Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie
Logo FC Porto

FC Porto
FC Porto

Voetbal | Portugal | Liga Portugal
FC Porto
Feit

Nieuws FC Porto

Logo Soccernews

Selectie
FC Porto
FC Porto

Vind hier alle informatie over wedden op FC Porto

FC Porto is een van de drie topclubs in Portugal, samen met Benfica en Sporting Lissabon. Het treedt aan in de

Primeira Liga waar het ook de regerende kampioen is. Verder speelt het ook nog in de Portugese beker en neemt het deel aan de UEFA Champions League. Hoewel de Portugese competitie niet de meest bekeken voetbalcompetitie is in Nederland, kent iedere voetballiefhebber de capaciteiten van het team. 


Bookmakers voor FC Porto

De Primeira Liga is een competitie die de meeste voetballiefhebbers niet van dichtbij volgen. Toch is wedden op Porto populair, net omdat het in Portugal zo oppermachtig is en het dus ook het grootste deel van zijn wedstrijden wint. De meeste bookmakers bieden dan ook weddenschappen aan van de Portugese competitie. Wedden op FC Porto kan onder meer bij Bet365. 


Odds voor FC Porto

FC Porto is een van de clubs die oppermachtig zijn in de nationale competitie waardoor de odds voor Porto bij wedstrijden in de Primeira Liga vaak niet erg hoog liggen. Daarentegen staat wel dat Porto zelden punten laat liggen. Wedden op Porto in Europa is misschien interessanter omdat de club vaak underdog is tegen de grootmachten, maar regelmatig weet te verrassen. Zeker in thuiswedstrijden. Bookmakers die hoge odds aanbieden zijn Bet365. 


FC Porto in het seizoen 2020/2021

FC Porto is een club die ieder jaar voor de titel moet strijden in de Primeira Liga. Als regerend kampioen willen ze dus ook hun titel maar al te graag verlengen. Toch zal dit niet zo makkelijk zijn, want na lang in een tweestrijd te zijn verwikkeld met Sporting Lissabon, heeft Porto de rol wat moeten lossen en telt het een flinke achterstand op de leider. In de Champions League deed het dan wel weer voortreffend en mocht het samen met Manchester City naar de achtste finales door Marseille en Olympiakos achter zich te laten. De volgende tegenstander is Italiaanse Juventus dat een minder seizoen kent. Ook zit Porto nog in de halve finales van de beker waar het Braga treft. 


Historie van FC Porto

FC Porto heeft vier grote Europese trofeeën, en ze zijn ook de enige club die vijf competitietitels op rij hebben gewonnen dit werd bereikt in de periode van 1995 - 1999. Hun belangrijkste rivalen zijn Benefica en Sporting. Hoewel Porto voor het eerst werd opgericht in 1893, brak er al snel een periode van inactiviteit aan omdat de voorzitter zijn enthousiasme voor de clubactiviteiten verloor. De club werd gereactiveerd in 1907, op dat moment begonnen ze deel te nemen aan een aantal lokale competities en regionale kampioenschappen. 

De plannen voor het Estádio das Antas begonnen al in 1933, maar het zou nog twintig jaar duren voordat het werd ingehuldigd. Het stadion werd meer dan een halve eeuw gebruikt tot men besloot opnieuw te verhuizen naar Estadio do Dragao. In 1935 nam Porto deel en won in het auguratieve seizoen van de Premeira Liga en won met 2 punten voorsprong op Sporting. Aan het einde van het decennium was de prijzenkast gevuld met 3 titels. In deze periode wist Porto slechts 2 Primeira Liga en 3 Taca de Portugal trofeeën te winnen. 

Het management onder José Maria Pedroto als manager van de club in 1976 was het eerste voorteken van betere tijden in het verschiet. Aan het eind van de jaren '80 wonnen zij zes trofeeën, meer dan zij in hun eerste acht decennia van bestaan hadden weten te behalen. Bovendien sleepten ze ook drie Taça de Portugals in de wacht, evenals hun eerste Europese beker 

Jose Mourinho

met José Mourinho als manager in 2002. De daaropvolgende twee jaar waren misschien wel de grootste periode in Porto's geschiedenis. In zijn eerste seizoen leidde Mourinho de club naar een Treble door de Primeira Liga, het Taça de Portugal en de UEFA Cup te winnen. Het jaar daarop verdedigde Porto met succes de competitietitel en ging nog een stap verder door de Champions League op te eisen met een comfortabele 3-0 overwinning op Monaco in de finale. 

Het vertrek van Mourinho en enkele van de beste spelers uit het kampioensteam aan het einde van het seizoen 2003/04 was een zware pil om te slikken, maar Porto herstelde zich binnen de kortste keren. In de daaropvolgende tien jaar won de club nog eens zeven Primeira Liga-titels en vier Taça de Portugal-trofeeën. In 2011 behaalden ze een Europa League-titel.