Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Vrije trappen- en penaltynemers per land EK 2024

Vrije trappen- en penaltynemers per land EK 2024

Standaard spelsituaties EK 2024

Tijdens het EK is het belangrijk om te weten welke spelers verantwoordelijk zijn voor bepaalde standaard spelsituatie omdat dit van grote invloed kan zijn op het uiteindelijke resultaat. Het is al helemaal belangrijk voor eventuele goalscorer weddenschappen die ontzettend populair zijn tijdens eindtoernooien zoals het EK of WK.

In de volgende tabel worden alle spelers getoond die in aanmerking komen voor de spelsituatie. Het kan voorkomen dat een speler die eerste keuze is voor een vrije bal of penalty niet meer op het veld staat. In dat geval neemt zeer waarschijnlijk de tweede keuze zijn taak over.

Welke EK spelers hervatten de standaard spelsituatie?

Handig voor het plaatsen van EK weddenschappen is om te weten welke spelers bij het team verantwoordelijk zijn voor het hervatten van het spel. Penalty's, vrije trappen en indirecte vrije trappen/hoekschoppen worden vaak genomen door verschillende spelers. Hieronder vind je een tabel met de speler die hoogstwaarschijnlijk deze taken op zich zullen nemen.

Land Penalty Directe vrije trap Indirecte VT/hoekschop
België België
 1. Lukaku
 2. Hazard
 3. Mertens
 1. De Bruyne
 2. Mertens
 3. Hazard
 1. De Bruyne
 2. Trossard
 3. Mertens
Nederland Nederland
 1. Memphis
 2. Janssen
 3. Berghuis
 1. Memphis
 2. Berghuis
 3. Koopmeiners
 1. Memphis
 2. Koopmeiners
 3. Berghuis
Italië Italië
 1. Jorginho
 2. Berardi
 3. Belotti
 1. Insigne
 2. Berardi
 1. Verrati
 2. Insigne
 3. Chiesa
Spanje Spanje
 1. Morata
 2. Sarabia
 3. Asensio
 1. Koke
 2. Asensio
 3. Sarabia
 1. Koke
 2. Pedi
 3. Alba
Frankrijk vlag Frankrijk
 1. Mbappé
 2. Griezmann
 3. Giroud
   
Duitsland vlag Duitsland
 1. Gündogan
 2. Müller
 3. Sané
   
Engeland vlag Engeland
 1. Kane
 2. Rashford
 3. Saka
   
Kroatië vlag Kroatië
 1. Modriç
 2. Perisiç
 3. Kramariç
   
Wales
 1. Wilson
 2. Ramsey
   
Tsjechië
 1. Shick
 2. Darida
 3. Dockal
   
Polen
 1. Lewandowski
 2. Piatek
 3. Milik
   
Oostenrijk
 1. Arnautovic
 2. Gregoritsch
 3. Sabitzer
   
Servië
 1. Tadic
 2. Vlahovic
 3. Mitrovic
   
Hongarije
 1. Sallai
 2. Szalai
 3. Nikolics
   
Slovenië
 1. Ilic
 2. Sporar
 3. Lovric
   
Denemarken
 1. Eriksen
 2. Höjbjerg
 3. Kjaer
   
Zwitserland
 1. Rodriguez
 2. Seferovic
 3. Mehmedi
   
Roemenië      
Portugal
 1. Ronaldo
 2. Fernandes
 3. Silva
   
Slowakije
 1. Duda
 2. Lobotka
 3. Bozenik
   

Wat is een standaard spelsituatie bij voetbal?

Een standaard spelsituatie bij voetbal verwijst naar een specifieke regel of situatie waarin het spel hervat wordt nadat het gestopt is. Deze situaties kunnen verschillende vormen aannemen, zoals het nemen van een aftrap, hoekschop, vrije trap, penalty, inworp, uitbal en doeltrap. Bij elk van deze situaties zijn er specifieke regels waaraan spelers zich moeten houden, zoals het afstand houden van de bal of de manier waarop de bal wordt ingegooid. Deze standaard spelsituaties zorgen voor structuur en regelmaat in het spel en kunnen soms leiden tot grote kansen, doelpunten of andere belangrijke momenten in de wedstrijd.

Welke standaard spelsituaties zijn er?

 1. Aftrap

  Dit is de start van de wedstrijd en vindt plaats in het midden van het veld, nadat de scheidsrechter het fluitsignaal heeft gegeven. Bij de aftrap moeten alle spelers van het andere team minstens 9,15 meter van de bal afstaan. Daar is de grote ronde cirkel in het midden van het veld voor.
 2. Inworp

  Dit gebeurt wanneer de bal de zijlijn heeft overschreden. De bal wordt ingegooid door een speler van het team dat niet als laatste de bal heeft aangeraakt voordat deze over de zijlijn ging. Het bijzondere van een ingooi is, is dat een speler nooit buitenspel kan staan. Hierdoor kan een ingooi bijzonder gevaarlijk worden in sommige gevallen.
 3. Hoekschop

  Dit wordt toegekend wanneer de bal over de achterlijn gaat, nadat hij voor het laatst is aangeraakt door een speler van het verdedigende team. Een speler van het aanvallende team neemt dan de hoekschop vanuit de hoek van het veld. Wanneer een team langer spelers heeft of goede koppers, kan een hoekschop erg gevaarlijk worden.
 4. Indirecte vrije trap

  Een indirecte vrije trap is een vrije trap die wordt toegekend aan een team als gevolg van een overtreding door een tegenstander, maar waarbij de bal niet direct in het doel mag worden geschoten om een doelpunt te maken. Bij een indirecte vrije trap moet de speler die de trap neemt de bal eerst spelen naar een andere speler voordat er een doelpunt kan worden gescoord. Dit betekent dat de bal door een andere speler moet worden aangeraakt voordat deze de doellijn overgaat om als geldig doelpunt te worden beschouwd. Indirecte vrije trappen worden vaak toegekend voor minder ernstige overtredingen.
 5. Directe vrije trap

  Dit wordt toegekend wanneer er een overtreding is begaan door een speler van het andere team. De bal wordt dan geplaatst op de plaats waar de overtreding is begaan en het andere team moet minstens 9,15 meter afstand houden. De directe vrije trap mag in één keer op doel worden geschoten en is dus erg gevaarlijk wanneer deze rond het zestienmetergebied ligt.
 6. Penalty

  De penalty wordt toegekend wanneer er een overtreding is begaan door een speler van het verdedigende team binnen het strafschopgebied. De bal wordt op de penaltystip geplaatst en de speler van het aanvallende team krijgt de kans om te scoren tegenover de doelman van het verdedigende team. Er is een grote kans dat de penalty benut zal worden en is dus veruit de gevaarlijkste standaard spelsituatie.
 7. Doeltrap

  Dit wordt toegekend wanneer de bal de achterlijn heeft gepasseerd waarbij de aanvallende partij de bal voor het laatst heeft geraakt. De doelman van het verdedigende team neemt dan de doeltrap om het spel te hervatten. Deze spelsituatie komt het meest voor na een doelpoging van het aanvallende team dat naast of over het doel belandt.

Weten wat het verschil is tussen de directe en indirecte vrije trap? Lees hier alles over de verschillende soorten vrije trappen en wanneer deze worden toegekend.

Wanneer directe of indirecte vrije trap

Kennis gebruiken bij EK 2024 weddenschappen

Als je van plan bent om te wedden op voetbalwedstrijden tijdens het EK 2024, kan het van onschatbare waarde zijn om te weten welke spelers verantwoordelijk zijn voor het nemen van de standaard spelsituaties. Dit is met name belangrijk voor de spelsituaties waarbij directe vrije trappen, indirecte vrije trappen, hoekschoppen en penalty's betrokken zijn. 

Bijvoorbeeld, als je weet dat een bepaalde speler bekend staat om zijn vaardigheden bij het nemen van vrije trappen en corners, dan kun je ervoor kiezen om op een team te wedden dat een grote kans heeft om deze situaties te benutten. Ook voor speler weddenschappen is dit ontzettend waardevol. Aan de andere kant, als je weet dat een speler moeite heeft met het nemen van penalty's, dan kun je overwegen om tegen dat team te wedden of om de weddenschap of EK wedtip te plaatsen op de tegenpartij.

Bekijk EK voorspellingen

Daarnaast kan het ook nuttig zijn om te weten welke spelers de verdedigende standaard spelsituaties op zich nemen, omdat dit kan helpen bij het voorspellen van hoe goed een team zich kan verdedigen tegen vrije trappen en hoekschoppen. Als je weet dat een team sterk is in het verdedigen van hoekschoppen, dan kun je erop vertrouwen dat ze minder snel een doelpunt zullen incasseren wanneer ze in die situatie terechtkomen. Kortom, het kennen van de spelers die de standaard spelsituaties hervatten kan een waardevol hulpmiddel zijn bij het maken van je weddenschappen en kan je helpen om weloverwogen beslissingen te nemen.