Portugese nationale team.

Naast Eusébio heeft Benfica ook andere getalenteerde spelers voortgebracht, zoals Rui Costa, Nuno Gomes, Renato Sanches en João Félix. Deze spelers hebben succesvolle carrières gehad bij Benfica en zijn vervolgens uitgegroeid tot bekende namen in het internationale voetbal.

Rivaliteit

Benfica heeft twee grote rivalen in het Portugese voetbal: FC Porto en Sporting CP. De rivaliteit tussen deze clubs is intens en staat bekend als de "Três Grandes" (De Grote Drie) in Portugal. De rivaliteit tussen Benfica en FC Porto is een van de meest intense in het Portugese voetbal. Deze rivaliteit gaat verder dan het veld en heeft politieke en regionale aspecten. De wedstrijden tussen Benfica en FC Porto, ook wel bekend als "O Clássico", trekken enorme aandacht en zorgen voor een intense strijd tussen de clubs en hun supporters.

De rivaliteit tussen Benfica en Sporting CP, bekend als "O Derby de Lisboa", is ook zeer intens. Deze derby gaat terug tot de vroege jaren van het Portugese voetbal en heeft historisch gezien altijd veel belangstelling en spanning opgeleverd. De wedstrijden tussen Benfica en Sporting CP zijn gepassioneerd en hebben een grote impact op de titelrace en de competitieve strijd in Portugal.

Invloed buiten het veld

Benfica toont een sterke betrokkenheid bij de gemeenschap en heeft verschillende sociale initiatieven opgezet om positieve verandering te bevorderen. De club heeft programma's gelanceerd die gericht zijn op onderwijs, gezondheid, sociale integratie en jeugdontwikkeling. Benfica's stichting, genaamd "Fundação Benfica", speelt een belangrijke rol bij het uitvoeren van deze initiatieven.

De club organiseert regelmatig evenementen en activiteiten om de samenleving te ondersteunen en mensen in nood te helpen. Dit kan variëren van het bieden van sportkansen aan kansarme jongeren tot het verstrekken van voedselhulp aan kwetsbare groepen. Benfica fungeert als een krachtig platform om bewustzijn te creëren en positieve verandering te stimuleren.